Thule EuroRide 940: Review & Ervaringen

Laatst bijgewerkt door Kaz op februari 6, 2024

Ben je op zoek naar een fietsendrager? Dan heb je de Thule EuroRide 940 wellicht al voorbij zien komen. En vraag je je misschien af of hij de moeite waard is.

In dat geval is het goed om verder te lezen. Want je krijgt van ons een overzicht van alle specificaties en de voor- en nadelen van de Thule EuroRide 940!

De Thule EuroRide 940 in het kort

thule_fietsendrager_euroride_940

De Thule EuroRide 940 is erg populair. Dat komt voornamelijk door de goede prijs-kwaliteitverhouding. En het feit dat je hem razendsnel en makkelijk kunt monteren op een trekhaak.

Het is een simpele maar stevige fietsendrager met een maximaal laadvermogen van 36 kg. Je kunt er in totaal twee fietsen op plaatsen.

Een van zijn handigste voordelen is dat hij neerklapbaar (kantelbaar) is. Daardoor is de kofferbak bereikbaar terwijl je fietsen op de drager staan. Zo berg je hem tevens eenvoudig op na gebruik. Ook kun je deze drager beveiligen met een slot.

De Thule EuroRide 940 is daarnaast voorzien van een instelbare velghouder met zachte montagebanden, achterlampen en een stekkeraansluiting.

Je kunt er mountainbikes, stadfietsen of zelfs racefietsen op bevestigen (de maximale toegestane bandbreedte is 70 mm). Deze fietsendrager is dus geschikt voor vrijwel iedere fiets.

De enige uitzonderingen zijn elektrische fietsen en zwaardere carbon fietsen. Het draagvermogen is voor deze fietsen namelijk niet hoog genoeg.


Voordelen van de Thule EuroRide 940

De Thule EuroRide 940 kent heel veel voordelen. We zetten de belangrijkste voor je hieronder op een rij. Zo heb je een duidelijk overzicht.

Goede prijs

Deze A-merk fietsendrager is scherp geprijsd. Dat komt voornamelijk, omdat het een simpel model is. Toch is hij erg geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een stevige en stabiele fietsendrager voor twee fietsen.

Omdat hij zo duurzaam en kwalitatief is, kun je hem ook veelvuldig gebruiken. Ideaal als je een fietsendrager voor woon-werk verkeer zoekt!

Makkelijk te monteren

Met de Thule EuroRide 940 hoef je nooit te sukkelen. Deze voor gemonteerde fietsendrager is namelijk eenvoudig en snel te bevestigen aan een trekhaak. En ook de fietsen plaats je er makkelijk op. Zo verlies je geen tijd!

Kantelbaar

Een ander groot voordeel is dat je makkelijk in je kofferbak kunt, omdat de drager kantelbaar is. Daardoor is hij ook eenvoudig op te bergen wanneer je hem niet nodig hebt. Wel zo handig!

Neergeklapt past hij in vrijwel iedere kofferbak. Ideaal dus!

Verplaatsbare wielhouders

Dankzij de verplaatsbare wielhouders blijven de fietsen tevens de hele rit mooi op hun plaats. Daarnaast maken de houders je het mogelijk om verschillende soorten fietsen te bevestigen.

Mountainbikes, racefietsen, stadfietsen, het kan allemaal. Zolang de dikte van het frame niet meer is dan 70 mm en de fietsen samen de maximale draagkracht niet overschrijden.

Nadelen van de Thule EuroRide 940

Net zoals iedere andere fietsendrager, heeft ook de Thule EuroRide 940 enkele nadelen. Ook deze hebben wij voor jou hieronder opgesomd.

Zo is het nog eenvoudiger om te bepalen of de Thule EuroRide 940 iets voor jou is!

Niet geschikt voor 2 elektrische fietsen

Deze drager is met zijn draagvermogen van 36 kg niet geschikt voor het vervoeren van zware elektrische fietsen.

Indien je niet van plan bent om elektrische fietsen te vervoeren, hoef je daar uiteraard geen rekening mee te houden.

Maar als het voornamelijk je doel is om elektrische fietsen mee te nemen op een drager, koop je beter een andere. Ook als je duurdere fietsen van carbon hebt, kies je het best voor een alternatief.

Kijk zeker eens in de rest van het Thule EuroRide assortiment, want deze serie heeft dragers die wel uiterst geschikt zijn voor zwaardere modellen.

Eenvoudig model

Deze Thule EuroRider kun je kopen aan een scherpe prijs. Maar dat is natuurlijk niet zomaar. Hij heeft een iets minder strak design dan de andere fietsendragers uit deze serie en is wat simpeler.

EuroRide 940 ervaringen

Hieronder komt je te weten hoe de EuroRide 940 volgens gebruikers scoort op verschillende vlakken. We maakten een overzicht op basis van tientallen EuroRide 940 ervaringen op tal van sites.

Het is handig om te kijken naar ons overzicht. Op die manier weet je helemaal zeker of je de Thule EuroRide 940 moet aanschaffen of niet!

Gebruiksgemak

Op vlak van gebruiksgemak doet deze fietsendrager het erg goed. Diverse gebruikers zijn namelijk erg tevreden over het gemak en de snelheid waarmee je de voorgemonteerde drager op een auto kunt bevestigen.

Daarnaast zijn ze ook blij over hoe eenvoudig je de fietsen erop kunt vastmaken.

Ook zijn er veel positieve opmerkingen over het feit dat de fietsendrager neerklapbaar is. Want dat maakt hem makkelijk om op te bergen.

Bovendien kun je zo eenvoudig bij de kofferbak. Deze positieve puntjes zien we meerdere keren terugkomen.

Prijs

De Thule EuroRide 940 is een goede fietsendrager die je kunt kopen voor een relatief lage prijs. Dat is de mening van vrijwel iedere gebruiker. Het is geen deluxe fietsendrager waarmee je ook zwaardere fietsen kunt vervoeren.

Maar het is volgens de Thule EuroRide 940 ervaringen erg duidelijk dat het een goed basismodel is. Ideaal als je een gebruiksvriendelijke fietsendrager zoekt waar je twee fietsen op kunt monteren.

Veiligheid

Omdat deze fietsendrager verplaatsbare wielhouders heeft en je deze stevig kunt vastmaken, is de drager veilig in gebruik. De fietsen staan er stevig op voor de hele rit.

Dit hebben meerdere gebruikers vermeld in hun review. Daarnaast zien we dat gebruikers de fietsendrager veilig vinden, omdat deze op de trekhaak met een slot kan worden afgesloten.

Kwaliteit

Een van de andere punten waar gebruikers erg enthousiast over zijn, is de kwaliteit van deze fietsendrager. Er zijn erg veel opmerkingen over hoe duurzaam en stevig hij wel is.

Twijfel dus niet langer als je een duurzame fietsendrager wilt kopen waar je lang van kan genieten.

Het enige nadeel dat we zo nu en dan zien voorbijkomen is zijn maximale draaggewicht. Hij is wat lichter en kan slechts 36 kg dragen.

Dat betekent dat deze fietsendrager niet geschikt is voor dure carbon fietsen en elektrische fietsen. Dat vinden sommige gebruikers een nadeel.

Conclusie & Aanbieding

Als je op zoek bent naar een goede fietsendrager voor 2 fietsen die toch niet te veel geld kost, is de Thule EuroRide 940 een van de beste opties.

Hij is stevig, stabiel en goed beveiligd. En zeker niet onbelangrijk: makkelijk te bevestigen. Deze fietsendrager is ook handig, omdat er twee fietsen tegelijk op geplaatst kunnen worden.

Het enige nadeel? Hij is niet zo geschikt voor het vervoeren van zwaardere carbon fietsen en elektrische fietsen. In alle andere gevallen raden wij je deze drager aan.

Wil je hem kopen? Dan hoef je zeker niet lang te zoeken. Want je vindt de Thule EuroRide 940 op verschillende plaatsen.

Tip: bekijk diverse winkels voordat je de drager koopt. Zo ben je er zeker van dat je de beste deal maakt. En dat je geen Thule EuroRide 940 aanbieding mist!


Meer fietsendragers van Thule:


Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *