Technogym Skillbike – Alles dat je moet weten

Laatst bijgewerkt door Simon op februari 5, 2023

De Technogym Skillbike is een veelbesproken spinningfiets voor professioneel gebruik. Het is niet zomaar een fitnessapparaat, want het is echt een pareltje uit duizenden.

Jammer genoeg hangt daar ook een stevig prijskaartje aan vast. In dit artikel kom je alles te weten over de eigenschappen van de Technogym spinningfiets.

Uiterste precisie werd puur vakmanschap

technogym-skillbike

Het idee bij het ontwerpen van deze Technogym spinningbike, was om een professioneel trainingstoestel op de markt te brengen.

Daartoe heeft dit ervaren merk geprobeerd om alles op alles te zetten. Goed was niet meer goed genoeg, want alles moest nog beter.

Je ziet over de hele lijn dat men kosten noch moeite heeft gespaard om de kwaliteit van deze Technogym Skillbike op punt te stellen.

Deze spinningbike is gemaakt van de beste materialen, die tevens zeer robuust aanvoelen. Dankzij de kwaliteit van de materialen en de wijze waarop hij gebouwd is, kan je wel zeggen dat dit een zeer stevige spinningbike is.

Hij is perfect geschikt voor intensief gebruik, zowel thuis, als in professionele trainingscentra.

Bij Technogym heeft men ook erg ingezet op het uiterlijk van deze spinningbike. De Technogym Skillbike moest een fitnessapparaat worden voor winners en zo moest het er ook uitzien.

Het toestel is compact en minimalistisch ontworpen, maar het straalt pure klasse uit. Daarbovenop zorgen de gele accenten nog voor een sportieve look, die de Technogym spinningfiets zeker niet misstaat.

Een spinningbike met de beleving van een gewone racefiets

Hun opzet was zeer duidelijk. Technogym wou de beleving van een gewone racefiets evenaren met zijn indoor spinningfiets.

De Technogym Skillbike moest dan ook voorzien worden van baanbrekende stukjes technologie. Zo heeft het zelfverzekerde merk een eigen versnellingssysteem ontwikkeld, net als op een echte fiets.

De gekozen versnellingen worden onmiddellijk ook opgenomen in de trainingscomputer, zodanig dat je alles goed onder controle kunt houden.

Indoor hebben versnellingen weinig zin, tenzij je ze weet te koppelen aan het weerstandsniveau. Door te spelen met de digitale versnellingen, kan je een verandering in weerstand teweegbrengen.

Op die manier krijg je het gevoel alsof je door een heuvelachtig landschap rijdt. Dankzij de zogeheten Multidrive Technology, kan je afwisselen tussen diverse trainingsstanden.

Zo ga je eenvoudig over van een krachttraining, op een steile klimsituatie.

Om nog meer het gevoel van een echte fiets na te bootsen, werd ook de vorm van deze Technogym Skillbike aangepast naar die van een echte fiets.

Alles werd zo ontworpen, dat je verschillende houdingen kunt aannemen tijdens het rijden, net als op de echte weg.

Prestaties meten om ze te verbeteren

Elke professionele wielrenner kent het belang van prestaties monitoren. Enkel en alleen door prestatiegegevens bij te houden en ze te analyseren, kan je in de toekomst nog beter worden.

Op het grote kleurendisplay krijg je onmiddellijk te zien hoe je presteert. Deze spinningbike meet niet alleen de standaard parameters zoals de snelheid en de tijdsduur, maar ook andere zaken zoals de symetrie van jouw trapbewegingen wordt gemeten.

Door die gegevens te analyseren en te interpreteren, weet je waarop je moet letten tijdens de volgende training, zodat je optimale prestaties kunt verwezenlijken.

Apps zijn de toekomst, dus werden ze onmiddellijk geïmplementeerd

Om jouw trainingen naar een totaal ander niveau te kunnen tillen, werden enkele bekende fietsapps geïntegreerd. Op die manier is het nog makkelijker om alle geregistreerde gegevens ook effectief bij te houden.

Er zijn namelijk ook apps op de markt, die grafische weergaven kunnen maken van je behaalde prestaties. Op die manier heb je de mogelijkheid om ook jouw voortgang goed in de gaten te houden.

Apps zijn natuurlijk niet alleen nuttig, maar ook gewoon leuk. Er zijn namelijk ook apps waarmee je levensechte routes kunt laten simuleren.

Door middel van jouw smartphone in de houder te klikken en deze te verbinden via bluetooth, kan je op jouw Technogym spinningbike bestaande of virtuele routes rijden.

Het leuke daarvan is dat de apps interactief samenwerken met de spinningfiets.

Voor wie is de Technogym bike geschikt?

Zoals ik eerder al zei, is de Technogym bike niet zomaar een indoor fiets. Daarom is dit model ook niet voor iedereen even geschikt.

Aangezien dit een professionele spinningfiets is, is hij ook vooral geschikt voor professionals. Er zitten gewoonweg zoveel mogelijkheden op, dat beginnende sporters de helft niet eens zullen kennen.

Aan de andere kant is er natuurlijk ook nog het stevige prijskaartje. Als particulier mag je nog wel een stevig budget hebben klaarstaan voor je spinningbike.

De kans is groot dat je er niet zult komen. Deze Technogym Skillbike kost namelijk makkelijk meer dan 4.000 euro.

Daarbovenop komt ook nog eens het feit dat je dit toestel niet overal kunt kopen. Aangezien het een trainingstoestel is dat over het algemeen enkel aan professionals wordt verkocht, zijn er niet zoveel dealers die het in hun assortiment hebben opgenomen.

Mocht je er toch echt een willen en er het geld voor over hebben, dan kan je online eens rondzoeken.

Anders raad ik je aan om in deze koopgids eens te kijken naar de betaalbare professionele of niet-professionele spinningbikes.


Meer reviews:


Categorieën: Indoor fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *