Thule EuroRide 943: Review & Ervaringen

Laatst bijgewerkt door Kaz op januari 30, 2024

Heb je eventuele interesse om de Thule EuroRide 943 aan te schaffen? Voordat je dit daadwerkelijk doet, is het belangrijk om je goed in deze fietsendrager te verdiepen.

Daar helpen wij je graag een handje bij. In deze Thule EuroRide 943 review bespreken wij deze fietsendrager van A tot Z.

De Thule EuroRide 943 bekeken en beoordeeld

Thule EuroRide 943 fietsendrager

De EuroRide 943 is een fietsendrager van de gekende Thule kwaliteit. Deze fietsendrager is voor 3 fietsen geschikt, kantelbaar, opklapbaar en relatief betaalbaar. Daarnaast viel ons op dat deze Thule fietsendrager veel gebruiksgemak biedt.

Deze fietsendrager is geschikt voor mensen die 3 fietsen willen vervoeren. Het gaat hierbij om 3 lichtere fietsen, aangezien het maximale draagvermogen 45 kilogram is. Mocht je e-bikes willen vervoeren, is dat beperkt tot een maximum van 2 fietsen.

Deze fietsendrager voor 3 fietsen is wel alleen van een 7-polige stekker voorzien. Mocht je een auto met 13-polige stekker hebben, moet je dus een adapter aanschaffen.

Om deze Thule EuroRide 943 review goed af te trappen, zetten we de belangrijkste specificaties even voor je op een rijtje:

  • Aantal fietsen: 3
  • Draagvermogen: 45 kilogram
  • Afmetingen: 105 x 58 x 75 centimeter
  • Afmetingen ingeklapt: 105 x 67 x 25 centimeter
  • Stekker: 7-polig
  • Gewicht: 18 kilogram


Veel gebruiksgemak

Met de Thule EuroRide 943 geniet je simpelweg van veel gebruiksgemak.

Dit komt volgens ons door de volgende pluspunten:

  • Opklapbaar. De Thule EuroRide 943 opbergen is een fluitje van een cent. Dit komt met name door het feit dat je ‘m in kunt klappen. Zoals bovenstaande maten duidelijk laten zien, is de fietsendrager na het inklappen een heel stuk compacter. Deze opvouwbare fietsendrager biedt hierdoor veel gemak.
  • Kantelbaar. Met deze fietsendrager behoud je toegang tot de kofferbak van je auto. Zelfs als je de fietsendrager én fietsen al gemonteerd hebt. Met dank aan de kantelfunctie kun je altijd nog spullen uit de kofferbak halen.
  • Makkelijke montage. De Thule EuroRide 943 krijg je sowieso voorgemonteerd geleverd. Nadat je ‘m uit de doos hebt gehaald, kun je ‘m hierdoor direct gebruiken. Het bevestigen van deze fietsendrager op de trekhaak is vervolgens een fluitje van een cent.

Voor 3 fietsen geschikt

Heb je 3 fietsen die je graag wilt vervoeren? Dan sluit deze Thule fietsendrager perfect op je wensen aan. Deze fietsendrager is voor 3 fietsen geschikt en heeft een maximaal draagvermogen van 45 kilogram.

Je kunt hierdoor probleemloos 3 racefietsen of 3 stadsfietsen vervoeren. Zou je graag 3 e-bikes willen vervoeren? Dat is op deze fietsendrager niet mogelijk.

Maar, dit is sowieso op geen enkele fietsendrager mogelijk. Geen enkele fietsendrager is in staat om het gewicht van 3 e-bikes te kunnen dragen.

Uitmuntende kwaliteit

Kies je voor de Thule EuroRide 943? Dan kies je voor een uitmuntende kwaliteit. Deze fietsendrager is van de juiste materialen vervaardigd en keurig afgewerkt.

Dit merk je overduidelijk aan het gebruiksgemak, maar ook aan de lange levensduur. De komende jaren maak je met veel plezier gebruik van deze fietsendrager.

Betaalbaar

Wil je een fietsendrager voor 3 fietsen aanschaffen? Normaal gesproken moet je daarvoor vrij diep in de buidel tasten. Dat is bij de Thule EuroRide 943 gelukkig in mindere mate het geval. Voor deze fietsendrager ligt de adviesprijs rond de 470 euro.

Dit is echter niet altijd het bedrag dat je moet betalen. Veel aanbieders geven namelijk een fikse korting op deze fietsendrager.

Dit betekent dat je voor een bedrag van bijvoorbeeld 350 euro deze fietsendrager al kunt kopen. De prijs-kwaliteitverhouding is hierdoor subliem te noemen.

Thule EuroRide 943 vs. zijn grotere en kleinere broers

Heb je interesse om een fietsendrager aan te schaffen? Als je het aanbod van Thule bekijkt, kom je meerdere varianten tegen.

Drie van deze varianten dragen de naam ‘EuroRide’. Het gaat hierbij om de in deze review besproken EuroRide 943, de EuroRide 941 en de EuroRide 940.

Ten opzichte van de EuroRide 940 is de Thule EuroRide 943 significant anders. De EuroRide 940 is bijvoorbeeld voor slechts 2 fietsen geschikt.

Die fietsendrager heeft een maximaal draagvermogen van 36 kilogram, waarbij een fiets maximaal 20 kilogram mag wegen. Ook deze fiets is dus niet geschikt voor e-bikes.

Wat verder opvalt, is dat de EuroRide 940 standaard met een 13-polige stekker geleverd wordt. Dit is opvallend, omdat de EuroRide 943 dus standaard met een 7-polige stekker geleverd wordt.

De EuroRide 940 is ten opzichte van de EuroRide 943 wel een stuk lichter; 14 kilogram om 18 kilogram.

Ten opzichte van de Thule EuroRide 941 is de EuroRide 943 ook significant anders. Die is eveneens een fietsendrager voor 2 fietsen.

Deze drager heeft een maximaal draagvermogen van 36 kilogram en wordt met een 7-polige stekker geleverd. Ook deze fietsendrager weegt slechts 14 kilogram.

Wil je graag een fietsendrager voor 2 fietsen aanschaffen? Dan kom je dus bij de 941 en 940 fietsendragers uit. Deze twee fietsendragers lijken op elkaar, met uitzondering van de stekker.

De 940 krijg je met een 13-polige stekker geleverd en de 941 met een 7-polige stekker.

Ten opzichte van de Thule EuroRide 942 is de EuroRide 943 ook verschillend. Wel zijn de verschillen minimaal te noemen. De EuroRide 942 is namelijk ook voor 3 fietsen geschikt en heeft ook een maximaal laadvermogen van 45 kilogram.

Deze fietsendrager krijg je echter standaard met een 13-polige stekker geleverd. Dat is dan ook het enige verschil tussen deze beide fietsendragers.

Eindoordeel & kopen voor de laagste prijs

thule-euroride-943-fietsendrager

De Thule EuroRide 943 is een prima fietsendrager voor 3 fietsen. Of dit de beste fietsendrager voor 3 fietsen voor jou is, hangt vooral van de stekkeraansluiting van je trekhaak/auto af.

Als dit om een 7-polige stekkeraansluiting gaat, is de EuroRide 943 de beste optie voor je. Heb je een 13-polige stekkeraansluiting? Dan kun je beter voor de EuroRide 942 kiezen.

Wil je de EuroRide 943 graag direct aanschaffen? Check dan hieronder de beste prijs:


Meer fietsendragers van Thule:


Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *