Thule VeloCompact 926 – Test & Aanbieding
Het is ondertussen alweer een aantal jaren terug dat de Thule VeloCompact 926 op de markt verscheen. Deze fietsendrager voor 3 fietsen is echter nog altijd redelijk populair.
Heb je interesse in deze fietsendrager? Of ben je benieuwd naar de eigenschappen van de Thule 926? Lees dan snel verder.
In deze review ontdek je of dit een goede en veilige fietsendrager van Thule is én vind je de beste huidige aanbieding.
Thule Velocompact 926 fietsendrager – Review
Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van een fietsendrager is het altijd een verstandig idee om de belangrijkste eigenschappen eens grondig onder de loep te nemen.
En dat is dan ook exact wat we hebben gedaan. We hebben deze fietsendrager uitvoerig getest op een aantal cruciale punten. Alles wat je moet weten lees je in de rest van deze review.
Fietsendrager voor 3 fietsen
Als jij deze test leest is de kans aannemelijk dat je zoekt naar een fietsendrager om 3 fietsen op te vervoeren. In dat geval ben je bij deze fietsendrager aan het juiste adres.
Het blijft altijd goed opletten dat je de juiste fietsendrager koopt voor jouw wensen. Dit staat namelijk niet altijd even duidelijk aangegeven bij iedere winkel.
Maximale draaglast van de Thule 925
Daarnaast is ook de maximale draaglast enorm belangrijk om te weten. Mocht je hier geen rekening mee houden, dan loop je een verhoogde kans op ongelukken. En dat is het laatste dat je wilt.
Het is daarom goed om te weten dat de Thule VeloCompact 926 belastbaar is tot maximaal 60 kg. Per fiets is hij belastbaar tot een maximum van 25 kg. Aangezien deze fietsendrager zelf 19 kg weegt, is dat zeker niet verkeerd.
Bovendien maakt dit ‘m geschikt om elektrische fietsen op te vervoeren. Let er wel op dat je maximaal 2 E-bikes erop kunt zetten.
Geschikt voor alle soorten fietsen
Naast elektrische fietsen kun je tal van andere soort fietsen vervoeren. De wielhouders zijn namelijk verstelbaar, waardoor hij zelfs geschikt is voor fietsen met dikkere banden.
Wil je er dus een dagje op uit met een ATB fiets? Dan is dat geen enkel probleem.
Mocht je zwaardere fietsen willen vervoeren, houd er dan wel rekening mee dat er geen oprijgoot bij geleverd wordt.
Houd er verder rekening mee dat deze drager gebruik maakt van een framebevestiging. Dit maakt ‘m minder geschikt voor wat fragielere fietsen.
Zowel inklapbaar als kantelbaar
Wil je de fietsendrager graag in je achterbak vervoeren op het moment dat je ‘m niet gebruikt? Of ruim je de fietsendrager in de wintermaanden graag in een hoekje op?
Dat is het wenselijk dat je over een inklapbare fietsendrager beschikt. Ik heb goed nieuws voor je, want de Thule VeloCompact 926 is op te vouwen.
Daarnaast is hij ook nog eens kantelbaar. Dat wilt zeggen dat je ‘m naar achteren kunt kantelen op het moment dat hij bevestigd zit op de trekhaak. Zelfs als de fietsen er al op zitten is dit mogelijk.
Het voordeel hiervan mag duidelijk zijn. Je kunt altijd gemakkelijk bij je achterbak. Dus ook als de fietsendrager bevestigd zit.
13 polige stekker voor maximale veiligheid
Voor een veilige rit is het zeer wenselijk dat je over alle verlichting beschikt. Een mistlamp is in sommige gevallen bijvoorbeeld geen overbodige luxe.
Maar achteruitrijverlichting is een absolute must-have voor een veilige rit. Het klinkt vanzelfsprekend, maar toch heeft lang niet iedere fietsendrager dit.
Veel fietsendragers zijn namelijk uitgerust met 7 polige stekker aansluitingen. Zeker bij de wat oudere uitvoeringen is dit het geval.
Gelukkig hoef je je hierom geen zorgen te maken bij de Thule VeloCompact 926. Deze fietsendrager beschikt namelijk wel over een aansluiting voor een 13 polige stekker, zodat je veilig de weg op gaat.
Beveiliging tegen diefstal
Het zou natuurlijk enorm zonde zijn als je bij je auto aankomt en ziet dat je gloednieuwe fietsendrager verdwenen is. Helaas gebeurd dit regelmatig, zeker als je een wat duurdere uitvoering hebt.
Gelukkig zijn de meeste Thule fietsendragers voorzien van de nodige maatregelen om dit tegen te gaan. Ook bij de Thule VeloCompact 926 is hier rekening mee gehouden.
De fietsendrager is voorzien van een stevig slot, zodat hij beveiligd is tegen diefstal.
Goede garantievoorwaarden van Thule
Ik ben persoonlijk een enorm groot fan van Thule. En dat heeft niet alleen maar te maken met de sterke en duurzame kwaliteit van de fietsendragers.
Nee, ook de lange garantie zie ik als een gigantisch voordeel. Op de Thule VeloCompact 926 heb je 5 jaar garantie.
Zelfs als er verkleuringen optreden kan je hier op terugvallen. Dit geeft een veilig gevoel!
Het monteren aan de trekhaak
Het monteren op de trekhaak blijft bij sommige fietsendragers toch wel een dingetje. Wanneer dit niet soepel verloopt is het namelijk alles behalve een leuk klusje..
Je kunt je al gauw gaan storen aan de fietsendrager en uit frustratie de bevestiging forceren. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.
Gelukkig heb ik hier bij Thule fietsendragers nooit echt last van gehad. De Thule VeloCompact 926 is ook heel soepel te bevestigen.
Bovendien zit hij volledig voorgemonteerd in de doos. Nadat de Thule 926 geleverd is, pak je ‘m dus zo uit de doos en plaats je ‘m direct op de trekhaak.
Thule VeloCompact 926 vs 927
Als je de VeloCompact wilt kopen, wees je er dan van bewust dat er meerdere fietsendragers uit deze serie op de markt zijn.
En één daarvan is vrijwel identiek aan de 926 variant, namelijk de VeloCompact 927.
Op het eerste gezicht lijken ze als 2 druppels water op elkaar. En als je kritisch van dichterbij kijkt veranderd daar eigenlijk niets aan.
Toch zal de oplettende kijker één belangrijk verschil opvallen. Namelijk de stekker aansluiting. Zoals gezegd heeft de 926 variant dus een aansluiting voor een 13 polige stekker.
Op de 927 heb je enkel een aansluiting voor een 7 polige stekker. Dat is dus wel even goed om te weten.
Bovendien heeft de 926 ook nog eens een TÜV keurmerk, wat betekent dat hij door een officiële professionele (en onafhankelijke) instantie is goedgekeurd op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid.
Vs Thule 925
En dan heeft hij ook nog een kleiner broertje, namelijk de Thule 925. Het voornaamste verschil tussen de VeloCompact 927 en de 925 is wat sneller zichtbaar..
De eerst genoemde is namelijk te gebruiken voor maximaal 2 fietsen. Daarnaast heeft ook de 925 een 7 polige stekker.
Ons oordeel over deze fietsendrager
Nadat we de Thule VeloCompact 926 beoordeeld hebben op de belangrijkste criteria van een fietsendrager, kunnen we eigenlijk niets anders concluderen dan dat het een hele betrouwbare koop is.
Hij is geschikt voor ieder soort fiets en is met een draaglast van maximaal 60 kilo dus vrij zwaar te belasten.
Als je het niet erg vindt dat er geen wielgoot bij geleverd wordt en dat de fietsen worden vastgezet met een framebevestiging, is het een hele goede keus.
Deze fietsendrager heeft namelijk een gigantisch groot gebruiksgemak en is ook nog eens super veilig.
Het feit dat hij na al die jaren nog altijd zo populair is spreekt wat mij betreft boekdelen.
Maar is hij nog ergens te koop? Daarover hieronder meer..
Thule VeloCompact 926 aanbieding
Dat de Thule VeloCompact 926 nog tweedehands te koop is, dat mag duidelijk zijn. Echter heb je dan géén garantie en ook ben je niet verzekerd van de ultieme duurzaamheid.
Daarom is het veel verstandiger om ‘m nieuw te kopen. Maar is hij nog wel ergens te koop?
Coolblue verkoopt bijvoorbeeld sinds enige tijd geen fietsendragers meer, dus daar hoef je niets meer van te verwachten.
Het was even zoeken, maar we hebben de beste Thule VeloCompact 926 deal voor je gevonden.
Hij is op dit moment van schrijven nog nieuw verkrijgbaar, mét 5 jaar garantie. Bovendien is hij ook nog eens in de aanbieding!
Klik dus snel op de knoppen hieronder en bekijk direct de beste deal:
Mogelijke alternatieven:
- Thule Easyfold XT 3 (3 fietsen)
- Thule Velocompact 924 (2 fietsen)
- Thule Velocompact 925 (2 fietsen)
1 reactie
M. Eitjes · augustus 11, 2022 op 8:38 am
Deze drager gekocht in mei voor auto met reservewiel achterop. Er moeten slechts 2 ebikes op. Deze raken elkaar, we moeten er lappen tussen doen tegen lakbeschadiging. Het is een onhandige grote drager. Wij hebben spijt van onze aankoop in ieder geval. Drager belastbaar tot 60 kilo. Per fiets 25 kilo dat begrijp ik niet helemaal.