Thule VeloSpace 918 – Review & Aanbieding (2024)

Laatst bijgewerkt door Simon op januari 1, 2024

We trekken er allemaal graag op uit. Een leuke en actieve vakantie is dan ook iets waar we allemaal regelmatig naar uitkijken.

Zo zijn er veel van ons die graag de fietsen meenemen naar het buitenland om daar een stuk te kunnen fietsen.

Maar om je fiets mee te kunnen nemen op vakantie heb je wel een goede fietsendrager nodig.

Gelukkig is daar de Thule VeloSpace 918 voor. Deze sterke en makkelijke fietsendrager is erg geliefd onder veel fietsfanaten.

Maar wat maakt deze fietsendrager van Thule nu zo uniek? En hoe komt het dat deze zo geliefd is?

In deze review vertellen we je graag meer over alle ins en outs van de Thule VeloSpace 918 en deel ik ook mijn eigen bevindingen over de fietsendrager.

Ten slotte ontdek je waar je de beste aanbieding vindt. Lees dus snel verder!

Het ontwerp van de Thule VeloSpace 918

De decennialange ervaring van Thule is duidelijk merkbaar bij de VeloSpace 918.

Deze sterke en stevige fietsendrager is zo ontworpen om flink wat gewicht met zich mee te kunnen nemen.

Zo kan hij 2 fietsen dragen tot een gewicht van 30 kg per stuk, dus 60 kg in totaal. Hierdoor is de fietsendrager uitermate geschikt voor het meenemen van e-bikes.

thule-velospace-918

De fietsendrager is voorzien van een 7-polige stekkeraansluiting, waardoor je gemakkelijk jouw remlichten en lampen bij je kentekenplaat kunt aansluiten.

Heb je een 13-polige stekker nodig? Dan kun je los nog een adapter koppelen. Zo kun je veilig verlicht de weg op.

Hoewel veel fietsendragers opvouwbaar zijn is de VeloSpace 918 dat niet. Gelukkig is hij wel ontworpen met handige handvatten.

Door deze handvatten kun je de fietsendrager eenvoudig verplaatsen, zonder gedoe. Het gewicht van de fietsendrager ligt op 18,4 kg waardoor hij wel een beetje aan de zware kant is.

De rails van de drager is stevig en breed. Hierdoor is het mogelijk om fietsen met zo goed als alle bandenmaten eenvoudig te kunnen vervoeren.

Ook is er extra ruimte tussen de wielhouders waardoor het vervoeren van grote fietsen makkelijk gaat. De VeloSpace 918 is voorzien van verstelbare pompgespen en extra lange snelbinders. Zo staan zelfs de grootste fietsen muurvast.

De fietsendrager is gemakkelijk te kantelen zodra deze bevestigd is. Op deze manier kun je nog eenvoudig bij je kofferbak zonder dat je je fietsen van de drager hoeft te halen.

Een klein geschiedenislesje

Het merk Thule staat erom bekend om een van de koplopers te zijn op het gebied van fietsendragers.

Het bedrijf is opgericht in 1942 in het Zweedse Hillerstorp en is begonnen met het fabriceren van vismateriaal. Na een aantal jaar wist het bedrijf uit te breiden met verschillende andere producten voor auto’s.

In 1992 werd de eerste trekhaak fietsendrager op de markt gebracht door het bedrijf.

Op zoek naar een aanbieding? Check hier de huidige beste deal >>


Thule VeloSpace 918 vs 938

thule-918-aanbieding

Ondanks dat de VeloSpace 918 een van de stevigste en meest geliefde modellen van het Zweedse merk is, is het beslist niet de enige fietsendrager.

De VeloSpace 938 is namelijk het broertje van de 918. Hoewel de 938 op het eerste gezicht aardig gelijk lijkt aan de 918 zitten er toch een aantal verschillen tussen de twee fietsendragers.

Hieronder gaan we de twee fietsendragers met elkaar vergelijken en de verschillen en gelijkenissen nalopen.

Montage

De montage van een fietsendrager is misschien wel een van de meest belangrijke dingen. Het liefste zijn ze dan ook eenvoudig te monteren zonder al te veel moeite.

Gelukkig geldt dat voor zowel de 918 als de 938. De montage is simpel te doen op de kogel van de trekhaak.

De fietsendrager weet zichzelf gemakkelijk en pijnloos vast te klemmen aan de trekhaak. Zodra deze vastzit kun je hem precies kantelen zoals jij wilt, zelfs met 1 hand.

Stevigheid

Natuurlijk is het van belang dat je jouw fietsen mee kunt nemen met de fietsendrager. Gelukkig zijn beide fietsendragers gemaakt van een stevige combinatie van kunststof en aluminium.

Hierdoor hebben zij beide een draaggewicht van 30 kg per fiets en een totaal van 60 kg.

Bevestiging

Het is natuurlijk een fijn idee om te weten dat je fietsen veilig en stevig vastzitten op de fietsendrager. Dit is gelukkig met de 918 en de 938 geen enkel probleem.

Beide dragers hebben verstelbare wielhouders. Hierdoor kun je veel verschillende soorten fietsen bevestigen.

Het bevestigen zelf is ook een peulenschil. Beide fietsendragers beschikken over een klem die het frame op zijn plek houdt.

Deze kun je eenvoudig aandraaien en vervolgens op slot zetten voor extra veiligheid. Ook beschikken beide dragers over verstelbare pompgespen die ervoor zorgen dat de wielen ook eenvoudig te bevestigen zijn op de drager.

Kantelsysteem

thule_velospace_918_kantelbaar

Als je op reis gaat met je fietsen, dan is het natuurlijk wel handig dat je ook bij je bagage kunt. Gelukkig beschikken beide fietsendragers over een handig kantelsysteem die ervoor zorgt dat jij gemakkelijk bij je kofferbak kunt.

Het kantelsysteem is te bedienen met je voet en is bij beide toestellen geplaatst ter hoogte van de kentekenplaat. Doordat hij met een voet te besturen is kun je hem zelfs laten kantelen als je je handen vol hebt.

Stekkeraansluiting

Nu hebben we beide fietsendragers al voor een groot deel naast elkaar gelegd en zijn er eigenlijk verrassend veel overeenkomsten. Maar het blijft niet bij deze overeenkomsten.

Zo heeft de VeloSpace 918 een 7-polige stekkeraansluiting. Hierdoor kan het mogelijk moeilijker zijn om de lampen aan te sluiten op nieuwere auto’s.

De VeloSpace 938 is een nieuwer model en is dan ook bewapend met een 13-polige stekkeraansluiting. Hierdoor is het voor de 938 mogelijk om aangesloten te worden op alle nieuwere modellen auto’s.

Maar geen nood voor degene die de 918 hebben, er zijn gelukkig verloopstekkers die het mogelijk maken om de 7-polige aansluiting aan te sluiten op een 13-polige aansluiting.

Prijs

Zoals we net al hebben kortgesloten is de VeloSpace 938 een nieuwere uitvoering van de VeloSpace 918. Doordat dit een nieuwer model is, zit er ook een degelijk verschil.

Hoewel beide toestellen niet goedkoop zijn, zit er al gauw meer de €100,- verschil tussen de twee. Hierdoor kan het zijn dat de 918 voor sommige mensen als de logischere keus uit de bus zal komen.

Mijn ervaring

Na uitvoerig onderzoek te hebben gedaan naar de VeloSpace 918 leek het mij ook een verstandig idee om deze zelf eens goed uit te proberen.

Het bestellen van de fietsendrager was een kleine uitdaging. Het toestel is namelijk op weinig plekken nog nieuw te verkrijgen, maar met wat speurwerk is het absoluut mogelijk.

Eenmaal de fietsendrager in ontvangst genomen, wilde ik hem natuurlijk meteen bevestigen aan mijn auto..

Ik heb een vrij nieuwe auto, dus ik heb er wel een verloopstukje bij moeten aanschaffen voor de stroomvoorziening.

Gezien de fietsendrager compleet gemonteerd geleverd wordt kon ik hem meteen bevestigen aan mijn auto. Het bevestigen aan de trekhaak is dan ook haast makkelijker dan dat het lijkt.

Je plaatst de drager simpelweg op de trekhaak en wacht tot je een klikje hoort. Daarna is het een kwestie van vast maken met de klem en deze op slot draaien.

Het gewicht van de fietsendrager is wel vrij zwaar, dus dat kan het vinden van de trekhaak af en toe wat lastiger maken.

Eenmaal bevestigd..

Eenmaal de drager op zijn plek werd het tijd om te kijken of de draagkracht inderdaad is zoals beloofd. Ik heb de elektrische fietsen van zowel mijzelf als mijn partner uit de schuur gehaald om dit te testen.

Het zijn elektrische stadsfietsen van behoorlijk goede kwaliteit, dus dat zorgt ervoor dat ze ook aardig op gewicht zijn.

Het erop tillen van de fietsen is dan ook de grootste uitdaging, gezien ze rond de 25 kg wegen. Daarentegen is het vastmaken van de fietsen erg makkelijk.

Je kunt gewoon de klemmen pakken, die vastmaken en de gespen aan de wielen bevestigen.

Tot slot leek het me goed idee om de kantelfunctie eens goed te testen. Nadat de fietsen stevig op hun plek zaten vond ik het een beetje eng om ze zomaar te laten kantelen.

Het gebruik van het pedaal is gelukkig erg makkelijk. Eenmaal ingedrukt kantelen de fietsen op een verrassend rustige manier.

Specificaties

Aantal fietsen2
Stekkeraansluiting7 polig (13 polig optioneel)
Draagvermogen60 kg
Gewicht18,4 kg
MateriaalAluminium
Garantie5 jaar


Thule VeloSpace 918 aanbieding

Het vinden van een aanbieding is altijd mooi meegenomen. Want waarom zou je meer betalen dan nodig is?

Aangezien de VeloSpace 918 ondertussen een wat ouder model is zijn er regelmatig kortingsacties. Echter is deze fietsendrager nog altijd populair, waardoor hij helaas vaak uitverkocht is.

Het vinden van een aanbieding kan bovendien nog een hele klus zijn.. Want waar moet je ‘m kopen..?

Grote webwinkels zoals Decathlon en Coolblue en verkopen ‘m niet (meer). Bol.com en ANWB verkoopt de VeloSpace 918 nog wel regelmatig.

Zij geven ook zo nu en dan korting. Vooral ANWB leden kunnen van deze aanbiedingen profiteren. Hier check je de huidige ANWB aanbieding >>

Conclusie

velospace_918_thule

Er zijn weinig dingen fijner dan lekker op reis gaan met je fiets. Gelukkig zijn er dan ook erg veel verschillende soorten fietsendragers die menig fiets makkelijk mee weten te krijgen. Zo is de Thule VeloSpace 918 er ook eentje van.

De fietsendrager is gemakkelijk te bevestigen aan de kogel van de trekhaak waar hij stevig op rust. De drager is wel wat aan de zware kant, dus dat kan het plaatsen een beetje moeilijker maken.

Maar eenmaal op zijn plaats voel je dat je te maken hebt met een stevige constructie.

Hij kan een gewicht aan tot 30 kg per fiets. Dit zorgt ervoor dat je zo goed als iedere fiets eenvoudig mee kunt nemen. Het bevestigen van de fietsen is dan ook erg makkelijk met de klemmen en pompgespen.

De handige kantelfunctie zorgt ervoor dat je eenvoudig bij je kofferbak kunt als je de fietsendrager beladen hebt. Je kunt de lampen makkelijk koppelen met de 7-polige stekker, waardoor je veilig en verlicht de weg op kunt.

Is deze fietsendrager wat voor jou? Klik hieronder voor de huidige laagste prijs:Meer van Thule:


Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *