De Peloton Bike – Alles wat jij moet weten

Laatst bijgewerkt door Simon op februari 7, 2023

Thuis sporten is tegenwoordig immens populair. We trainen met zijn allen aardig wat af op onze hometrainers, crosstrainers en spinningfietsen.

Als echt fietsland houden wij behoorlijk van fietsen en we willen dit natuurlijk ook kunnen blijven doen als het weer tegenzit.

Ondanks dat de sportschool voor veel mensen nog steeds een van de favoriete plekken is om te sporten, kiezen toch flink wat mensen ervoor om het thuis te doen.

Het grote voordeel hiervan is natuurlijk dat je de deur niet uit hoeft en dat je kunt sporten wanneer je wilt.

Als je wat onderzoek hebt gedaan op dit vlak dan kan het goed zijn dat je de naam Peloton al een keer bent tegengekomen.

Bekend om zijn grote scherm en meerdere speakers is het natuurlijk ook wel een moeilijk te missen hometrainer. Maar het kan ook goed zijn dat je er nog wel wat vraagtekens bij hebt.

Daarom gaan we in dit artikel kijken wat het precies is, maar ook of er nog alternatieven zijn voor Peloton Bike.

Wat is Peloton Bike?

bovenlichaam-trainen-spinbike

Zoals bij veel rages is ook Peloton Bike begonnen in de Verenigde Staten. Het bedrijf is begonnen in 2012 en is snel gegroeid door bijna 1 miljard dollar aan investeringen in het bedrijf.

Hierdoor is het inmiddels, zoals zij zelf zeggen, het grootste interactieve fitness platform van de wereld.

Het bedrijf zit inmiddels ook op meer dan 1,4 miljoen maandelijkse gebruikers, dus dat het een grote speler is, is zeker niet te ontkennen.

Het bedrijf is eigenlijk een combinatie tussen verschillende fitnessapparaten en work-out programma’s die aansluiten op deze apparaten.

Ze richten zich vooral op de hometrainers die uitgerust zijn met onder andere een grote tablet aan de voorkant en verschillende speakers.

Dit zorgt ervoor dat je de speciaal gevormde oefeningen goed kunt volgen en gemakkelijk het platform kunt bedienen terwijl je bezig bent.

Het online platform dat aangeboden wordt is in de vorm van een abonnementsdienst. Dit betekent dat je naast de aanschaf van je Peloton fitnessapparaat ook nog een abonnement moet afsluiten om gebruik te kunnen maken van het totaalplaatje.

Naast het aanbieden van een online platform en de apparaten zelf is het ook mogelijk om speciaal ontworpen sportkleding en benodigdheden aan te schaffen via Peloton.

Denk hierbij aan gewichten, fietsbroeken en shirts. Je kunt ook alle benodigdheden, dus fiets en sportartikelen, in een maandelijkse afbetaling doen. Hier komt nog wel de abonnementskosten van het online platform bij.

De fietsen

Je kunt je voorstellen dat, als je naar de prijzen gaat kijken van de apparaten, je er wel een aardig staaltje techniek voor terug krijgt.

Dat mag ook wel verwacht worden want de apparaten zelf zijn niet bijster goedkoop. De goedkoopste optie is al zo’n €2.000 en daar mag je best wat voor verwachten.

De fietsen zijn daarentegen ook wel van erg goede kwaliteit. Je wordt voorzien van een stevig ontwerp en een soepel vliegwiel.

Het zadel, stuur en het scherm is volledig te verstellen waardoor je wel altijd op een goede manier kunt trainen.

Er zijn twee verschillende soorten fietsen beschikbaar; de Bike en de Bike +. Zoals je vast kunt raden is de Bike + een luxere uitvoering van de Bike.

Het scherm van de Bike is een volledig HD, 21,5” touchscreen wat dus wel een goed scherm maakt. De fiets is zelf ook uitgerust met twee speakers van 10 Watt.

Dit zorgt ervoor dat je ook prima alles kan horen, alleen is de geluidskwaliteit wat minder als je het gaat vergelijken met de kwaliteit van het scherm.

Verder is de Bike nog uitgerust met bluetooth 4.0 en een USB-micro poort zodat je jouw apparaten kunt opladen.

De Bike + is eveneens een stevige fiets alleen met de nodige luxe erop. Denk hierbij aan een 23,5” volledig HD-scherm met touch bediening.

Deze is overigens 360 graden te bewegen dus kun je hem op elke mogelijke manier neerzetten zoals jij dat wilt. Ook de speakers zijn beter, namelijk twee tweeters van 3 Watt en twee subwoofers van 10 Watt.

Dit zorgt ervoor dat de geluidskwaliteit een stuk beter is. De Bike + is ook voorzien van een Auto Follow functie die de weerstand aanpast aan jouw training instructeur.

Bij de normale Bike moet je dit handmatig doen. Tot slot heeft de + dubbel de hoeveelheid RAM-geheugen, bluetooth 5.0 en een USB-C-poort.

Alternatieven in Nederland

Het kan goed zijn dat je je wezenloos zoekt naar een Peloton Bike maar dat je er al gauw achter komt dat dat hier in Nederland niet makkelijk te verkrijgen is.

Sterker nog, in Nederland is het gewoon niet te verkrijgen. Onze oosterburen in Duitsland kunnen er echter wel gebruik van maken. Hier worden de volledige services aangeboden.

Maar als het hier niet te verkrijgen is en je bent toch op zoek bent naar iets wat hierop lijkt, zijn er dan wel alternatieven beschikbaar hier in Nederland?

Gelukkig zijn er natuurlijk verschillende soorten spinningfietsen te verkrijgen. Sterker nog, de alsmaar groeiende markt zorgt ervoor dat er meer en meer spinningfietsen bij komen met veel verschillende opties.

Door de hoeveelheid verschillende fietsen die beschikbaar zijn kun je juist ook precies een indoorfiets kopen die past binnen jouw budget en betaal je eigenlijk nooit voor functies die je niet wilt gebruiken.

Klik op de knop hieronder voor de beste spinningbikes van dit moment:


Introduceer: Cyclemasters

Maar is er dan ook een soortgelijk trainingsplatform vraag je je af?

Er zijn natuurlijk verschillende redenen waarom jij op zoek bent gegaan naar een Peloton Bike. Misschien dat je de fietsen wel wat leek of juist het programma.

De programma’s van Cyclemasters is dan misschien juist precies wat je zoekt.

Net als Peloton Bike beschikt Cyclemasters over een online platform dat verschillende work-outs aanbiedt gefocust op het gebruik van een spinningfiets.

In tegenstelling tot Peloton Bike heeft Cyclemasters geen eigen ontworpen fietsen. Dit zorgt ervoor dat het niet uitmaakt wat voor een spinningfiets je gebruikt, elke kan gebruikt worden voor de work-outs.

Je kunt gemakkelijk inloggen via de Cyclemasters app die te verkrijgen is voor zowel Android als iOS. Hierdoor kun je elk gewenst apparaat gebruiken dat jij maar wilt. Het enige dat vereist is, is dat je een actief werkende internetverbinding hebt.

Doordat Cyclemasters zelf niet beschikt over een ontworpen fiets is het gebruik maken van de programma’s ook een stuk vriendelijker.

Dit zorgt ervoor dat je al geabonneerd kunt zijn vanaf €14,- per maand. Je kunt je lidmaatschap afsluiten via de website of de app zelf.

Heb je even geen tijd of zin om er gebruik van te maken? Dan kun je zelfs je lidmaatschap op pauze zetten tot maximaal 6 maanden.

De work-outs variëren van tijden tussen de 20 en 90 minuten en qua intensiteit. Ze worden nationaal gewaardeerd en zelfs gebruikt door een selectie aan grote sportschool ketens in Nederland.

Dit duidt op een aanzienlijk vertrouwen in de kwaliteit van de programma’s en dat reflecteert ook in het aantal gebruikers.

Via de knop hieronder probeer je Cyclemasters direct een week lang gratis uit. Daarbovenop krijg je nog eens korting voor de eerste maand:


Conclusie

Voor mensen zijn er veel verschillende redenen om thuis te sporten. Hometrainers en spinningfietsen winnen daarom ook de laatste jaren gigantisch aan populariteit.

Deze populariteit zorgt ervoor dat er ook online platformen en programma’s aangeboden worden.

Peloton Bike is een van deze aanbieders. In combinatie met hun eigen ontworpen spinningfietsen, sportartikelen en sportkleding hebben zij al aardig wat volgers weten te behalen in de landen waarin zij actief zijn.

In Nederland zijn zij nog niet actief.

Mocht je toch op zoek zijn en gebruik willen maken van een soortgelijk platform, dan is Cyclemasters het perfecte alternatief.

Het is te beoefenen met elk soort spinningfiets, je kunt de app gemakkelijk op elk smartapparaat of laptop downloaden en de lidmaatschapskosten zijn verrassend goedkoop.

Je kunt er dus voor zorgen dat je een hele goede work-out hebt vanuit huis voor een spotprijs. Met Cyclemasters kun je namelijk zelf bepalen hoe duur je spinningfiets en andere apparaten zijn.

Hét perfecte alternatief voor Peloton Bike dus!






Relevante artikelen:


Categorieën: Indoor fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *