Dunlop hometrainer kopen? Dit moet je weten!

Laatst bijgewerkt door Kaz op april 12, 2023

Wil je een nieuwe hometrainer kopen? En overweeg je voor een Dunlop hometrainer te gaan?

Dan zijn er enkele dingen die je over de Dunlop hometrainer moet weten. In dit artikel zetten we alle relevante informatie voor je op een rijtje.

Zo kom je meer te weten over de eigenschappen van de Dunlop hometrainer. Ook ontdek je voor wie de hometrainer geschikt is en waar je de modellen nog kunt kopen.

En zoek je een handleiding of Dunlop hometrainer onderdelen? Wij vertellen je waar je ze vindt. We sluiten af met geschikte alternatieven. 

Dunlop hometrainer: De eigenschappen

Tot 2010 waren de hometrainers van Dunlop erg populair. Voor die tijd werden de hometrainers volop verkocht. Of het nu gaat om een Dunlop Cardio 900 of een Dunlop Concept 1200, de toestellen vielen goed in de smaak.

Dat had meerdere redenen:

  • Verstelbaar

De Dunlop hometrainers kunnen goed worden versteld. Het zadel en de handgreep kun je naar wens instellen. Daardoor neem je een comfortabele zithouding aan, die past bij jouw lichaamsbouw.

  • Computer met trainingen

Verder beschikken de Dunlop hometrainers over een klein computertje. Met enkele knoppen stel je de gewenste training in. Dat computertje werkt op batterijen.

  • Stevig

De materialen waar de Dunlop hometrainer van wordt gemaakt, zijn van goede kwaliteit. Daardoor gaan de hometrainers vrij lang mee.

Je snapt dus waarom de Dunlop toestellen in het verleden populair waren. Als je de Dunlop hometrainer vergelijkt met huidige hometrainers zie je echter veel verschillen.

Dat heeft allereerst betrekking op het design. De Dunlop hometrainer heeft een ouderwetse uitstraling. Nieuwe hometrainers zien er een stuk moderner uit. Qua kleur en ontwerp hebben ze een strakke uitstraling.    

Daarnaast is de computer op de hometrainer wat achterhaald. In de loop der jaren zijn de functies behoorlijk uitgebreid. Als je kijkt naar welke trainingen je kunt volgen, zijn er veel meer mogelijkheden.

Voor wie is de Dunlop hometrainer geschikt?

De Dunlop hometrainer is voor veel mensen een geschikte hometrainer. Voor het gebruiken van de hometrainer heb je namelijk amper instructies nodig. Je stelt het toestel makkelijk in en kunt snel aan de slag met het trainen.

Wil je de doelgroep toch wat specificeren? Dan zou je kunnen stellen dat de Dunlop hometrainer geschikt is voor mensen die hun benen willen trainen. De hometrainers van het merk richten zich op het aansterken van hamstrings en de quadriceps spieren.

Het toestel is er dan ook echt voor gemaakt om thuis te kunnen sporten. Heb jij genoeg ruimte voor het fitnessapparaat? Dan kan de Dunlop hometrainer iets voor je zijn.

Waar is de Dunlop hometrainer te koop?

De Dunlop hometrainers worden bij winkels niet meer als nieuw verkocht. Als je de Dunlop hometrainer wilt aanschaffen, doe je dat dus tweedehands. Op tweedehands winkels en websites kun je de Dunlop hometrainers vinden.

Hoe kom je aan een Dunlop hometrainer handleiding?

Op het internet kun je veel Dunlop hometrainer handleidingen vinden. Daar kun je erg makkelijk aan komen.

Je hoeft hiervoor alleen maar het type Dunlop hometrainer in te toetsen. Dat kan bijvoorbeeld de ‘Dunlop Cardio 900’ zijn. Vervolgens zie je de handleiding in de zoekresultaten naar voren komen. Die kun je online downloaden.

Hoe kom je aan Dunlop hometrainer onderdelen?

Heb jij een Dunlop hometrainer? En zoek je bepaalde vervangende onderdelen? Dan ben je niet de enige. Online zoeken aardig wat mensen naar de Dunlop onderdelen. Dat komt ook doordat de onderdelen niet meer nieuw in de winkel worden aangeboden.

Het kan dus lastig zijn om aan de juiste onderdelen te komen. Zelfs bij het merk Dunlop zelf zijn de onderdelen niet meer los verkrijgbaar.

De enige optie die je hebt, is kijken of de onderdelen tweedehands worden aangeboden. Zoek hier op het onderdeel dat je nodig hebt.

Bijvoorbeeld op een hometrainer zadel of pedaal. Met een beetje geluk staat het vervangende onderdeel tussen de zoekresultaten.

Zijn de onderdelen tweedehands ook niet te vinden? Dan is het slimmer om een nieuwe professionele hometrainer aan te schaffen.

Is een Dunlop hometrainer een aanrader?

In principe raden we de Dunlop hometrainer niet aan. Niet omdat de kwaliteit tegenvalt, maar omdat er betere modellen te koop zijn. Vergelijk je de prijs en kwaliteit van de Dunlop hometrainer? Dan zie je al snel dat er betere deals beschikbaar zijn.

Zo zijn er genoeg nieuwe hometrainers die een stuk goedkoper zijn. En dat terwijl ze ook technisch verder doorontwikkeld zijn. Wil je dus een van de beste hometrainers kopen voor een goede prijs? Dan is de Dunlop hometrainer niet wat je zoekt.

Alternatieven voor de Dunlop hometrainer

dunlop hometrainer

Er zijn genoeg alternatieven voor de Dunlop hometrainer. Veel hometrainers die nu worden aangeboden, hebben een betere prijs- en kwaliteitsverhouding.

Nog een voordeel van een nieuwe hometrainer is de garantie. Op een tweedehands model krijg je geen garantie.

Technisch gezien beschikken de nieuwe hometrainers over meer functies. Je kunt veel soorten trainingen instellen. Ook is de kwaliteit een stuk verbeterd, de materialen zijn extra stevig.

Het hoeft je tegenwoordig bovendien niet veel meer te kosten om over een goede hometrainer te beschikken. Een goedkope hometrainer is de hometrainer van de Aldi. Ook de Lidl hometrainer is erg goed te betalen.
Veelgestelde vragen

Waar vind je een Dunlop hometrainer handleiding?

De handleidingen van de Dunlop hometrainers kun je online vinden. Zoek op het juiste type hometrainer. Vervolgens komen de desbetreffende handleidingen naar voren. Die kun je downloaden.

Waar kun je een Dunlop hometrainer kopen?

De hometrainers van Dunlop zijn niet meer nieuw te koop. Je kunt ze enkel tweedehands aanschaffen.


Categorieën: Indoor fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *