Fietstas van Action kopen: verstandig of niet?

Laatst bijgewerkt door Simon op februari 8, 2024

Als je geen auto hebt dan kan het hebben van fietstassen erg handig zijn. De tassen zijn vaak te gebruiken met zo goed als iedere fiets en zorgen ervoor dat je eenvoudig al je spullen kunt vervoeren.

Daarentegen is het lang niet voor iedereen betaalbaar om een dure fietstas uit een speciaalzaak te halen.

Om op zoek te gaan naar een goedkoper alternatief keert men al gauw naar de discountwinkel Action. Je kunt toch ook een fietskrat bij Action kopen, dus waarom geen fietstas?

Maar hoe betrouwbaar is deze fietstas van Action? En is dit een verstandige aankoop?

Waterproof fietstas

Hoewel discount gigant Action er bekend om staat om een groot assortiment aan verschillende producten te verkopen voor een klein prijsje, betekent het niet altijd dat dit goede producten zijn.

Waar veel producten, met name praktische dingen als gereedschap en schoonmaakmiddelen, van degelijke kwaliteit zijn, zijn er ook een hoop producten die minder goed opleven tegen de verwachtingen.

Een van deze producten is dan ook de waterproof fietstas van Action. Hoewel de fietskratvan Action van degelijke kwaliteit is, valt deze fietstas eigenlijk een beetje buiten de boot.

Het product is inderdaad, zoals omschreven, waterdicht. Zo beschermt hij je boodschappen en andere spullen prima tegen de regen.

Daarentegen voelt het materiaal waarvan de tas gemaakt is van slechte kwaliteit. Ook op het gebied van stevigheid laat de tas aardig wat te wensen aan zich over.

Hoewel de prijs van de fietstassen aan de vriendelijke kant is, weegt de kwaliteit er niet tegenop. Zo is er ook de fietstas van Kruidvat die in ongeveer dezelfde prijscategorie valt, maar een stuk steviger is.

De alternatieven

Er zijn erg veel mensen die gebruikmaken van de producten van Action omdat zij het lang niet altijd even breed hebben. En als je al niet veel te besteden hebt, dan ben je erg blij dat je überhaupt geld hebt voor een fietstas.

Maar voordat je jouw zuurverdiende geld uitgeeft aan de fietstas van de omstreden discount gigant, willen we je toch nog een paar alternatieven van Bol.com aanbieden.

Deze worden geleverd vanuit betrouwbare winkels en zijn in veel gevallen van aanzienlijk betere kwaliteit.

Maxi dubbele fietstas

action-fietstas

Als je op zoek bent naar een dubbele fietstas voor een klein prijsje, dan zit je met deze fietstas van Maxi aan het goede adres!

Deze stijlvolle dubbele fietstas is compleet waterdicht. Zo kan hij gemakkelijk jouw spullen droog van punt a naar punt b brengen.

De tas is gemaakt van een stevig en scheurbestendig PVC. Hierdoor voelt de tas niet alleen een stuk steviger aan dan die van Action, maar is deze stevigheid ook gegarandeerd.

Aan de zijkanten van de waterafstotende tas is een handige reflecterende streep bevestigd. Deze zorgt ervoor dat je te allen tijde goed opvalt als je je op de weg bevindt, ook in het donker.

Doordat de fietstassen met klittenband te bevestigen zijn passen deze op zo goed als iedere bagagedrager.

Met de Maxi fietstas heb je een kwalitatief goede fietstas voor een relatief lage prijs!

Dunlop dubbele fietstas

alternatief-kruidvat_fietstas

Als je op zoek bent voor gegarandeerde kwaliteit, dan zit je bij het bekende merk Dunlop al gauw aan het juiste adres. Ondanks zijn bekendheid en grote aanbod aan verschillende producten is deze waterdichte dubbele fietstas behoorlijk goedkoop!

De tassen zijn gemaakt van een superstevig nylon en behandeld met een speciale waterafstotende coating. Dit zorgt ervoor dat je spullen niet alleen droog blijven, maar je fietstassen ook in een stuk!

Beide helften zijn voorzien van een reflectieband om ervoor te zorgen dat je beter zichtbaar bent in de avonduren. De tas is eenvoudig te bevestigen op de bagagedrager met behulp van de riempjes aan de bodem van het middenstuk. Ook is het openen en sluiten een eenvoudig karwei dankzij de handige clipsluiting.

De afmeting per tas is 36 x 30 x 11,5 cm (LxBxH) waardoor het per tas een inhoud heeft van 13 liter. Hierdoor heb je een totale vervoerscapaciteit van 26 liter!

Hoewel deze stijlvolle en handige fietstassen geschikt zijn voor zo goed als iedere fiets zijn ze helaas niet te geschikt voor elektrische fiets.

Met de Dunlop dubbele fietstas ben je gegarandeerd van een goede, stevige set fietstassen. En dat voor dat kleine prijsje!

Conclusie

Hoewel de discount gigant Action een groot aanbod heeft aan producten van een prima kwaliteit, zitten er ook een hoop producten tussen die geen goede kwaliteit hebben.

De fietstassen van de winkel zijn dan ook niet aan te bevelen. Maar gelukkig heeft Bol.com een hele grote selectie aan verschillende fietstassen die voor ongeveer dezelfde prijs verkrijgbaar zijn, alleen van aanzienlijk betere kwaliteit.

Wil je alvast een kijkje nemen tussen verschillende goede fietstassen? Die hebben wij alvast voor je verzameld! Klik op de knop hieronder:


💡 Misschien ook interessant voor jou:

Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *