Elektrische fiets op afbetaling kopen? Aanbieders & advies

Laatst bijgewerkt door Joni op december 6, 2022

Het aanschaffen van een nieuwe elektrische fiets is niet voor iedereen weggelegd.

Sommigen kunnen dit niet betalen, terwijl anderen liever niet in één keer een fors bedrag voor een nieuwe e-bike willen neerleggen.

Gelukkig is het ook mogelijk om een elektrische fiets op afbetaling te kopen.

Een elektrische fiets op afbetaling kopen werkt eigenlijk vrij simpel:

 • Stap 1: bestel bij een bepaalde aanbieder je nieuwe elektrische fiets. Welke aanbieders hiervoor geschikt zijn, bespreken we verderop in dit artikel.
 • Stap 2: bepaal in hoeveel maanden je het aankoopbedrag af wilt betalen.
 • Stap 3: check daarbij welk bedrag je per maand precies moet betalen.
 • Stap 4: ga de overeenkomst aan en voldoe aan de maandelijkse betaalverplichtingen.

Schaf je bijvoorbeeld een elektrische fiets van 2000 euro aan? En wil je deze fiets in 3 jaar (36 maanden) afbetalen? Dan betaal je per maand 55,55 euro.

Nadat je dit 36 maanden lang gedaan hebt, ben je officieel eigenaar van de fiets. Je hebt de fiets nu immers helemaal afbetaald.

Waar kun je een e-bike op afbetaling kopen?

Een e-bike op afbetaling kopen brengt meerdere voordelen met zich mee. Maar, het is wel zo dat deze financieringsvorm ook enkele aandachtspunten kent. In dit artikel vertellen we je daar meer over.

Weet je nu al dat een e-bike op afbetaling iets voor jou is? Dan raden wij je graag aan om bij één van onderstaande aanbieders het aanbod te bekijken.

Deze drie aanbieders bieden namelijk geweldige elektrische fietsen op afbetaling deals aan.

1. VanSprint

VanSprint afbetaling fietsen

Bij de firma VanSprint ben je in staat om een elektrische fiets op afbetaling te kopen.

Belangrijk voordeel hierbij is dat je gespreid voor de fiets kunt betalen én dat je uit meerdere financieringspartners de keuze hebt:

 • Santander Consumer Finance: dit is één van de partijen waar VanSprint mee samen werkt. Bij deze partij kun je kiezen uit een periode van 12, 24 of 36 maanden. Deze financiering gaat wel gepaard met een BKR toetsing.
 • In3: In3 is de enige gespreid-betaalmethode zonder BKR toetsing. Je hebt hierdoor geen BKR registratie en je kunt de fiets in de gewenste termijnen afbetalen. Het leven zonder BKR registratie is wel zo prettig, dus dit is een prima methode bij VanSprint.

Dat VanSprint deze vorm van financiering aanbiedt, is volgens hen volledig normaal. Zij zien namelijk in dat veel mensen de stap naar een e-bike willen zetten, maar dit gewoonweg niet kunnen betalen.

Om hen tegemoet te komen, is VanSprint op zoek gegaan naar alternatieve financieringsmethoden. En het kopen van een e-bike op afbetaling is daar een perfect voorbeeld van.
2. Stella

stella_vicenza-superior-fdst-black

In het huidige aanbod van e-bikes is Stella één van de beste merken. Dit merk levert kwaliteit en veel soorten fietsen.

Maar, de fietsen van dit merk zijn wel relatief prijzig. Om mensen tegemoet te komen, biedt Stella daarom het zogeheten Stella Betaalgemak concept aan.

Met dit concept is het mogelijk om – onder aantrekkelijke voorwaarden – een elektrische fiets op afbetaling te kopen.

Bij deze financieringsvorm kijkt Stella naar enkele eisen. Zo moet je tussen de 18 en 73 jaar oud zijn, moet je woonachtig in Nederland zijn en mag je geen negatieve BKR registratie hebben. 

Een belangrijk voordeel bij Stella is dat de kredietovereenkomst een duur van 72 maanden heeft.

Je betaalt hierdoor 6 jaar lang een klein bedrag per maand, terwijl je wél de beschikking over een gloednieuwe fiets krijgt.

Bij Stella Betaalgemak is het ook nog mogelijk om een aanbetaling te doen. Daarmee krijg je het maandbedrag verder omlaag.
3. Superfietsen.nl

Superfietsen.nl aanbod

Wil je graag je nieuwe elektrische fiets op afbetaling kopen? Dat is ook mogelijk bij Superfietsen.nl.

Net zoals VanSprint maakt ook deze firma gebruik van de betaalmethode In3.

Met deze gespreid-betaalmethode hoef je niet bang te zijn voor een BKR registratie en kun je in meerdere termijnen de fiets betalen.

Wel werkt dit bij Superfietsen.nl net iets anders dan normaal. Je betaalt bij deze firma namelijk online in 3 termijnen in een periode van 60 dagen.

Het eerste deel betaal je bij het kopen van de fiets, het tweede deel betaal je binnen 30 dagen en het derde deel betaal je binnen de volgende 30 dagen.

Je kunt dit eigenlijk zien als het kopen van een fiets in termijnen. Dit is echter te vergelijken met het kopen van een e-bike op afbetaling, waardoor we superfietsen.nl ook in dit artikel opgenomen hebben.

Belangrijk voordeel van deze aanbieder is in ieder geval dat je uit veel fietsen de keuze hebt.
Voordelen van een elektrische fiets kopen op afbetaling

e-bike kopen op afbetaling

Kun je het beste op een elektrische fiets aanbieding wachten? Of is het verstandiger om voor een goedkope elektrische fiets te kiezen? Of kun je toch beter een elektrische fiets kopen op afbetaling?

Feit is dat de afbetalingsvorm de nodige voordelen met zich mee brengt:

 • Je kiest zelf je droomfiets uit én je fietst op een compleet nieuwe fiets. De nieuwe e-bike voldoet aan al je wensen, heeft een prima actieradius en ziet er dus ook nog gelikt uit.
 • Je bepaalt zelf de looptijd. Bij een elektrische fiets kopen op afbetaling betaal je volledig zelf de looptijd. Bij meerdere aanbieders heb je de keuze uit meerdere looptijden.
 • Je hoeft niet in één keer veel geld uit te geven. Voor een goede elektrische fiets betaal je een bedrag van een paar duizend euro. Grote kans dat je zo’n bedrag niet wilt of kunt uitgeven. Mocht dat het geval zijn, doe je er verstandig aan om een elektrische fiets te kopen op afbetaling. Je voorkomt daarmee dat je in één keer een groot bedrag uit moet geven.
 • Je bent eigenaar van de e-bike. Dit is een belangrijk voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld private lease. Daar komen we verderop in dit artikel nog even op terug.
 • Je kunt mogelijk boetevrij al eerder aflossen. Bij bijvoorbeeld Stella ben je in staat om boetevrij af te lossen indien dit je uitkomt. Hiermee breng je het maandbedrag omlaag en betaal je uiteindelijk minder rente.

Zijn er nadelen?

Een elektrische fiets op afbetaling kopen is interessant. Daar kunnen we niet om heen, maar het is wel zo dat dit niet de perfecte financieringsvorm is.

Je moet namelijk wel met de volgende nadelen rekening houden:

 • Je hebt met een maandelijkse betaalverplichting te maken. Weet je van jezelf dat dit je onrustig maakt? Dan is het niet verstandig om voor deze financieringsvorm te kiezen.
 • Mogelijk een BKR registratie. Bij het op afbetaling kopen van producten krijg je mogelijk een BKR registratie. Indien je dit niet wilt, zou je voor de gespreid-betaalmethode IN3 moeten kiezen. Dat is de enige aanbieder waarbij géén BKR toetsing uitgevoerd wordt.
 • Je betaalt onder aan de streep meer geld. Bij een e-bike op afbetaling kopen betaal je rente. Als je dit rentebedrag over de gehele looptijd optelt, schrik je je mogelijk een hoedje. Het is namelijk zo dat deze rente fors op kan lopen. Financieel gezien is het daarom voordeliger om in één keer een nieuwe e-bike te kopen.

Elektrische fiets op afbetaling vs. private lease

Private lease elektrische fiets

Een andere populaire vorm van financieren is private lease. Bij deze vorm van elektrische fiets leasen betaal je maandelijks een vast bedrag.

Dit doe je voor een looptijd die je vooraf met de leasemaatschappij afgesproken hebt. Na deze looptijd zit je echter zonder fiets.

De e-bike blijft namelijk eigendom van de leasemaatschappij. Na een paar jaar gebruik te maken van de fiets moet je hem dus weer inleveren.

Dit betekent dat je jarenlang voor alleen het gebruik van de fiets betaalt, maar dus niet voor het eigendom van de fiets. Dat is bij het kopen van een e-bike op afbetaling wél het geval.

Eigenlijk is een elektrische fiets leasen hetzelfde als een elektrische fiets huren. Je maakt gebruik van de fiets, maar de fiets is geen eigendom van je.

Wil je wél eigenaar van je e-bike worden? Dan zou je voor een koop op afbetaling moeten kiezen.

Klik hieronder voor de beste aanbieders waarbij je een e-bike in termijnen kunt betalen:Misschien ook interessant:

Categorieën: Elektrische fietsen

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *