Voetsteunen voor op de fiets kopen? Bekijk hier de 5 beste!

Laatst bijgewerkt door Kaz op januari 30, 2024

Om je kind op de fiets mee te kunnen nemen, heb je meerdere hulpmiddelen nodig. Je denkt hierbij ongetwijfeld direct aan een fietsstoeltje.

Logisch, maar met alleen een fietsstoeltje kom je er niet. Het is minstens net zo belangrijk dat je voetsteunen op de fiets hebt zitten.

Met de fiets voetsteuntjes geniet je kind van veel gemak. Je kind zit bijvoorbeeld een stuk comfortabeler en ook nog eens veiliger.

Dit laatste is te danken aan de riempjes waarmee je de voetsteuntjes op de fiets aan kunt trekken. Hiermee sluiten de voetsteuntjes perfect om de voetjes van de hand aan.

De 5 beste voetensteunen voor op de fiets

Ben je op dit moment op zoek naar voetensteunen voor op de fiets? Deze zoektocht doorloop je waarschijnlijk niet elke dag, maar gelukkig staan onze experts voor je klaar.

Wij zijn namelijk alvast op zoek gegaan naar de 5 beste voetsteunen voor op de fiets. De steuntjes waar wij bij uitgekomen zijn, bespreken we graag hieronder in het kort.

1. Yepp 020940

Deze voetensteunen van Yepp zijn volgens ons de beste koop. Deze voetensteunen bevestig je makkelijk aan je fiets, mede dankzij het innovatieve systeem. Met slechts de Yepp klembeugel en inbusbouten zet je deze voetensteunen feilloos vast.

De vormgeving van de voetensteunen is vrij simpel. Yepp heeft voor een strak design gekozen in een zwarte kleur. Het enige dat aan deze voetensteunen wel ontbreekt, zijn de riempjes. Je kind moet zijn/haar voetjes dus ‘los’ op deze voetensteunen neerzetten.
2. Bobike universele opklapbaar voetsteun 1110S

Over de Bobike voetensteunen zijn wij eveneens erg enthousiast. Dit komt onder meer doordat je deze voetensteunen op elke fiets kan monteren. Voor de montage krijg je alle benodigdheden geleverd.

Bij deze voetensteun valt direct de rubberen laag op. Dankzij deze laag glijden de voetjes van je kind niet zomaar van deze voetensteun af. Maar, net zoals bij bovenstaande variant ontbreekt het bij deze steunen aan een riempje.

Desalniettemin zijn we te spreken over deze voetsteunen, onder meer doordat je ze in kunt klappen. Op het moment dat je ze niet gebruikt, zitten ze dus niet in de weg.
3. Qibbel 6+ Junior Voetsteunen

Geef je het liefste zo min mogelijk geld aan de nieuwe voetrust voor je kind uit? Overweeg dan deze voetsteunen van het merk Qibbel.

Voor deze variant betaal je nog geen 2 tientjes, terwijl de voetsteunen hun werk meer dan prima doen. Deze voetsteunen vallen vooral op door de eenvoud.

De montage is eenvoudig, het design is eenvoudig en je kunt de voetsteunen ook nog eenvoudig in kunt klappen. De voetsteuntjes zitten hierdoor nooit in de weg.
4. ROJO Universele set

Ben je op zoek naar méér dan alleen voetsteunen voor op je fiets? Dan raden wij je graag deze set van het merk ROJO aan. Deze set bestaat uit geweldige voetsteunen, een rugsteun voor op de bagagedrager en een fietskussen.

Met dank aan deze voetsteunen stel je je kind in staat om veilig én comfortabel op je bagagedrager plaats te nemen.

Wat bij deze set ook opvalt, is het prijskaartje. Voor net iets meer dan 3 tientjes ben je al de bezitter van deze uitgebreide set. Bij aanschaf krijg je ook nog alle benodigde bevestigingsmaterialen geleverd.
5. Dresco Voetsteunen Universeel

Dresco Voetsteunen fiets Universeel

Wil je echt zo min mogelijk geld aan de voetsteunen voor op je fiets uitgeven? Overweeg dan deze set van Dresco. Deze voetsteunen passen op elke fiets, bieden de gewenste grip aan je kinderen en dragen hiermee bij aan de veiligheid.

Voor deze set betaal je slechts 11 euro. Voor net iets meer dan een tientje maak je het leven van je kind een stuk aangenamer.

Je kind kan namelijk op zijn/haar kinderzitje een stuk aangenamer zitten óf op de bagagedrager van je fiets. De montage van deze voetsteunen verloopt ook nog eens simpel en snel.
Voor wie zijn voetsteunen geschikt?

Voetsteunen zijn geschikt voor kinderen tot een leeftijd van ongeveer 9 jaar. Tot die leeftijd kunnen je kinderen namelijk bij je op de fiets zitten, zonder dat je je evenwicht kwijt raakt. En zonder dat het gevaarlijke situaties oplevert.

Wel valt er onderscheid te maken tussen twee groepen:

  • Kinderen tot een leeftijd van 5 jaar oud. Als je kind jonger dan 5 jaar oud is, kan hij/zij plaatsnemen op het kinderzitje op je fiets. Om het zitten op dit zitje nog aangenamer te maken, kun je voetsteunen op je fiets bevestigen. Als je voor één van de beste fietsstoeltjes kiest, zijn de voetsteunen vaak echter al aanwezig. Houd dat even goed in de gaten.
  • Kinderen ouder dan 5 jaar oud. Als je kinder ouder is, kun je je kind ook op je bagagedrager vervoeren. Daarvoor is de aanschaf van een rugsteun, zitkussen én voetsteunen aan te raden. Dankzij deze voetsteunen zit je kind veilig op je fiets, achter je op de bagagedrager welteverstaan.

Wat zijn de voordelen van voetsteuntjes?

De voordelen van een voetsteuntjes zijn wat ons betreft tweeledig. Ten eerste dragen de voetsteuntjes bij aan het comfort op je fiets. Dankzij de voetsteuntjes zit je kind een stuk aangenamer.

Zo kan hij/zij rustig de voetjes op de voetsteuntjes zetten, waardoor de rest van zijn/haar lichaam tot ontspanning komt.

Ten tweede dragen voetsteuntjes bij aan de veiligheid op de fiets. Als je kind zijn/haar voetjes op de steuntjes kan zetten, zit hij/zij simpelweg een stuk fijner en steviger.

Dit komt ook jouw stabiliteit ten goede; zolang je kind stevig en stabiel op de fiets zit, heb je een stuk minder moeite om je evenwicht te bewaren op de fiets.

Overigens is het ook ideaal dat de meeste voetsteuntjes universeel zijn. Dít betekent dat je de voetsteunen op elke fiets kunt monteren. Hoe je dit precies kunt doen, is uiteraard wel van soort tot soort verschillend.

Er is volgens ons nóg een belangrijk voordeel: de lange levensduur. Als je nu besluit om voetsteuntjes te kopen, geniet je hier de komende jaren van.

Dit betekent dat zelfs meerdere van je kinderen gebruik van één set voetsteuntjes kunnen maken. De voetsteuntjes zijn dan ook het toonbeeld van een duurzaam product voor op je fiets.

Hoe kies je de beste voetsteunen voor op je fiets uit?

Spreken de voordelen van de voetsteunen je aan? Dan is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar de beste variant. Wij raden je sowieso bovenstaande 5 varianten aan, maar tussen deze varianten bestaan grote verschillen.

Mede daarom hebben wij de onderstaande aandachtspunten opgesteld. Hieronder vind je alle informatie voor het uitkiezen van de beste voetsteunen. Let hier goed op, zodat je de perfecte voetsteuntjes vindt voor je kind én voor jou.  

Soorten voetsteuntjes

Ten eerste is het heel belangrijk om naar het soort voetsteuntjes te kijken.

Wij onderscheiden op dit moment meerdere varianten:

  • Reguliere voetsteuntjes. Dit is bijvoorbeeld de Yepp 0220940 (beste koop, zie hierboven). Deze steuntjes bestaan uit niks meer dan een voetrust. Hier zet je kind zijn/haar voetjes op, waardoor je kind veiliger en ontspannen op je fiets zit.
  • Voetsteuntjes met riempjes. Er bestaan ook voetsteuntjes met riempjes. Dergelijke varianten zie je veelal in combinatie met een fietsstoeltje. Dankzij de riempjes kun je de voeten van je kind nog beter/steviger vastzetten.
  • Opklapbare voetsteuntjes. Sinds enige tijd bestaan er ook voetsteuntjes die je op kunt klappen. Door de steuntjes op te klappen, zitten ze nooit in de weg op de momenten dat je ze niet nodig hebt.

Welke van deze soort voetsteunen spreekt jou aan? Maak voor jezelf een goed vergelijking én houd goed rekening met je eigen voorkeuren.

Afmetingen

Ten tweede moet je goed kijken naar de afmetingen van de voetsteuntjes. Hoe breed zijn de voetsteuntjes precies? En hoe dik zijn de voetsteuntjes?

Over het algemeen zijn dikkere voetsteuntjes dikker dan de dunnere varianten. Maar, het is vooral van belang dat de voetsteuntjes breed genoeg zijn.

Je kind moet zijn/haar voetjes immers wel fijn op de voetsteuntjes neer kunnen zetten.

Materiaal

Ten derde zou je goed naar het materiaal moeten kijken. Het gaat hierbij om het materiaal van het frame van de voetsteunen, maar ook om het materiaal op de voetsteunen.

Bij de beste voetsteunen gaat het om rubber; dit materiaal is slijtvast en draagt daarmee bij aan het gemak en comfort.

Manier van monteren

Ten vierde moet je goed kijken naar de manier van monteren.

Ons advies is om hierbij op meerdere punten te letten:

  • Hoe moet je de voetsteuntjes precies monteren? Dit verschilt van soort tot soort. Feit is dat je de voetsteuntjes aan het frame van je fiets vast moet maken. Bij sommige voetsteuntjes staat hierbij benoemd hoe dik (of dun) het frame van de fiets moet zijn.
  • Krijg je alle montagebenodigdheden meegeleverd? Bij de beste voetsteuntjes krijg je inderdaad alle montagebenodigdheden meegeleverd. Bij de mindere voetsteuntjes is dit een belangrijk aandachtspunt.

Wel of niet opklappen?

Je moet dus heel goed naar het soort voetsteuntjes kijken. Ons advies is om hierbij vooral naar de opklapbaarheid te kijken.

Is dat iets waar je waarde aan hecht? Of is dat volgens jou iets waar je eigenlijk niet al te veel aan hebt?

Waar koop je de nieuwe voetsteuntjes?

Wij adviseren je om de voetsteuntjes bij een specialist te kopen, zoals Bol.com. Bij deze partij geniet je van een divers aanbod én van scherpe prijzen.

Dit geldt ook voor andere grote webshops, zoals bijvoorbeeld Halfords of de ANWB.

Je kunt de voetsteunen ook bij bijvoorbeeld Action of Hema kopen. Dit geniet niet onze voorkeur, aangezien deze voetsteunen vaak niet van de beste merken zijn. En dat merk je duidelijk aan de stevigheid, kwaliteit en levensduur.


Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *