Fiets Forum – De leukste forums over fietsen

Laatst bijgewerkt door Joni op maart 17, 2023

Naar schatting zijn er in ons land ruim 22 miljoen fietsen te vinden. Dit betekent dat elke Nederlander ongeveer 1,3 fiets bezit; dit zijn unieke cijfers.

Deze cijfers geven dan ook aan dat Nederlands hét fietsland bij uitstek is. Ben je zelf ook gek op fietsen? Dan kun je je eens aanmelden op één van de fiets forums.

Op een fiets forum kun je naar hartenlust over fietsen praten. Je kunt over fietsen in het algemeen praten, maar ook bijvoorbeeld over de mooiste fietsroutes van ons land.

Ook bestaan er forums die zich op één soort fiets richten, zoals de elektrische fiets of de racefiets.

Welke Nederlandse fiets forums zijn er?

Als je aan een fiets forum deel wilt nemen, kies je het beste voor een Nederlands forum.

Op een Nederlands forum kun je ‘gewoon’ je eigen taal spreken, terwijl je op zo’n forum ook nog veel gelijkgestemden treft. 

Gelukkig heb je op dit moment uit veel Nederlandse fiets forums de keuze.

Het gaat hierbij om verschillende soorten forums:

  • Algemene forums. Er bestaan algemene forums waarop je over van alles en nog wat kunt praten. Alle mogelijke onderwerpen die op fietsen betrekking hebben, worden op de algemene forums uitgebreid besproken.
  • Fiets forums voor specifieke fietsen. Als je een e-bike hebt, kies je het beste voor een elektrische fietsen forum. Dit is ook het geval als je een racefiets, een mountainbike of een ander soort fiets hebt.
  • Officiële forums. Sommige forums zijn als hobbyproject flink uit de hand gelopen, maar er bestaan ook officiële forums. Dit is bijvoorbeeld bij het forum van de Fietsersbond het geval. 

Leukste en meest informatieve fiets forums

Om dit artikel nog meer waarde te geven, zijn we op zoek gegaan naar de leukste fiets forums. Met name onderstaande fiets forums spreken ons erg aan.

1. Forum van de Fietsersbond

Fietsersbond forum

Het forum van de Fietsersbond vinden wij één van de meest waardevolle forums. Dit komt onder meer doordat dit een bijzonder actief forum is.

Veel mensen hebben zich bij dit forum aangemeld en zijn actief gaan posten. Het forum is hierdoor actief, levendig en zelfs gezellig te noemen.

Bijkomend voordeel is dat je over alle mogelijke onderwerpen op dit forum kunt praten. Dit loopt uiteen van de nieuwste racefietsen tot aan het beschermen van je fietsaccu tegen diefstal. 

2. Fiets.nl forum

Fiets.nl forum

Het meest actieve fiets forum van Nederland is toch het forum van Fiets.nl.

Deze website is zelf bijzonder actief en brengt ook bijvoorbeeld fiets magazines uit. Daarnaast heeft deze website haar eigen forum opgericht, vele jaren terug. 

Door de jaren heen is dit forum onwijs groot geworden. Dit komt onder meer doordat op dit forum alle mogelijke onderwerpen besproken kunnen worden.

In het forum zijn bijvoorbeeld meerdere categorieën te vinden:

  • Racefietsen. Deze categorie is onderverdeeld in subcategorieën, zoals Nieuwe racefiets kopen, Kleding en schoeisel, Wielrennen en Te koop gevraagd.
  • Mountainbiken. Deze categorie is onderverdeeld in subcategorieën, waaronder Te koop aangeboden, Te koop gevraagd en Het mountainbiken.
  • Forumvaria. Deze categorie is onwijs uitgebreid en bestaat uit heel veel subcategorieën, zoals Fietstrainers & Software, Fietsvrouw, FietsCafe en Afspraken & Meetings.

Dit forum is precies waar een fiets forum voor bedoeld is. Op het forum vind je namelijk heel veel informatie, kun je mensen ontmoeten en kun je andere mensen helpen.

3. Tweakers.nl fiets forum

Tweakers fiets forum

Het fiets forum van Tweakers.nl is ook erg actief, gezellig en leerzaam. Dit is onder meer te danken aan de vele onderwerpen die op dit forum aan bod komen.

Men bespreekt op dit forum onder meer de nieuwste fietsen, de nieuwste accessoires en tal van andere zaken.

Ook als je een nieuwe fiets aan wilt schaffen, kun je op Tweakers veel informatie vinden. En door experts geadviseerd worden!

4. De Oude Fiets

De oude fiets forum

Tot slot is het ook het fietsforum De Oude Fiets aan te raden. Op dit forum kun je andere fietsers ontmoeten, kun je je vragen stellen en kun je andere mensen helpen.

Zoals de naam al doet vermoeden, houden de leden zich ook bezig met het verleden van de fiets. De geschiedenis van de fiets is in ieder geval rijk, leerzaam en erg leuk om je eens in te verdiepen.

Belangrijk voordeel van dit forum is de overzichtelijkheid; alle topics zijn onderverdeeld in categorieën. Je ziet hierdoor direct welke topics mogelijk voor jou interessant zijn.

5. Overige forums

Het blijft niet alleen bij deze fiets forums. Een ander interessant forum is bijvoorbeeld het forum.wereldfietser.nl, waarbij de focus ligt op fietsreizigers. 

Ook kun je gebruik maken van het forum van Radar. Dit welbekende TV programma heeft een Fiets/Brommer/Scooter forum, maar jammer genoeg is dit niet forum niet super actief.

Wat zijn de voordelen van een fiets forum?

fietsforum nederland

Aan een fiets forum kun je veel plezier beleven. We zetten de belangrijkste voordelen van een fiets forum op een rijtje.

Deel jouw fietsverhalen met andere fietsfanaten

Maak je op je fiets graag mooie tochten door ons land of door Europa? En vind je het leuk om hier reisverslagen over uit te brengen?

Dan is het super leuk om je op een fiets forum aan te melden. Op forums kun je namelijk je tochten tot in detail uit de doeken doen, inclusief de foto’s die je onderweg gemaakt hebt.

Stel jouw vragen aan andere fietsers

Deze vragen kunnen heel divers zijn, uiteenlopend van de mooiste fietsroutes door ons land tot aan het monteren van een derailleur op je racefiets.

Doe inspiratie op

Heb je bijvoorbeeld een racefiets of MTB gekocht? Dan bestaat de kans dat je je fiets steeds beter wilt maken, bijvoorbeeld door carbon wielen op je racefiets te monteren.

Voordat je dit gaat doen, kun je op een fiets forum veel inspiratie opdoen. En daarbij kun je dus ook nog je vragen stellen.

Kom in contact met andere fietsers

Via een fiets forum kun je ook in contact komen met andere fietsers. Mogelijk kun je via zo’n forum zelfs je nieuwe fietsmaatje ontmoeten.💡 Misschien ook interessant voor jou:

Categorieën: Fietsen

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *