Rocycle fiets kopen? Alles wat je moet weten!

Laatst bijgewerkt door Simon op februari 2, 2023

rocycle-fiets

Ben je op een punt dat je toe bent aan een goede work-out? Of ben je misschien op zoek naar een nieuwe manier van trainen voor spiermassa?

Het kan natuurlijk ook zijn dat je ernaar streeft om wat kilo’s kwijt te raken.

Wat je beweegreden ook is, je wilt actie ondernemen. Maar wat is dan een goed programma van jou?

Er zijn tegenwoordig immers zo veel verschillende soorten programma’s dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet.

Voor precies die mensen die graag een flinke uitdaging zoeken die toegankelijk is voor iedereen introduceren wij: Rocycle.

Wellicht heb je wel eens gehoord van Rocycle tijdens jouw zoektocht. Dit fenomeen is regelrecht overgekomen uit de Verenigde Staten en is inmiddels razend populair aan het worden.

Beroemdheden zoals Beyoncé, Lady GaGa en Selena Gomez staan helemaal achter deze gloednieuwe trend.

Rocycle, ook wel SoulCycle naar het bedrijf genoemd, is een vorm van indoor cycling, of binnenfietsen.

Nou klinkt dat misschien niet heel spannend, maar Rocycle zet zichzelf af als een unieke manier van trainen. Het is namelijk niet alleen bewegen, het is een feestje op de fiets!

In dit artikel vertellen we je graag wat meer over deze trainingsvorm en over het kopen van de rocycle fiets zelf.

Rocycle, wat houdt het in?

Om te begrijpen wat het trainingsprogramma inhoudt, moeten we eerst kijken naar hoe en waar het precies begon.

Als je nog nooit van de term Rocycle hebt gehoord dan zal je ongetwijfeld wél hebben gehoord van de naam SoulCycle. Sinds de oprichting in 2006 in New York City door het drietal Ruth Zukerman, Elizabeth Cutler en Julie Rice is de naam SoulCycle uitgegroeid tot een heus begrip.

Het bedrijf focust zich oorspronkelijk op spinningfietsen, maar richt zich later ook op speciale work-out schema’s.

Deze work-out schema’s zijn ontwikkeld om gemakkelijk af te vallen met spinning door intensief te fietsen. Met intensief bedoelen we niet alleen maar heel veel trappen.

De nadruk wordt namelijk gelegd op je hele lichaam. Door onder andere met gewichten te werken ben je met je volle lichaam aan het trainen. Eigenlijk ben je dus vol op aan het sporten terwijl je ook nog aan het fietsen bent.

Door de oefeningen te voorzien van een speciaal donker gemaakte studio en opzwepende muziek is het lastig niet mee te gaan met je enthousiasme.

Dit zorgt ervoor dat je het volle programma volhoudt. Maar denk niet dat je uren aan het trappen bent, de gemiddelde work-out duurt ongeveer 45 minuten.

De work-outs zijn toegankelijk voor iedereen en bieden ook uitkomst voor iedereen. Of je nou een man of vrouw bent, jong of oud, de Rocycle work-outs zijn een goede work-out voor wie écht wilt zweten!

SoulCycle wordt ook vaak Rocycle genoemd. De namen betekenen hetzelfde en worden allebei toegepast.

De voor- en nadelen

Dit klinkt allemaal mooi als je het zo leest, toch? De oefeningen zijn uitdagend, makkelijk te volgen en voor iedereen toegankelijk.

De muziek zorgt ervoor dat je bezig blijft. Je kunt ervoor kiezen om jezelf aan te sluiten bij een sportschool om een programma te volgen, maar je kunt het ook vanuit huis doen.

Het laatste punt bevat echter ook wel een nadeel. Je kunt een Rocycle programma ook thuis doen, maar daar komt het een en ander bij kijken.

Zo heb je een televisie, laptop of tablet nodig waarop je de instructies kunt volgen.

Verder moet je ook beschikken over een muziek- of geluidinstallatie. Een van de hoekstenen van de work-out is namelijk de muziek. Zonder de muziek is de work-out niet compleet.

Maar nou ontbreekt een van de meest belangrijke dingen; de Rocycle fiets.

Voor degene die wel eens doen aan spinning thuis is dit misschien bekend terrein.

Maar heb je dan ook een speciale, professionele spinningfiets nodig om dit te kunnen doen? Of moet het per se een SoulCycle fiets zijn?

De rocycle fiets zelf: Kopen of niet?

Je kunt je voorstellen dat als je begint met deze work-out je een speciale Rocycle fiets moet hebben. De fiets is immers het allerbelangrijkste van de hele work-out.

Het bedrijf SoulCycle heeft zelf natuurlijk zijn fietsen ontworpen op deze work-out. Zo vonden zij in 2017 een nieuwe fiets uit die hier perfect voor zou zijn.

Gemaakt met een aluminium frame, een koolstofvezel aandrijving en een elektromagnetische weerstand.

De unieke fietsen worden massaal ingezet in de, voor de Rocycle work-out, speciaal ontworpen studio’s. Hier staan rijen naast en achter elkaar om zo gezamenlijk te werk te gaan.  

Gelukkig kun je voor thuis heel gemakkelijk zelf een goed alternatief krijgen!

Je kunt zelf een andere spinningfiets gebruiken in plaats van eentje van SoulCycle. Naast dat deze namelijk duur zijn, zijn ze ook lastig te bemachtigen in Nederland.

Maar nu vraag je je misschien af welke dan bij jou past. Kijk dan snel in onze eigen, handige koopgids. Hierin vertellen we je haarfijn waar je op moet letten en weet je wat er bij jou past.


Conclusie

De een wilt sporten om sterker te worden, de ander weer om af te vallen. Sommige willen een betere conditie en dan heb je ook nog mensen die het vooral ook leuk willen hebben.

Voor al deze mensen is Rocycle eigenlijk de ideale oplossing. De combinatie van duidelijke instructies, opzwepende muziek, de intensieve work-out en het gebruik van een goede spinningfiets zorgen voor een prettig trainingsprogramma.

De work-outs duren misschien maar kort, maar door de goede spinningfiets te gebruiken kun jij elke les aan.

Van beginner tot professional, er is voor iedereen wel een perfecte Rocycle fiets voor thuis te vinden.

Dus wees niet bang om jezelf aan dit avontuur te wagen, en begin vandaag nog met jouw nieuwe work-out op jouw splinternieuwe (Rocycle) spinningfiets!


Relevante pagina’s:


Categorieën: Indoor fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

1 reactie

Marije · mei 12, 2022 op 6:24 am

Rocycle heet niet zomaar Rocycle! Nederlander Rogier van Duyn (Ro) heeft dit opgezet, vandaar de naam.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *