Mijn fietsendrager is gestolen: Wat moet ik doen?

Laatst bijgewerkt door Kaz op februari 7, 2024

Een goede fietsendrager is niet goedkoop en het is dan ook niet vreemd dat steeds meer fietsendragers gestolen worden. Daarom is het goed om te weten wat je in dat geval moet doen en hoe je het kunt voorkomen.

Lees hier meer over wat je opties zijn als je fietsendrager gestolen wordt en over hoe (en of) diefstal wordt gedekt door de verzekering.

Fietsendrager gestolen: Wat nu?

fietsendrager beschadigd

Laten we eerst eens kijken wat er mogelijk is als je fietsendrager gestolen wordt.

Helaas is het vrij gemakkelijk om een fietsendrager los te schroeven en mee te nemen, vooral als je als dief daarop bent voorbereid.

Wat kan je doen als je fietsendrager is gestolen? We bekijken hier al je opties:

1. Een aanvullende verzekering voor accessoires

Het probleem is dat een aanvullende reisverzekering voor accessoires de diefstal van de fietsendrager vaak niet vergoedt. Deze is namelijk zichtbaar van buitenaf en een van de voorwaarden voor de dekking is dat dat niet mag.

Lag de fietsendrager in de achterbak en is deze gestolen? Dan wordt deze wel gedekt door de aanvullende verzekering voor accessoires.

2. Je reisverzekering benaderen

Als je op vakantie bent, dan wordt de diefstal van je fietsendrager mogelijk door je reisverzekering vergoed.

Wij raden dus altijd aan een goede verzekering af te sluiten en eventueel na te vragen of de fietsendrager onder de dekking valt als deze wordt gestolen.

3. Diefstal voorkomen

Het beste voorkom je diefstal van je fietsendrager door hem van je auto te verwijderen en in je kofferbak op te bergen als je ergens geparkeerd staat.

Stelen is dan een stuk lastiger én je bent gedekt als je een aanvullende verzekering voor accessoires hebt afgesloten.

Je fietsendrager verwijderen is niet altijd en overal mogelijk. In dat geval parkeer je je auto ergens waar je er altijd zicht op hebt, bijvoorbeeld tijdens een lunch of drink-pauze onderweg.

Bestaat er diefstalbeveiliging voor je fietsendrager?

fietsendrager diefstal

Bij de duurdere fietsendragers van Thule en andere kwalitatieve merken kan je extra diefstalbeveiliging voor je fietsendrager kopen. Dit is vaker om de fietsen te beschermen tegen diefstal dan de fietsendrager zelf.

Maar als je jouw fietsen vastzet aan elkaar en aan de fietsendrager, dan is deze automatisch al veel minder gemakkelijk te stelen. Hoe neem je een fietsendrager met 3 fietsen mee als je deze fietsen er met geen mogelijkheid afkrijgt?

Tip: maak het je gewoonte om de lege fietsendrager in de achterbak te leggen, zodat deze niet gestolen kan worden. Pas als je er weer fietsen mee wilt gaan vervoeren, haal je hem weer tevoorschijn.

Andere situaties en de dekking

Er zijn enkele andere situaties om rekening mee te houden in je verzekering. Neem deze direct mee, en je bent perfect voorbereid als je je fietsendrager gebruikt.

  • Fiets gestolen: wat als je fiets van je fietsendrager wordt gestolen? Dit wordt meestal gedekt door de je fiets- en reisverzekering, maar controleer dit even voor de zekerheid. Uiteraard moet je dan wel voor goede diefstalbeveiliging op je fietsendrager zorgen.
  • Fietsendrager schade: zorg dat je allrisk verzekerd bent. Dan wordt schade die jij aanricht bij anderen gedekt. Heeft jouw fietsendrager schade opgelopen? Dan kan je dit verhalen op de tegenpartij.
  • Fietsen schade: dit valt niet onder je autoverzekering. Kies daarom voor een goede fietsverzekering en sluit een goede reisverzekering af voor op vakantie.

Ga goed verzekerd de weg op

fietsendragers gestolen

Er zijn dus zeker dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je fietsendrager gestolen wordt.

Wij raden aan om jezelf goed te verzekeren (allrisk, fietsverzekering en eventueel een reisverzekering), zodat je niet in de problemen komt als er onderweg iets gebeurt.
Veelgestelde vragen

Kan een fietsendrager gemakkelijk gestolen worden?

Helaas wel. Het enige wat ze moeten doen is een paar schroefjes losdraaien, de fietsendrager stekker lostrekken en je fietsendrager kan worden meegenomen. Dieven worden hier steeds handiger in.

Is mijn fietsendrager verzekerd?

Fietsendragers vallen niet onder de dekking van autoverzekeringen (ook niet allrisk). Ook als je een aanvullende verzekering hebt afgesloten voor accessoires valt je fietsendrager daar niet onder als deze zichtbaar is van buitenaf.


Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *