Thule EuroRide 941: Review & Ervaringen

Laatst bijgewerkt door Kaz op februari 7, 2024

Heb je de wens om een goede fietsendrager voor 2 fietsen aan te schaffen? Grote kans dat je dan vanzelf bij een fietsendrager van Thule uitkomt.

Dit merk staat goed aangeschreven en biedt meerdere fietsendragers voor 2 fietsen aan. Binnen het huidige aanbod valt onder meer de Thule EuroRide 941 op.

In deze review vertellen wij je graag meer over deze interessante fietsendrager.

De Thule EuroRide 941 bekeken en beoordeeld

Om deze review te kunnen schrijven, kregen wij de beschikking over deze drager. Toen wij ‘m uit de doos haalden, werden we al direct enthousiast.

De fietsendrager was namelijk volledig voorgemonteerd. Dit stelde ons in staat om de fietsendrager direct uit te proberen op onze auto.

Dit ging eigenlijk allemaal naar wens. Deze fietsendrager voor 2 fietsen voelt robuust aan, is makkelijk in gebruik en ook niet overdreven zwaar.

Bovendien is deze fietsendrager van handige extra’s voorzien. Je kunt ‘m bijvoorbeeld makkelijk opklappen, terwijl het ook nog een kantelbare fietsendrager is.

Al met al oogt het totaalplaatje van deze fietsendrager uiterst interessant. Dit is wat ons betreft ook te danken aan de algehele kwaliteit. Zoals we van Thule gewend zijn, is de EuroRide 941 van een sublieme kwaliteit. Je kunt ‘m dan ook met een gerust hart bestellen.

Wil je graag meer over de Thule EuroRide 941 weten? In deze review vertellen wij je alles over de belangrijkste kenmerken.

Graag zetten we eerst de belangrijkste specificaties voor je op een rijtje:

  • Aantal fietsen: 2
  • Draagvermogen: 35 kilogram
  • Afmetingen: 105 x 58 x 75 centimeter
  • Afmetingen ingeklapt: 105 x 67 x 25 centimeter
  • Stekker: 7-polige
  • Gewicht: 14,2 kilogram


Handig te gebruiken

Met de Thule EuroRide 941 haal je een handige fietsendrager in huis. Dit merkten wij al direct op toen we ‘m uit de doos haalden.

Op dat moment merkten we al dat deze fietsendrager slechts 14 kilogram weegt. Dankzij dit minieme gewicht van de fietsendrager was het vrij simpel om ‘m op de trekhaak te zetten.

Als deze fietsendrager eenmaal op de trekhaak staat, geniet je van nog meer gebruiksgemak. Zo zijn de fietsen vrij makkelijk op deze fietsendrager vast te zetten.

Dit komt onder meer door de verstelbare wielhouders. Tevens is het ideaal dat deze fietsendrager kantelbaar is. Je behoudt hierdoor altijd toegang tot de kofferbak van je auto.

Heb je de Thule EuroRide 941 met veel plezier gebruikt? Dan komt de opvouwmogelijkheid goed van pas. Je kunt de beugel neerklappen, waardoor de fietsendrager plots 50 centimeter minder ruimte in beslag neemt. Hoe handig?

Top kwaliteit

Met de Thule EuroRide 941 haal je een top kwaliteit fietsendrager in huis. Dit is iets dat we van Thule gewend zijn, maar wilden we toch graag nogmaals benadrukken in deze Thule EuroRide 941 review.

Voor 2 fietsen geschikt

Op deze fietsendrager van Thule kun je 2 fietsen vervoeren. Deze fietsen zet je makkelijk op de drager vast, mede door de verstelbare wielhouders.

Ook de framehouders die je rondom het frame kunt klemmen, spreken ons aan. Met dank aan de zachte riemen zet je de wielen vervolgens ook nog stevig vast.

Waar je wel rekening mee moet houden, is met de toepassingsmogelijkheden. Op deze fietsendrager kun je dus 2 fietsen vervoeren, maar géén 2 elektrische fietsen. Dit heeft met het draagvermogen van 35 kilogram te maken.

Wil je twee stadsfietsen, racefiets of mountainbikes vervoeren? Dan is dit laadvermogen wel voldoende. Voor twee e-bikes heb je echter een fietsendrager met een maximaal laadvermogen van 60 kilogram nodig.

Betaalbaar

Ben je nu al enthousiast over deze fietsendrager? Dat is goed voor te stellen. Je wordt alsmaar enthousiaster als je het prijskaartje ziet. De adviesprijs ligt op een forse 470 euro, maar dit hoef je hier absoluut niet voor te betalen.

Bij onze partners koop je de EuroRide 941 voor een bedrag van 250 tot 300 euro. We kunnen daardoor stellen dat de prijs-kwaliteitsverhouding subliem is.

Stekker

Wil je graag de Thule EuroRide 941 kopen? Besef dan even goed dat deze fietsendrager standaard voorzien is van een 7-polige stekker.

Met name als je een nieuwere auto hebt, is die stekker niet handig. De meeste nieuwe auto’s beschikken namelijk over een 13-polige stekkeraansluiting.

Je hebt in dat geval twee opties: je kiest voor een adapter van Thule of je kiest voor de Thule EuroRide 940. Over die fietsendrager lees je hieronder iets meer.

Thule EuroRide 941 vs. zijn grotere en kleinere broers

In de EuroRide serie zijn door Thule meerdere modellen uitgebracht.

Deze modellen zetten we graag voor je op een rijtje, waarbij we ook de verschillen benoemen:

  • Thule EuroRide 940: deze fietsendrager is qua samenstelling gelijk aan de EuroRide 941. Het enige verschil is terug te vinden in de stekker. Bij de 940 krijg je namelijk een 13-polige stekker meegeleverd, terwijl je het bij de 941 met een 7-polige stekker moet doen.
  • Thule EuroRide 942: de EuroRide 941 is geschikt voor 2 fietsen, terwijl de EuroRide 942 voor 3 fietsen geschikt is. Mocht je 3 stads- of racefietsen willen vervoeren, zit je dus goed met de 942. Die variant is overigens ook niet voor e-bikes geschikt, aangezien het maximale laadvermogen 45 kilogram is. Deze fietsendrager krijg je met een 13-polige stekker geleverd.
  • Thule EuroRide 943: de 943 kun je ook zien als de grotere broer van de 941. Net zoals de EuroRide 942 is de 943 ook geschikt voor het vervoeren van 3 fietsen. Ten opzichte van die variant verschilt de EuroRide 943 op het gebied van stekker. Je krijgt bij de EuroRide 943 namelijk standaard een 7-polige stekker meegeleverd.

Eindoordeel & kopen voor de laagste prijs

thule-euroride-941-review

Met de Thule EuroRide 941 haal je een prima fietsendrager in huis. Deze fietsendrager is voor 2 fietsen geschikt, biedt veel gebruiksgemak en is van een uitmuntende kwaliteit.

Let alleen even goed op de stekker(aansluiting). Mogelijk kun je beter voor de EuroRide 940 kiezen.

Is de EuroRide 941 voor jou de beste keuze? Check dan hieronder bij de beste aanbieders de actuele prijs.

Mogelijk kun je nog van een aanbieding profiteren, waardoor de investering nog lager uitvalt:


Meer fietsendragers van Thule:


Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *