Elektrische fiets 2 halen 1 betalen? Check je mogelijkheden!

Laatst bijgewerkt door Joni op december 6, 2022

Heb je interesse om een e-bike te kopen? Schrik je alleen van de huidige prijzen van nieuwe e-bikes?

Dat is goed voor te stellen. Veel elektrische fietsen zijn erg prijzig en zijn daardoor niet voor iedereen te betalen.

Gelukkig zijn er wel meerdere aanbieders die met aanbiedingen stunten.

Zo kun je van een elektrische fiets aanbieding profiteren, kun je een elektrische fiets leasen of kun je bewust voor een goedkope elektrische fiets kiezen.

Het is echter ook mogelijk om van specifieke kortingen te profiteren. Zo zijn er aanbieders die het volgende aanbieden: elektrische fiets 2 halen 1 betalen.

Is dit een interessante korting? Of moet je mogelijk rekening houden met een addertje onder het gras? We bespreken het allemaal in dit artikel!

Wat is elektrische fiets 2 halen 1 betalen actie?

E-bike 2 halen 1 betalen

Als je in de supermarkt loopt, kom je tal van aanbiedingen tegen. Eén van deze aanbiedingen is 1 + 1 gratis. Dit is precies hetzelfde als een elektrische fiets 2 halen 1 betalen. 

Bij deze aanbieding koop je 2 elektrische fietsen, maar hoef je voor slechts 1 e-bike te betalen.

Dit klinkt uiteraard érg interessant, aangezien je voor een goede e-bike minstens een paar honderd euro moet betalen.

Komt zo’n aanbieding vaak voor?

Nee, weinig aanbieders stunten met een elektrische fiets 2 halen 1 betalen korting. Dit is op zich logisch te noemen: voor een aanbieder kost dit veel te veel geld.

Laten we uitgaan van een situatie waarin je twee e-bikes wilt kopen. Eén e-bike kost 1500 euro en de andere e-bike kost 2000 euro.

Bij zo’n aanbieding geldt vaak dat je zelf de duurste e-bike moet betalen. Dit betekent dat je in dit voorbeeld 2000 euro zou moeten betalen, waarvoor je dus 2 e-bikes zou krijgen.

Dit is uiteraard voor geen enkele aanbieder ideaal. Als ze de twee fietsen zouden verkopen, zouden ze immers 3500 euro in het laatje krijgen.

De aanbieders kiezen er dan ook liever voor om bij fietsen met bijvoorbeeld 10% korting aan te bieden. Dit levert voor de klant een groot financieel voordeel op, terwijl de aanbieder ook nog beter af is. 

Addertje onder het gras

Elektrische fiets kopen winkel

Kom je wel een elektrische fiets 2 halen 1 betalen aanbieding tegen? Dan is het van belang om heel kritisch naar de aanbieding te kijken.

Wij hebben namelijk opgemerkt dat er bij meerdere van deze aanbiedingen een addertje onder het gras zit.

Zo moet je je mogelijk bij een dergelijke aanbieding aan specifieke voorwaarden houden. Aan specifieke voorwaarden die altijd in het voordeel van de aanbieder uitvallen.

Ook bestaat de kans dat lang niet alle fietsen onder deze aanbieding vallen. Dit betekent dat je mogelijk alleen oude modellen met deze aanbieding kunt kopen.

Met andere woorden: zorg er voor dat je heel kritisch bent. Kijk goed naar de aanbieding zelf, maar kijk ook goed naar de aanbieder.

Is de aanbieder betrouwbaar? En kun je online veel (positieve) beoordelingen over de aanbieder vinden?

Alternatieven voor een 2 halen 1 betalen actie

Elektrische fiets kopen korting

De elektrische fiets 2 halen 1 betalen aanbieding is dus niet bijster interessant te noemen. Gelukkig kun je wel voor geschikte alternatieven kiezen.

Leasen

Zo is het mogelijk om een elektrische fiets te leasen. Bij het leasen van een fiets betaal je alleen voor het gebruik, waardoor je per maand een relatief laag bedrag kwijt bent.

Hiermee voorkom je in ieder geval dat je een eenmalige forse investering moet doen.

Op afbetaling

Dit voorkom je ook als je je e-bike op afbetaling koopt. Hierbij betaal je maandelijks een vast bedrag, waarna je de eigenaar van de fiets wordt. Dat is bij het leasen van een elektrische fiets overigens niet het geval.

Wil je graag een e-bike op afbetaling kopen? Ga dan op zoek naar een geschikte e-bike winkel. Lang niet alle winkels bieden deze financieringsvorm aan.

Wachten op een aanbieding

Ebike sale

Verder is het aan te raden om op een interessante aanbieding te wachten. Krijg je bijvoorbeeld op fietsen een korting van 10%?

In het eerder genoemde voorbeeld levert je dit een besparing van 350 euro op. Dat is toch mooi meegenomen, niet waar?

Wij adviseren je graag om altijd je gezonde verstand te gebruiken. Kom je een aanbieding tegen die te mooi is om waar te zijn? Dan is dat in 99% van de gevallen ook zo.

Zo’n aanbieding zou je moeten laten lopen, omdat dit mogelijk een vorm van oplichting kan zijn.

Koop in ieder geval altijd je e-bike bij een gerenommeerde aanbieder. Komt deze aanbieder met een elektrische fiets 2 halen 1 betalen aanbieding op de proppen?

Laat je dan niet direct gek maken, maar kijk goed naar de voorwaarden

Hoe steekt de aanbieding precies in elkaar? Met welke voorwaarden moet je rekening houden? En voor welke e-bikes geldt de aanbieding precies?

Reken je in ieder geval niet direct rijk, maar blijf je gezonde verstand gebruiken. Veel succes met de zoektocht naar je nieuwe e-bike. De huidige e-bike aanbiedingen check je hier.Categorieën: Elektrische fietsen

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *