ProForm Tour de France 2.0 – Uitgebreide Review

Laatst bijgewerkt door Simon op februari 5, 2023

proform-tdf-20

Ben je op zoek naar een kwalitatieve spinningbike om nog meer uit je trainingen te kunnen halen? Dan is de ProForm Tour de France 2.0 waarschijnlijk wel iets voor jou.

Belangrijk om op te merken, is dat het hier om een spinningfiets gaat en niet om een hometrainer.

Omdat ik zelf ook graag weet wat anderen van een fitnesstoestel vinden voor ik het zelf aankoop, heb ik een ProForm Tour de France 2.0 review gemaakt.

In dit artikel kom je alles te weten over de mogelijkheden van deze spinningfiets.


Mogelijkheden tot training

Zoals de naam al doet vermoeden, is deze spinningbike gemaakt om uitdagende trainingen tot een goed einde te brengen.

De ProForm Tour de France 2.0 is dan ook niet zomaar een spinningbike. Aangezien je met deze spinningbike meer dan 20 trainingsprogramma’s in huis haalt, zal je je nooit meer vervelen.

De naam van deze spinningfiets is natuurlijk Tour de France, dus er moet wel een verband zijn tussen beiden.

De trainingen zijn zo gemaakt, dat ze je doen denken aan bepaalde stukken van de Tour.

Het unieke aan deze spinningbike ten opzichte van andere modellen, is dat de ProForm Tour de France 2.0 beschikt over de mogelijkheid tot een simulatie van de helling.

Je kunt het toestel instellen op een hellingshoek van -20%, waarbij je zogezegd bergaf rijdt, tot een hellingshoek van +20%. Aan deze maximale hellingshoek van 1/5 zal je alleszins stevig mogen trappen.

Door het invoeren van een helling, zal je nog beter kunnen trainen.

Net als op een echte fiets, heb je bij dit model ook de mogelijkheid om de versnellingen elektronisch aan te passen.

tdf-computer

Uiteraard zou dit geen top spinningbike zijn, mocht het niet mogelijk zijn om verbinding te maken met andere apps. Gelukkig kan je dankzij de bluetooth integratie jouw spinningbike dan ook koppelen aan trainingsapps.

Op die manier kan je bijvoorbeeld op allerlei locaties in de wereld gaan oefenen. Het leuke daaraan, is dat de ProForm Tour de France 2.0 interactief samenwerkt met de trainingsroute.

Dat betekend dat de weerstand automatisch wordt verhoogd en verlaagd, zodat je een heel realistisch gevoel krijgt.

Mijn ervaring met de ProForm Tour de France 2.0 spinningbike

Al die specificaties staan natuurlijk wel mooi op papier, maar daar heb jij niet zoveel aan. Jij wilt natuurlijk weten hoe het in werkelijkheid zit met de kwaliteiten van de ProForm Tour de France 2.0.

Ik heb hem voor jou getest en ik kan je nu al verklappen dat ik positief verrast was.

Design

Hoewel de meeste spinningfietsen er vrij lomp uitzien, ziet deze ProForm spinningbike er net heel sportief uit. De handvaten op het stuur lijken net op die van een echte racefiets, net als het gestroomlijnde zadel.

gestroomlijnd-racezadel

De gebruikte kleuren geven deze spinningbike trouwens een erg modern en levendig uitzicht.

Ook op het praktische vlak is dit een ideale spinningfiets. Het eerste wat me opviel was namelijk dat dit fitnessapparaat veel compacter is dan soortgelijke toestellen.

Daarenboven is hij door de wieltjes onder het onderstel ook makkelijk te verplaatsen.

Trainingservaring

Ook wat de trainingservaring betreft, is deze spinningbike volgens mij met glas geslaagd. Zoiets verwacht je natuurlijk wel van een topklasse spinningfiets, maar het is toch altijd afwachten.

Het rijden op deze ProForm Tour de France 2.0 voelt net zo natuurlijk aan als op een echte racefiets. Het enige verschil is natuurlijk dat je je niet in een buitenomgeving bevindt.

Persoonlijk vind ik het wel fijn om wat te genieten van de omgeving tijdens het fietsen, dus zelf train ik regelmatig met apps.

De voorgeïnstalleerde trainingsprgogramma’s zijn ook erg leuk om te gebruiken. Ze werden ingedeeld in verschillende niveaus, zodat er voor elk wat wils is.

Geoefende wielrenners kunnen zich wagen aan de zware programma’s met veel hellingen, terwijl beginners een makkelijkere work-out kunnen kiezen.

Over de helling gesproken ben ik ook erg enthousiast. Er zijn namelijk wel heel wat spinningfietsen op de markt die over een instelbare helling beschikken, maar -20% tot +20% wel een grote marge.

Ook dat zorgt er namelijk voor dat je een heel realistisch fietsgevoel krijgt.

Wat me vaak stoort aan een spinningbike, is het lawaai tijdens de training. Hier wist deze ProForm Tour de France 2.0 me echt omver te blazen, want het toestel is bijna helemaal geruisloos.

Daardoor kan je lekker sporten en wordt je niet al te vaak afgeleid.


Algemene kwaliteit

Tot slot wil ik ook nog kort iets zeggen over de kwaliteit van deze spinningbike. Het feit dat hij zo compact is, betekend namelijk helemaal niet dat hij van mindere kwaliteit is.

Integendeel, met zijn gewicht van 69 kilogram is dit echt een stevig en robuust toestel. Het vliegwiel zelf, weegt ook al 18 kilogram, waardoor alle bewegingen zeer vloeiend overkomen.

Ik ben ervan overtuigd dat dit prijs-kwaliet een zeer goede spinningbike is.

Voor wie is de ProForm Tour de France 2.0 geschikt?

proform-tour-de-france-20i

In theorie zou iedereen erg goed af zijn met een spinningbike als deze. Het apparaat is betrouwbaar, de spinningfiets biedt veel trainingsmogelijkheden en het is een uiterst kwalitatief toestel.

Bij zo’n goed toestel komt er natuurlijk wel een prijskaartje kijken. Voor mensen die echt maar een heel laag budget te besteden hebben, zal deze spinningbike geen optie zijn.

Ook zou ik de ProForm Tour de France 2.0 eerder aanraden aan een beetje meer gevorderde fietsers, dan aan beginners.

Niet om de reden dat beginners niet goed kunnen trainen met deze spinningbike, maar wel omdat het er eentje is voor de lange termijn.

Als beginner ben je misschien nog niet helemaal zeker dat je echt wel wilt blijven fietsen. Het zou dan ook zonde zijn om de ProForm Tour de France 2.0 in huis te halen.

Nadat je wat meer hebt getraind op een gewone fiets, of eventueel op een goedkopere hometrainer, kan je nog steeds overstappen naar deze prachtige spinningbike.

Conclusie

Ben je echt gemotiveerd om de trainingen serieus te nemen? Wil je graag jouw prestaties naar een totaal ander niveau tillen? Dan is deze ProForm Tour de France 2.0 spinningbike gegarandeerd iets voor jou.

Het is een super kwalitatieve spinningfiets, die erg veel mogelijkheden biedt. Ik ben er in ieder geval tevreden over, nu jij nog!


Goede alternatieven:


Categorieën: Indoor fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *