Thule Europower 916 – Volledige Review

Laatst bijgewerkt door Simon op januari 30, 2024

thule_europower_916

Voor wie er graag met de fiets op uit trekt is een goede fietsendrager geen overbodige luxe. Deze handige toevoegingen zorgen er namelijk voor dat je gemakkelijk je fiets mee kunt nemen op bijvoorbeeld vakantie of naar een andere bestemming.

Om je hier mee te helpen is daar dan de Thule Europower 916. Deze geliefde fietsendrager zorgt er namelijk voor dat jij jouw fietsen gemakkelijk op de locatie krijgt waar deze heen moeten.

Maar wat maakt deze fietsendrager zo geliefd? En wat is er nu zo anders aan de Thule 916 ten opzichte van zijn voorgangers?

In deze review vertellen we je alles wat je moet weten over de Thule Europower 916. Zo vertellen we je precies voor wie het product geschikt is, wat de voor- en nadelen zijn en vergelijken we hem met zijn voorganger; de Thule Europower 915.


Het ontwerp

thule_europower_916_2_fietsen

Laten we beginnen met een betere kijk naar het ontwerp van de Europower 916. Want met decennia aan ervaring weet het Zweedse Thule opnieuw te bewijzen waarom het zo geliefd is.

De Thule 916 is dan ook een van de meest stevige fietsendragers van het moment. Zo is de fietsendrager namelijk te belasten tot wel 60 kg.

Dit maakt de Europower 916 een perfecte fietsendrager voor het meenemen van zwaardere fietsen zoals elektrische fietsen.

De Thule 916 is in staat om 2 fietsen te vervoeren, waardoor deze dus 30 kg per stuk mogen wegen.

Deze fietsen staan 25 cm uit elkaar, waardoor ze elkaar niet raken en je niet bang hoeft te zijn dat ze elkaar beschadigen.

Het bevestigen van de fietsen is een peulenschil. Naast dat je de fietsen plaatst in de daarvoor bestemde goot, kun je ze gemakkelijk vastzetten.

Dit doe je door de handige klemmen om het frame van de fiets te plaatsen, deze aan te draaien en met een sleuteltje op slot te doen. Ook zijn er speciale riemen voor de wielen, zodat je de fietsen muurvast kun bevestigen.

Je bevestigt de fietsendrager achterop de trekhaak, wat ervoor zorgt dat je je op de weg geen zorgen hoeft te maken over wind of tunnels.

De drager is voorzien van een handig kantelsysteem waardoor je, als deze eenmaal bevestigd is, nog gemakkelijk bij de achterbak kunt.

Over veiligheid hoef je je ook geen zorgen te maken. Zo is de Thule Europower 916 voorzien van een 7-polige stekkeraansluiting, waardoor je gemakkelijk je remlichten en lampen kunt aansluiten.

Het is dan ook niet gek dat de Thule 916 als een van de beste uit de test komt bij bronnen zoals Coolblue, ANWB en Halfords.

Thule Europower 915 vs 916

Als het goed is zul je nu een behoorlijk goede voorstelling moeten hebben bij wat de fietsendrager is en kan. Maar misschien vraag je je na het lezen hiervan wel af; wat is nu echt het verschil tussen de Thule 915 en de Thule 916?

Hieronder gaan we de twee even uitvoerig met elkaar vergelijken om erachter te komen wat nu precies de verschillen zijn!

Montage

thule_916_montage_trekhaak

De montage is een van de meest belangrijke momenten van het gebruiken van iedere fietsendrager.

Als dit verkeerd gebeurt of moeilijk is kan dit desastreuze gevolgen hebben voor het gebruik van de drager.

Gelukkig is het monteren van zowel de Thule 916 als de 915 erg gemakkelijk. Zo kun je de voor gemonteerde fietsendrager eenvoudig op de kogel van je trekhaak plaatsen.

Met de grote hendel klem je hem vervolgens vast, om hem naderhand met het sleuteltje op slot te zetten.

Stevigheid

Na de bevestiging wil je er natuurlijk zeker van zijn dat de drager blijft zitten waar hij zit en de fietsen mee kan nemen. Ook hier komen beide dragers gelijkwaardig uit de test.

De stevige combinatie van kunststof en aluminium zorgt ervoor dat allebei de fietsendragers een gewicht kunnen weerstaan tot 60 kg. Hierdoor zijn ze beide geschikt voor het vervoeren van elektrische fietsen.

Bevestigen van de fietsen

Als eenmaal de fietsendrager stevig op zijn plek zit, is het ook fijn om te weten dat je fietsen minstens net zo veilig vast kunnen.

Zowel de Thule 916 als de 915 bieden een makkelijke en veilige manier van het bevestigen van jouw fietsen.

Zo zijn beide fietsendragers voorzien van een stevige klem per fiets. Deze kun je eenvoudig vastmaken aan je fiets om hem vervolgens op slot te zetten met een sleutel.

Ook voor je wielen is het helemaal veilig en makkelijk. Deze kun je gemakkelijk vastmaken met de riemen die bij de goten zitten.  

Kantelsysteem

Als je de Thule Europower 916 of 915 wilt kopen, dan kan het goed zijn dat je hiermee op reis wilt. En als je met je fietsen op reis wilt, dan wil je natuurlijk niet dat je fietsen de kofferbak blokkeren.

Gelukkig zijn beide fietsendragers voorzien van een handige truc!

Zowel de Thule 916 als de 915 zijn voorzien van een kantelsysteem. Deze kun je eenvoudig bedienen met het voetpedaal, waardoor je niet hoeft te bukken om bij je kofferbak te kunnen.

De royale kantelhoek zorgt ervoor dat je er zelfs bij kunt als je een grote kofferbak hebt.

Stekkeraansluiting

De oplettende lezer zal het misschien al wel zijn opgevallen, maar de Thule 916 en 915 lijken tot nu toe haast identiek.

Hoewel er inderdaad erg veel overeenkomsten zijn tussen de twee, blijft het hier niet bij.

De Thule Europower 916 is voorzien van een 7-polige stekkeraansluiting. Hierdoor is de Thule 916 niet direct aan te sluiten op moderne auto’s, maar zul je gebruik moeten maken van de hulp van een verloopstekker.

De Thule Europower 915 is daarentegen voorzien van een 13-polige stekker, waardoor deze wel op nieuwere auto’s aangesloten kan worden.

Voor wie is de Thule Europower 916 geschikt?

ingeklapte_thule_916

Als je graag je fiets meeneemt op vakantie of op reis, dan ben je vanzelfsprekend op zoek naar de ideale fietsendrager.

De Thule Europower 916 kan dan al gauw een oplossing bieden.

Maar is deze dan ook geschikt voor jou?

De Thule Europower 916 is een fietsendrager met 2 verschillende goten voor fietsen. Hierdoor kun je ook maar 2 fietsen meenemen.

Gelukkig is de draagkracht van de drager 60 kg, waardoor hij perfect geschikt is voor zwaardere fietsen. Denk hierbij aan zwaardere mountainbikes en stadsfietsen, maar vooral ook elektrische fietsen.

De Thule Europower 916 is dan ook de ideale toevoeging voor mensen die er graag met zijn tweetjes op uit trekken. Of dit nu met de elektrische fiets is of de mountainbike.

De fietsendrager is dus niet aan te raden voor gezinnen die met kinderen weg willen, door het gebrek aan ruimte.

Voor- en nadelen

Ieder product komt met zijn eigen unieke setje voor- en nadelen. Dat gaat dan natuurlijk ook op voor de Thule Europower 916.

Hieronder hebben we deze voor- en nadelen dan ook voor je verzameld en op een rijtje gezet.

Voordelen

Laten we beginnen met het leuke en positieve gedeelte; de voordelen.

Want zoals je waarschijnlijk al wel hebt gemerkt zitten er een aantal erg prettige voordelen aan de Thule Europower 916.

Zwaar belastbaar

Te beginnen met de belastbaarheid van de fietsendrager. Deze is namelijk opgewassen tegen een gewicht van maar liefst 60 kg.

Hierdoor kun je twee elektrische fietsen met gemak meenemen op vakantie of een weekendje weg.

Montage

De montage van de Thule Europower 916 is ook een van de grootste voordelen van de drager.

Het unieke systeem waarbij je de drager simpelweg op de kogel van je trekhaak plaatst en deze vastklikt zorgt ervoor dat bijna iedereen hem kan bevestigen.

Kantelsysteem

Het kantelsysteem van de Thule 916 maakt het mogelijk om gebruik te maken van je kofferbak, ook als er fietsen op de drager staan. Deze is gemakkelijk te bedienen met het voetpedaal aan de onderkant, dus je hoeft niet te bukken.

Nadelen

Maar het blijft niet bij alleen maar voordelen. Hieronder hebben we een setje nadelen voor je onder elkaar gezet, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Zwaar

De Thule Europower 916 heeft een gemakkelijke montage, maar de fietsendrager zelf is behoorlijk zwaar. Zo heeft deze een gewicht van 18,9 kg, waardoor het even stoeien kan zijn om deze op te tillen.

Lastig te vinden

Hoewel de Thule 916 in het verleden bij veel bekende en betrouwbare winkels zoals de ANWB-winkel, Coolblue, Decathlon en Halfords is deze hier niet altijd meer te verkrijgen. Het vinden van een model kan dus een uitdaging zijn.

Conclusie

thule_europower_916

Het hebben van een goede, betrouwbare en stevige fietsendrager van Thule is een absolute must voor iedereen die er graag met zijn of haar fiets op uit trekt.

Of dit nu alleen is of samen met je partner, het is heerlijk om op fietsvakantie te gaan of een weekendje weg.

De Thule Europower 916 is een van de meest geliefde fietsendragers van de afgelopen jaren. De fietsendrager is makkelijk te bevestigen op de trekhaak, ondanks zijn gewicht.

Hij is tot 60 kg te belasten waardoor hij ideaal is voor het meenemen van je elektrische fietsen.

Het bevestigen van de fietsen is eenvoudig en ze staan meteen stevig op de plek, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken terwijl je op de weg zit.

Het vinden van de Thule 916 kan nog wel een karweitje zijn, maar het is de zoektocht waard. Waar ga jij heen?

Waar koop ik ‘m het goedkoopst?

Als je deze fietsendrager wilt kopen, kan het zoals gezegd lastig zijn om een goede deal te vinden. Zeker als je ‘m voor de goedkoopste prijs wilt vinden.

Daarom helpen wij hier graag een handje mee. Wij zochten voor je uit waar de je Thule 916 voor de laagste prijs koopt.

Bekijk hieronder de beste actuele deals:Meer Thule fietsendrager voor 2 fietsen:


Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

1 reactie

Bruynseels Pierre · juli 22, 2022 op 9:25 am

Ik heb een fietsendrager Thule Europower 916 7-pin gekocht maar ik kan de handgreep voor de fixatie aan de koppelkogel niet volledig naar beneden duwen (stop rond 45 graden!).

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *