Thule Velocompact 924: Review & Aanbieding

Laatst bijgewerkt door Simon op september 17, 2023

Ben je benieuwd of de Thule Velocompact 924 (ook wel Velocompact 2) een geschikte fietsendrager is om veilig jouw fietsen van A naar B te vervoeren? Dan ben je hier op de juiste plek.

In deze Thule 924 review nemen we deze fietsendrager grondig onder de loep en ontdek je de belangrijkste eigenschappen en de plus- en minpunten. Ook kom je erachter waar je ‘m het goedkoopst koopt.

Heb je weinig tijd? Ga dan direct naar de conclusie en aanbieding.

Thule Velocompact 924 Getest

thule_velocompact_924

In de speurtocht naar fietsendragers ben je vast en zeker het merk Thule wel tegen gekomen. Je kunt er dan ook niet omheen..

Dit merk domineert de markt al jarenlang vanwege de enorme hoeveelheid betrouwbare en veilige fietsendragers.

Maar dat betekent natuurlijk niet dat iedere fietsendrager van Thule daadwerkelijk geschikt voor je is. Je moet namelijk altijd goed opletten of het voldoet aan jouw eisen en wensen.

Wat voor fietsen kan ik erop vervoeren? Hoe is het gebruiksgemak en wat moet je weten voor je ‘m koop? Lees snel verder!


Capaciteit & laadvermogen

thule_924_2_fietsen

Laten we direct beginnen met één van de belangrijkste eigenschappen van een fietsendrager, het laadvermogen. De Thule 924 is een fietsendrager voor 2 fietsen. Vandaar dat het ook wel de Thule Velocompacct 2 genoemd wordt.

Het maximale draagvermogen is 46 kilogram. Opzich een mooi gewicht, alleen wel ietsjes minder dan veel andere fietsendragers van Thule.

Het maximale gewicht per fiets is 25 kilo. Maar het is dus niet geschikt voor 2 fietsen van 25 kilo.

Het bevestigen van de fietsen gaat overigens erg gemakkelijk door de afneembare fietsarmen. Met 19 cm afstand tussen de wielgoten hoef je bovendien niet bang zijn dat je fietsen tegen elkaar aankomen.

Niet geschikt voor 2 elektrische fietsen

Mocht jij e-bikes willen vervoeren dan is deze drager wat minder geschikt. Het is wel mogelijk om één elektrische fiets te vervoeren, indien deze dus minder weegt dan 25 kg.

Mocht je een soortgelijke fietsendrager voor 2 elektrische fietsen zoeken, overweeg dan de Thule Easyfold 932.

Voor de rest kun je wel ieder type fiets vervoeren. Of het nu gaat om een stadsfiets, een MTB of een racefiets.. Het is allemaal mogelijk.

Aan de zware kant

De Thule Velocompact 924 is een behoorlijk robuuste fietsendrager. Dat is aan de ene kant mooi, omdat dit ‘m zeer sterk en bovendien heel duurzaam maakt.

Maar toch doet het enigszins afbreuk aan je gebruiksgemak. Dit kan het monteren op de trekhaak bijvoorbeeld wat minder makkelijk maken. Zeker als je lichamelijke klachten hebt is dit iets om rekening mee te houden.

De fietsendrager weegt 14,2 kg schoon aan de haak. Toch ga je geen fietsendrager voor 2 fietsen van Thule vinden die een stuk lichter is.

Gemakkelijk opvouwbaar en kantelbaar

Wat het gebruiksgemak dan wel weer ten goede komt zijn de gemakkelijke eigenschappen van het opvouwen en kantelen.

Met opvouwen bedoelen we dat je ‘m kleiner kunt maken wanneer je ‘m niet gebruikt. Zo kan je ‘m bijvoorbeeld gemakkelijk in je achterbak vervoeren. Of opbergen in je schuur of garage natuurlijk.

ingeklapte_thule_924

De kantelfunctie zorgt ervoor dat je altijd bij je achterbak kunt, ook als er fietsen op bevestigd zitten. Wel zo gemakkelijk als je plots nog wat nodig hebt!

kantelen_thule_velocompact_924

Volledig voorgemonteerd geleverd

Een ander groot pluspunt vind ik het feit dat de Thule Velocompact 924 helemaal voorgemonteerd in de doos zit.

Wanneer het pakketje geleverd wordt is het dus slechts een kwestie van de doos openmaken. Hij is dan al direct klaar voor gebruik.

Bij wijze van spreken zou je de Thule 924 dus nog gerust de dag vóór je vakantie kunnen bestellen!

Garantievoorwaarden van Thule

De garantievoorwaarden die Thule hanteert op al z’n fietsendragers is heel aantrekkelijk, en trekt menig twijfelaar over de streep.

Dit is dan ook een van de grootste redenen waarom ik zo’n fan ben van dit merk.

Ik weet ondertussen dat de kwaliteit meer dan uitstekend is, maar toch geeft het me een gerust gevoel. Je hebt namelijk een garantie van maar liefst 5 jaar op de Thule 924.

Deze garantie geldt zelfs bij kleinere mankementen, bijvoorbeeld als de kleur vergaagt. Dit straalt toch een hoop vertrouwen uit van Thule.

Je profiteert van deze garantievoorwaarden als je deze fietsendrager koopt bij één van de winkels die je later op deze pagina vindt.

Veiligheid & 13 polige stekkeraansluiting

De veiligheid is natuurlijk een van de belangrijkste zaken bij het vervoeren van je fietsen. Om je te garanderen van maximale veiligheid heeft de Thule 924 een 13-polige stekkeraansluiting.

Dat betekent dat je ook je achteruitrijverlichting en mistverlichting kunt aanzetten.

Daarnaast heeft deze fietsendrager remlichten, knipperlichten en kentekenverlichting. Kortom, alles wat nodig is om veilig op pad te gaan.

Mocht jouw auto nou enkel over een 7-polige aansluiting beschikken, dan is dat geen ramp. Je kunt namelijk voor een kleine meerprijs een verloopstuk erbij bestellen.

Ook zijn er antidiefstalmaatregelen getroffen door Thule. Zo is de Velocompact 924 voorzien van een slot op de frameklem én op de trekhaakbevestiging. Hiermee beveilig je zowel je fietsendrager als je fietsen tegen diefstal.

De Thule 924 is uitvoerig getest op de veiligheid en heeft een officiële city crash goedkeuring.

Monteren op je trekhaak

thule_velocompact_2_924_monteren

Op het gebied van montage op de trekhaak heb je echt niets te vrezen. Bij sommige fietsendragers blijft dit helaas een hekel punt..

De Thule Velocompact 924 is gelukkig enorm makkelijk op je trekhaak te bevestigen dankzij de handige koppeling. Zelfs als beginner gaat het je daardoor binnen één minuut lukken.

Alleen als je fysieke klachten hebt kan het zwaardere gewicht van de drager mogelijk een probleem vormen.

Thule Velocompact 924 vs 925

Het is ook mogelijk om te kiezen voor de Thule Velocompact 925, dit is de grotere broer van de 924. Wellicht ben je nieuwsgierig naar de verschillen tussen de twee.

Op het eerste gezicht lijken ze sprekend op elkaar en nader bekeken is dat nog steeds het geval. In werkelijkheid is er dan ook maar één wezenlijk verschil; de Velocompact 925 heeft een 7 polige stekker en de 924 een 13 polige.

Doordat de Thule 925 een 13 polige stekker heeft, is hij TUV goedgekeurd en mag je dus door Duitsland heen rijden.

Specificaties in het kort

Aantal fietsen2
Stekkeraansluiting13 polig
Draagvermogen46 kg
Gewicht14,2 kg
MateriaalAluminium
Garantie5 jaar

Thule Velocompact 924 conclusie & aanbieding

De Thule 924 is een waardige fietsendrager voor 2 fietsen. Het gebruiksgemak is groot en de drager is enorm veilig. Wat wel mogelijk jammer is, is dat je niet 2 elektrische fietsen kunt vervoeren.

Omdat dit ondertussen niet de nieuwste fietsendrager meer is (wat helemaal niets uitmaakt) is hij bovendien heel vriendelijk geprijsd.

Let overigens wel even goed op de aanschafprijs, aangezien dit sterk kan verschillen per aanbieder. Bovendien is er af en toe een aanbieding waar je van kunt profiteren. Ook wil je natuurlijk profiteren van de 5 jaar fabrieksgarantie.

Wij zochten voor je uit waar je deze fietsendrager koopt voor de laagste prijs en beste garantievoorwaarden. Ook vind je hier de huidige aanbiedingen:Meer fietsendragers van Thule:

Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *