Thule VeloCompact 927 – Review & Aanbieding

Laatst bijgewerkt door Simon op februari 7, 2024

Thule VeloCompact 927 Review

De Thule VeloCompact 927, ook wel de Thule VeloCompact 3 is al jarenlang een betrouwbare en populaire fietsendrager voor 3 tot 4 fietsen.

Als jij erover denkt deze fietsendrager te kopen, dan ben je hier op de juiste plek. We nemen de Thule 927 namelijk kritisch onder de loep in deze review.

Wat mag je ervan verwachten en voldoet hij aan jouw wensen? Ten slotte vergelijk je de laagste prijzen en beste aanbiedingen.

Thule VeloCompact 927 Review

thule_927_op_trekhaak

Het is nooit verstandig om zomaar de eerste de beste fietsendrager te kopen. Voordat je ‘m koopt is het namelijk aangeraden om op de hoogte te zijn van de belangrijkste eigenschappen.

Door jezelf goed in te lezen, voorkom je onverwachte verrassingen. Het zou namelijk zonde zijn als je een dure miskoop begaat.

Of erger nog, als er vervelende ongelukken gebeuren..

Gelukkig hoeft het inlezen niet moeilijker te zijn dan nodig. Je dient alleen even op de hoogste te zijn van de belangrijkste zaken.

Ik help je in deze review graag goed op weg. Hieronder ontdek je álles wat belangrijk is om te weten over de Thule VeloCompact 927.

Maximale draaglast & eigen gewicht

Deze fietsendrager weegt zelf 19 kilo en is belastbaar tot 60 kg totaal. Per fiets kun je ‘m belasten tot 25 kilo.

Wat opvallend is, is dat deze fietsendrager ondanks het redelijk lichte gewicht toch best zwaar belastbaar is.

Dat komt omdat Thule de fietsendrager zo licht en compact mogelijk heeft ontworpen, zonder dat dit afbreuk dit aan de stevigheid.

De belangrijkste onderdelen zijn van aluminium gemaakt. Dit is het perfecte materiaal voor een fietsendrager, aangezien het licht én zwaar belastbaar is.

De overige fietsendrager onderdelen zijn gemaakt van kunststof.

Geschikt voor 3-4 fietsen

thule_velocompact_927_3_fietsen

De Thule VeloCompact 927 is geschikt om 3 fietsen op te vervoeren. Echter is het mogelijk om ‘m uit te breiden tot een capaciteit van 4 fietsen.

Hiervoor kun je een zogenoemde ” 4th Bike Adapter” aanschaffen. Deze adapter bevestig je eenvoudig op de achterkant van de Thule 927.

Een ideale aanvulling voor het grotere gezin. Voor deze extra tool betaal je een bedrag van rond de 170 euro.

Óók voor E-bikes en mountainbikes

Als je E-bikes wilt vervoeren loop je er vaak tegenaan dat de fietsendrager niet zwaar genoeg belastbaar is.

Dankzij de maximale draaglast van 60 kilo is de Thule VeloCompact 927 wel heel geschikt voor elektrische fietsen. In totaal kun je er 2 E-bikes veilig op vervoeren.

Mountainbikers hebben vaak het probleem dat de wielgoten niet breed genoeg zijn, waardoor ze niet op de fietsendrager passen.

Ook daar heeft Thule aan gedacht. De VeloCompact 3 heeft namelijk verstelbare wielgoten.

Op deze fietsendrager kun je álle fietsen vervoeren vanaf 18 inch. Mits ze niet zwaarder zijn dan 25 kilo uiteraard.

Je fietsen bevestigen op de Thule 927

Het bevestigen van de fietsen op de Thule Velocompact is heel simpel. De fietsen bevestig je met beugels en de wielen zet je vast met ratelgespen.

Zodra de fiets bevestigd is, zit hij muurvast. Je kunt dus met een gerust hart veilig de weg op.

7 polige stekker

Wat een belangrijk punt is om rekening mee te houden, is dat de Thule VeloCompact 927 een 7 polige stekker aansluiting heeft.

Wat betekent dit? Dat je geen mistlamp en achteruitrijverlichting kunt gebruiken. Dat is natuurlijk wel even een dingetje..

Maar geen paniek. Voor een tientje koop je er namelijk een verloopstekker naar 13 polig bij, zodat je alsnog alle verlichting kunt gebruiken.

Kantelen en opvouwen

Ik vind het persoonlijk heel fijn als een fietsendrager gemakkelijk in gebruik is. Het is bijvoorbeeld zeer gewenst dat de fietsendrager kantelbaar is.

gekantelde_thule_fietsendrager

Nadat je de fietsendrager gekanteld hebt, kun je gewoon bij je kofferbak. Normaal gesproken is dat niet mogelijk als de fietsendrager met fietsen erop op je trekhaak bevestigd zit.

Het kantelen gaat heel eenvoudig, namelijk met een voetpedaal. Het enige wat je hoeft te doen is het voetpedaal intrappen.

opgeklapt_thule_velocompact_3

Ook kun je ‘m opvouwen, waardoor je deze fietsendrager zeer compact maakt. Daardoor neem je ‘m gemakkelijk mee in je achterbak, of berg je ‘m eenvoudig op in een kast.

De Velocompact 3 bevestigen op de trekhaak

En als we het dan toch over het gebruiksgemak hebben.. Daar hoort natuurlijk ook het bevestigen op de trekhaak bij.

Niets is zo vervelend als de fietsendrager bij het bevestigen niet goed meewerkt. Op die manier wordt het namelijk een vervelend karweitje.

Ik was dan ook blij dat dit met de Thule VeloCompact 927 geen enkel probleem oplevert. Je zet ‘m simpelweg op de kogel van je trekhaak en duwt vervolgens de grote hendel naar beneden.

Daarna kun je de hendel eventueel nog op slot zetten, voor extra borging. Dit klusje is gewoon door 1 persoon te klaren en duurt nog geen minuut. Ook als je hier nog geen ervaring mee hebt stelt het niet veel voor.

De levering van het pakket

Tegenwoordig heb je jouw bestelling bij veel webshops de volgende dag al in huis. In feite zou je ‘m dus zelfs de dag voordat je op vakantie gaat nog kunnen bestellen..

Zodra de Thule VeloCompact 927 bij jou bezorgd wordt, zit hij vrijwel volledig voorgemonteerd geleverd in een doos.

Je bent zelf nog verantwoordelijk voor de eindmontage en vervolgens is hij helemaal klaar voor gebruik.

Mocht je er nog accessoires bij willen, dan kun je deze los aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan een oprijgoot of de 13 polige verloopstekker. De sloten krijg je er wel bij geleverd.

Veiligheid boven alles

En die sloten komen goed van pas.. Zo zet je de fietsendrager namelijk veilig op slot, zodat hij niet gejat kan worden.

Het zou namelijk zonde zijn als je jouw gloednieuwe aankoop direct alweer kwijt bent.. Ook de fietsen kun je extra beveiligen, met een slot aan de drager van de fietsarmen.

Op die manier kun je jouw fietsen er dus ook met een gerust hart een nachtje op laten staan, mocht dat nodig zijn.

Het gemis bij het oppakken en verplaatsen

Ik heb niet veel te klagen over deze fietsendrager. Echter zijn er wel enkele dingen die wat mij betreft beter hadden gekund.

Het oppakken van deze fietsendrager gaat bijvoorbeeld niet heel eenvoudig, omdat er geen handvaten op zitten. En ook zitten er geen transportwieltjes onder, wat toch wel een mogelijk nadeel is.

Gelukkig is het geen heel groot gemis, omdat de Thule VeloCompact 927 dus wel lekker licht is, waardoor het oppakken en verplaatsen geen grote problemen oplevert.

Duurzame kwaliteit & 5 jaar garantie

Laat ik vooropstellen dat ik een groot fan van Thule ben vanwege de ultieme duurzaamheid van het materiaal.

Echter vind ik het toch altijd wel fijn om goede garantievoorwaarden te hebben. Dit geeft mij namelijk een veilig gevoel.

Ik ben daarom ook zeer te spreken over de garantie van maar liefst 5 jaar die Thule garandeert op je aankoop.

Ik verwacht niet dat je het nodig zal hebben, aangezien deze stevige fietsendrager super duurzaam ontworpen is en gemaakt is van roestvrij materiaal.

Maar je weet ‘t maar nooit..

Thule Celocompact 3 927 vergeleken met andere fietsendragers

Ik vind het altijd fijn om een vergelijking te maken met de mogelijke alternatieven op de markt, voordat ik een fietsendrager koop.

Het is en blijft namelijk toch een aankoop voor meerdere jaren. Daarom wil ik verzekerd zijn van de beste koop.

Dus welke mogelijke alternatieven zijn er? Als we kijken naar het aanbod van fietsendragers voor 3 fietsen is er niet enorm veel keus.

De meest voor de hand liggende alternatieven zijn de Easyfold XT 934 en de Thule VeloCompact 926.

De eerste genoemde is 5 kg per fiets zwaarder belastbaar, maar wel flink wat duurder. En de laatst genoemde is exact hetzelfde, met als enige verschil dat deze een 13 polige stekker aansluiting heeft.

Onze conclusie

thule_velocompact_927-3

De Thule VeloCompact 927 is een lichte maar toch stevige fietsendrager, van hele duurzame kwaliteit.

Voor een fietsendrager voor 3 fietsen is hij alles behalve duur, wat we als groot voordeel zien. Voor een kleine meerprijs kun je ‘m tenslotte uitbreiden tot een capaciteit van 4 fietsen.

Op basis van de belangrijkste eigenschappen en de prijs-kwaliteitverhouding kunnen we dan ook niet anders dan concluderen dat dit een hele betrouwbare koop is.

Het enige mogelijke minpunt is dus de 7 polige stekker, maar dit is eenvoudig op te lossen met een accessoire van een kleine 10 euro extra.

Vergelijk prijzen & vind de beste aanbieding

Heb je besloten dat je de Thule VeloCompact 927 wilt kopen? Dan is het natuurlijk verstandig om te beginnen met een speurtocht naar de beste deal.

Het vinden van de laagste prijs en beste aanbieding valt echter niet mee. Er zijn namelijk behoorlijk wat winkels die ‘m voor verschillende prijzen en koopvoorwaarden aanbieden.

Bovendien is het niet altijd even duidelijk waar je ‘m nou wel en niet kunt kopen. Om jou heel wat gedoe te besparen, helpen we je dan ook graag direct goed op weg.

Bekijk en vergelijk de deals bij de onderstaande winkels en vind direct de beste huidige aanbieding:




Meer modellen:

Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *