Dit zijn de leukste fiets tijdschriften & magazines: Top 7!

Laatst bijgewerkt door Kaz op maart 11, 2023

Als je dol bent op fietsen, vind je het vast interessant om er alles over te lezen. Gelukkig bestaan er een aantal boeiende fietsbladen waar je allerlei informatie in kunt vinden.

Maar welke fiets tijdschriften zijn de beste? En welke sluit het meest aan bij jouw wensen?

Je komt het hier te weten. Lees snel verder!

De 7 populairste fiets tijdschriften

Er zijn heel wat tijdschriften die je kunt lezen als je houdt van fietsen. Er zijn zelfs specifieke fietsbladen voor wielrenners en mountainbikers te koop.

Daarnaast vind je ze zowel in Nederland, België en natuurlijk ook online. Door het grote aanbod is het echter niet zo eenvoudig om te weten welk fiets magazine je het best koopt.

Maar wij maken je het kiezen een stuk makkelijker met onze top 7!

1. Bicycling

Het Bicycling tijdschrift staat voor ons op nummer 1. Dit fiets magazine onderscheidt zich op verschillende vlakken van andere fietstijdschriften. Zo staat het vol met fietsverhalen van gewone mensen.

Daarnaast bevat het exclusieve reportages over bijzondere mensen van over de hele wereld. In het tijdschrift kom je tevens alles te weten over speciale fietstochten en leuke hebbedingetjes. Bicycling heeft ook een website waar je nog meer info vindt.
2. Mountainbike Plus

Een ander interessant fiets magazine is Mountainbike Plus. In Nederland is dit het populairste mountainbike magazine die er bestaat.

Dat is natuurlijk niet zonder reden. Het fiets magazine is gemaakt door en voor mountainbikers en is daarom erg gespecialiseerd.

In het tijdschrift vind je productreviews, reisverslagen en handige tips. Daarnaast kun je er actualiteiten vinden. Dit fiets tijdschrift komt 6 keer per jaar uit. Je kunt het los kopen of een abonnement afsluiten.
3. Fiets Magazine

Fiets Magazine bestaat al meer dan 30 jaar en is nog steeds een populair tijdschrift onder fietsliefhebbers. Dit magazine richt zich vooral op sportieve fietsers. Je leest er dan ook veel artikels over de beste technieken en voeding.

Daarnaast ontdek je er alles over de dingen die je tijdens het fietsen nodig hebt. En als er leuke evenementen zijn die met fietsen te maken hebben, zul je deze er ook in terugvinden.

Tevens lees je er regelmatig diepgaande en boeiende interviews met professionals.
4. Wielrenblad

Als je specifiek op zoek bent naar een wielertijdschrift is het Wielrenblad aangeraden. Zoals de naam al doet vermoeden richt dit fietstijdschrift zich op de sportieve fietser.

Het verschil met Fiets Magazine is dat dit fietsblad dieper ingaat op de materie. Het wielrenblad richt zich dan weer eerder op de merken en onderdelen van de fietsen.

Je vindt er daarnaast info over de ploegleiders, ontwerpers, wielrenners, bekende wedstrijden en fietsroutes. Kortom, een must-have voor wielrenliefhebbers!
5. Up/Down Mountainbike

Up/Down Mountainbike is een fiets tijdschrift dat wordt uitgegeven door de Up/Down mountainbike blog. Hierin lees je dan ook alles over mountainbiken.

Je ontdekt er tevens enkele handige tips en leest er het laatste nieuws. Het Up/Down mountainbike tijdschrift komt 6 keer per jaar uit.
6. Bike Explorer

Ben je eerder een avontuurlijke fietser? Dan moet je Bike Explorer ontdekken. Dit fietstijdschrift inspireert je namelijk voor je volgende fietsavontuur. Want je vindt er prachtige routes in Europa en de rest van de wereld in terug.

Dat is niet alles. In het tijdschrift staan ook reviews van nieuwe fietsen en accessoires. Het nadeel is dat dit fietsmagazine slechts 4 keer per jaar uitkomt. Een jaarabonnement is daarom wel erg goedkoop.
7. Wieler Revue

Een ander wielertijdschrift dat de moeite waard is: Wieler Revue. Dit tijdschrift focust zich vooral op de actualiteiten in de wereld van de wielrennerij.

Je vindt er dan ook tal van portreten, interviews en meer. En je komt er meer te weten over je favoriete wielrenners.

Wieler Revue bestaat al lang. Het is zelfs het oudste wielertijdschrift van Nederland. En het grote voordeel is dat er maar liefst 10 nummers per jaar verschijnen.

Bij Wieler Revue heb je ook de optie om te kiezen voor een proefabonnement waarbij je 3 fietstijdschriften ontvangt om uit te proberen.
Fiets magazine abonnement kopen?

Misschien vraag je je af of het interessant is om een fietsmagazine abonnement aan te gaan. Dit hangt af van enkele zaken.

Als je een bepaald fietstijdschrift nog nooit eerder gelezen hebt, is het een goed idee om er slechts een uit te proberen. Zo neem je geen risico dat je vastzit aan een abonnement als je het toch niet graag leest.

Sommige tijdschriften geven je ook de mogelijkheid om een proefabonnement af te sluiten. Dit is een interessant alternatief, omdat je er zo een aantal kunt uitproberen.

Als je ervan overtuigd bent dat een bepaald magazine bij jou past, is het voordeliger om een abonnement te nemen.

Bovendien hoef je dan niet meer op zoek te gaan naar het tijdschrift, maar word het gewoon thuis bezorgd!

Conclusie

mountainbike-tijdschrift

Er bestaan verschillende interessante fietsmagazines. Sommige zijn gericht op de avonturiers terwijl andere eerder geschikt zijn voor sportieve fietsers.

In onze top 7 ontdek je de tijdschriften die écht de moeite waard zijn. Het beste tijdschrift voor jou, is het tijdschrift dat aansluit bij je interesses.

Als wielrenfanaat is het Wielrenblad bijvoorbeeld een goede optie. Mountainbike Plus is dan weer geschikter voor mountainbikers en zo is er voor ieder wat wils.

Als je nog niet weet of een bepaald magazine je zal aanstaan, is het goed om eerst een magazine te kopen. Daarna kun je een abonnement afsluiten om geld te besparen.

Tip: vind je het fijn om na het lezen je mening over een bepaald onderwerp te bespreken met gelijkgestemden? Dan kun je daarvoor terecht op een goed fiets forum.


Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *