Windscherm voor de fiets kopen? Top 5 & aankooptips

Laatst bijgewerkt door Kaz op november 17, 2023

Wil jij comfortabeler fietsen met jouw kleine? Dan is een windscherm voor de fiets de juiste keuze! Hiermee zit jouw kleintje heerlijk uit de wind. 

In dit artikel vertellen we je meer over het fiets windscherm. Je ontdekt welke windschermen de beste zijn en voor wie het windscherm bedoeld is.

Ook gaan we in op de voor- en nadelen en kom je te weten waar je op moet letten. 

Dit is alvast de top 5:

 1. Thule Yepp
 2. Bobike ONE+
 3. Bobike GO
 4. Polisport windscherm
 5. Qibbel AIR

De 5 beste windschermen voor de fiets

Een windscherm voor de fiets is een handig accessoire voor op het stuur. Al helemaal in combinatie met een fietsstoeltje voorop. Het windscherm biedt jou en jouw kleine bescherming tegen de wind, de regen, stof en soms zelfs de zon. 

In dit toplijstje staan losse windschermen. Wil je het windscherm met een fietsstoeltje combineren? Dan kun je ook een fietsstoeltje met windscherm kopen. Dan hoef je het windscherm niet los te bestellen. 

De volgende fiets windschermen raden wij aan:

1: Thule Yepp

Thule Yepp windscherm fiets

Het beste windscherm voor de fiets is de Thule Yepp. Dit windscherm wordt met een Yepp adapter op de fiets gezet. Daarom is het ook goed te combineren met een Thule kinderzitje. 

De Thule Yepp is transparant met zwart. De afmetingen zijn 55 x 40 cm. Het scherm is gemaakt van stevige materialen. Het weegt 750 gram. 
2: Bobike ONE+

Bobike ONE+ windscherm fiets

Van het merk Bobike, is de Bobike ONE+ een aanrader. Dit is een fijn windscherm dat je met de Bobike adapter kunt monteren. De Bobike ONE+ is transparant met een gele kleur. 

Het scherm is bijzonder stevig, waardoor het veel bescherming biedt en je er lang mee doet. De afmetingen zijn: 565 x 390 mm. Daarnaast is het gewicht van de Bobike ONE+ 1271 g. 
3: Bobike GO

Bobike GO windscherm fiets

De Bobike GO is een praktisch windscherm, dat ook nog eens stijlvol is vormgegeven. Het windscherm is namelijk transparant met een mint kleur. Is mint niet jouw kleur? Dan zijn er nog veel meer kleuren waar je de Bobike GO in kunt bestellen. 

Het scherm is gemaakt van stevige materialen en kan in meerdere posities worden versteld. 

Het monteren doe je met behulp van de Bobike adapter. De afmetingen zijn als volgt: 565 x 390 mm. Het gewicht is 1271 g. 
4: Polisport windscherm

Polisport windscherm fiets

Het Polisport windscherm is transparant met zwart. Het handige van dit windscherm is, dat het universeel gemonteerd kan worden. Het scherm is voor veel verschillende fietsen geschikt. Bovendien is het windscherm verstelbaar. 

De afmetingen zijn: 580 x 46 x 8 cm en het windscherm weegt 1,6 kg. Verder is het scherm gemaakt van stevige materialen. Zo kan het veel bescherming bieden. 
5: Qibbel AIR

Ook de Qibbel AIR mag in het toplijstje niet ontbreken. Dit is een chic vormgegeven windscherm voor de fiets. Het windscherm heeft onderin een grijze kleur en is verder transparant. Het scherm biedt goede bescherming tegen de storm, regen en zon. 

De beugel van de Qibbel AIR kun je aan jouw fiets monteren. Het handige is dat je de hellingshoek nog kunt verstellen. Zo plaats je het windscherm zoals gewenst. Het windscherm weegt 1244 g en heeft de volgende afmetingen: 397 x 590 mm
Voor wie is een fiets windscherm geschikt?

Een fiets windscherm is er voor ouders die met kinderen op pad gaan. Het windscherm kan gebruikt worden voor het fietsen met een kinderzitje.

Het formaat van het windscherm is namelijk vaak precies groot genoeg, om jouw kleine uit de wind te houden. Het past mooi bij een fietsstoeltje

Zelf zit je met het windscherm ook meer uit de wind. Bovendien zijn er ook extra grote fiets windschermen. Die zorgen dat ook volwassenen goed uit de wind kunnen zitten. 

In algemene zin kan het windscherm voor de fiets dus in veel situaties worden gebruikt. Het windscherm is geschikt voor dagelijks gebruik. Maar ook voor als je dagjes weg gaat op de fiets of op fietsvakantie gaat. 

De voor- en nadelen van een fiets windscherm

fietsstoeltje voor met windscherm

Een windscherm voor de fiets heeft zowel voor- als nadelen. Twijfel je of je het windscherm wilt kopen? Neem de volgende aspecten dan even door. Het geeft je een goed beeld van het fiets windscherm. 

👍Voordelen

 • Bescherming wind

Het spreekt misschien voor zich, maar met een windscherm op de fiets zit je uit de wind. Hierdoor heb je minder last van droge ogen en van de wind die langs je oren suist. 

 • Bescherming regen

Niet alleen beschermt het scherm tegen wind. Ook heb je minder last van regen. De druppels komen tegen het scherm en niet direct in je ogen. 

 • Verbeterd zicht

Het windscherm houdt wind en regen tegen. Daarnaast kan het bescherming bieden tegen stof of vuiltjes in de lucht. Hierdoor verbetert jouw zicht op de weg. 

 • Stevig 

De fiets windschermen worden gemaakt van sterke materialen. Die stevigheid is een pluspunt. Als er eens een steentje omhoog komt tijdens het fietsen, gaat het windscherm daar niet kapot van. Het windscherm gaat daardoor lang mee. 

👎Nadelen

 • Minder ventilatie 

Op warme dagen kan het juist fijn zijn om van een fris briesje te genieten. Dat windje wordt dan door het windscherm tegengehouden. Bij warmte is dat niet prettig. Al is het natuurlijk altijd mogelijk om het scherm weer van de fiets af te halen. 

 • Extra gewicht aan het stuur

Ben je gewicht aan jouw stuur niet gewend? Dan kan fietsen met het windscherm in het begin even wennen zijn. In de bochten merk je het extra gewicht aan je stuur. 

Waar let je op bij de aanschaf?

windscherm fietsstoeltje

Wil je een fiets windscherm kopen? Dan is het goed om te weten waar je op moet letten. Dat helpt je te bepalen welk windscherm bij jou past. We zetten de belangrijkste eigenschappen voor je onder elkaar:

Montage

Het is goed om bij de montage te kijken of het windscherm op jouw fiets past. De montage kan universeel zijn, of met een adapter van het desbetreffende merk. 

Heb je dus bijvoorbeeld al een fietsstoeltje van Thule of Bobike? Kijk dan of je het windscherm van hetzelfde merk kunt kopen. Dat is makkelijk met de montage. 

Een universeel windscherm past op elke fiets. Of je nu een normale- of elektrische fiets met kinderzitje hebt. 

Vormgeving

Het scherm zelf is natuurlijk transparant. Maar vaak wordt er nog een kleur in combinatie gebruikt. Dat kunnen veel verschillende kleuren zijn. Kies dus een kleur en ontwerp dat bij jouw smaak past. 

Gewicht

Het gewicht is ook een eigenschap waar je op kunt letten. In het begin kan het namelijk nogal een uitdaging zijn om met extra gewicht aan het stuur te fietsen. Met een windscherm en fietsstoeltje kan dat al helemaal wennen zijn. 

Het scheelt daarom, als het windscherm niet te zwaar is. Hoe lichter het windscherm immers is, hoe minder gewicht er in totaal aan het stuur komt te hangen.

Een fiets windscherm weegt al snel 1,3 kg. Alles daaronder wordt als een licht gewicht beschouwd. 

Verstelbaar

Sommige windschermen van de fiets zijn verstelbaar. Dan kun je het scherm in meerdere posities instellen. Vaak is de hellingshoek dan aanpasbaar. Dat is erg handig. Zo kun je het scherm altijd in de juiste positie zetten om de wind tegen te houden.
Veelgestelde vragen

Welk windscherm past bij jouw fiets?

Dat ligt aan de montage. Heb je al een adapter van een bepaald merk? Dan is het goed om van datzelfde merk een fiets windscherm te kopen. Als dat niet zo is, kun je het best een universeel windscherm voor de fiets aanschaffen. 

Zijn er windschermen voor de fiets in meerdere maten?

Ja. De exacte afmetingen van het fiets windscherm verschillen. 

Belemmert een windscherm voor de fiets het zicht?

Nee, juist niet. Het windscherm zorgt ervoor dat je het wegdek en de omgeving beter kunt zien. Door het windscherm heb je namelijk minder last van wind, regen en zonnestralen. Dit zijn factoren die normaal jouw zicht verslechteren. 

Is een windscherm op de fiets bevestigen moeilijk?

Nee. Dat komt ook doordat je de nodige instructies en montagematerialen bij de set krijgt. Zo weet je precies wat je moet doen en hoe. 

Wat kost een windscherm voor de fiets?

Dat verschilt. Vaak kost het fiets windscherm enkele tientjes. De prijzen liggen gemiddeld rond de 50 euro.


Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *