Fietskratjes Action kopen – Een slimme besparing of weggegooid geld?

Laatst bijgewerkt door Simon op januari 30, 2023

fietskratjes

Fietskratten zijn praktisch onmisbaar geworden. We gebruiken ze in de garage, in het tuinhuis en natuurlijk op de fiets.

Een fietskrat kan worden gebruikt om allerlei goederen te vervoeren. Sommige mensen gebruiken ze om hun boodschappen te transporteren, andere vrouwen gebruiken fietskratten om hun handtas te vervoeren en sommige mensen nemen er zelfs hun hond in mee.

Een fietskrat kopen kan je tegenwoordig op vrij veel locaties. Veel mensen vragen zich af of er bij Action fietskratten te koop zijn.

In dit artikel zal ik de fietskratten van Action bespreken. We zullen het hebben over wat voor fietskratten ze hebben, over de kwaliteit van de Action fietskratjes en daarnaast zullen we uitmaken of het een goede deal is.

Welke fietskratjes kan je kopen bij Action? 

Voor de hevige fans van Action, heb ik alvast goed nieuws. Action heeft namelijk verschillende fietskratten in hun assortiment.

Ze bieden verschillende types fietskratten aan, in diverse maten. Op die manier zit er altijd wel iets bij dat bij je past. Ze proberen ook af en toe het assortiment te vernieuwen, zodat er steeds wel iets up to date tussen zit. 

Voor de mensen die op zoek zijn naar een kunststof fietskrat, is er ook goed nieuws. Bij Action hebben ze namelijk steeds wel minimaal één zo’n model in de aanbieding.

Alleen vind ik persoonlijk dat het formaat van de kunststof kratten die ze aanbieden, meestal niet zo handig is.

In veel gevallen zijn hun kunststof kratten zo groot, dat ze enkel kunnen worden gebruikt als bergruimte voor in de garage. Het is niet altijd even makkelijk om een kunststof fietskrat van Action ook effectief op de fiets mee te nemen. 

Daarnaast bieden ze ook rieten fietskratten aan. Deze zien eruit als een mandje en ze zijn beschikbaar in enkele kleuren en vormen.

Er bestaan zowel rieten fietskratten in de vorm van een krat, als fietskratten in de vorm van een hondenmandje. Dit laatste wordt dan ook meestal praktisch gebruikt om een hond mee te vervoeren op de fiets. 

Er is alleen een groot nadeel aan het fietskratten assortiment van Action: hoewel er meerdere varianten beschikbaar zijn, vind je in de winkel over het algemeen slechts een zeer klein aanbod.

Bovendien is de voorraad meestal zo klein, dat de fietskrat die jij wilt kopen, meestal al is uitverkocht.

Wat ik ook al heb willen merken, is dat Action nooit goed weet wanneer de nieuwe producten terug in voorraad komen. Daardoor kan het zijn dat je erg lang moet wachten tot jouw favoriete krat eindelijk in de winkel raakt.

Als je het ons vraagt kun je daarom beter op zoek gaan naar een geschikt alternatief voor deze kratjes.

De kwaliteit van een Action fietskratje 

fietskrat-action

Fietskratten aanbieden is één, de kwaliteit van de fietskratten is daarentegen iets anders.

Hoewel ik anders vrij tevreden ben over de kwaliteit van de producten die ik koop bij Action, moet ik zeggen dat ik ditmaal een beetje teleurgesteld ben.

Ik had in eerste instantie zelf een kunststof fietskrat aangekocht. Ik voelde wel al aan dat het materiaal van de krat niet al te stevig was, maar ik redeneerde dat ze voor dat geld haar tijd wel zou uitdoen. Het tegendeel was echter waar… 

Drie dagen na de aankoop, had ik de krat neergezet in de garage na het winkelen. Wat ik echter niet had opgemerkt, was dat er een steentje onder zat.

Doordat de krat vrij goed geladen was, oefende dat steentje uiteraard wat druk uit op de krat.

Toen ik ze enkele minuten later weer optilde, bleek dat het kunststof onherroepelijk was beschadigd. Door een kleine puntige steen, was er een opening in de krat ontstaan. 

Het toeval wou lukken dat mijn beste vriendin ook bezig geweest was over de fietskratten van Action. Ze had ernaar staan kijken in de winkel, maar ze had toch maar beslist om er geen te kopen.

Sommige rieten onderdelen waren namelijk al beschadigd, waardoor het niet meer mooi gevlochten was, en de kans dus groot was dat het uit elkaar zou brokkelen na verloop van tijd.  

Het kan uiteraard een enorm groot toeval zijn, en ik wil zeker niet de intentie wekken dat de fietskratten van Action slecht zijn.

Het enige dat ik wil zeggen, is dat ik vermoed dat de fietskratten van Action niet zo’n lange levensduur zullen hebben als andere modellen die misschien maar een paar euro duurder zijn. 

Action fietskratten, een goede deal? 

Nu je weet wat voor soort fietskratten ze aanbieden bij Action, kan je zelf waarschijnlijk wel besluiten of een Action fietskrat iets voor jou is.

Gezien het feit dat de kwaliteit van de kratten niet zo hoog is, en ik dus ook niet verwacht dat ze een lange levensduur zullen hebben, zou ik er persoonlijk geen fietskrat meer halen.  

Bovendien vind ik het vrij vervelend dat de fietskratten niet altijd in voorraad zijn, zodat je precies altijd moet kiezen uit de restjes die er wel nog liggen.

Persoonlijk denk ik dat er ook andere winkels zijn die goedkope fietskratten aanbieden, met een prima prijs-kwaliteitverhouding.

Check hier het huidige aanbod bij Action >>

Zijn er alternatieven? 

Uiteraard wil ik je niet achterlaten met een open einde. Ik ben voor jou op zoek gegaan naar de beste fietskratten, die je kunt kopen voor een schappelijke prijs.

In eerste instantie ben ik door de winkelstraat gaan kijken, om te zien of er nog winkels zijn waar ze dit aanbieden.

Ik kwam echter al snel tot de conclusie dat er maar weinig plaatsen zijn waar je nog een fietskrat kunt kopen. Bovendien kosten de kratten die je wel nog kunt kopen, heel veel geld. 

Ik ging dus even online opzoek naar een winkel met een ruim aanbod aan fietskratten.

Vrij snel kwam ik terecht bij Bol.com. Het assortiment aan fietskratten was echt overweldigend.

Aangezien ze zoveel leuke producten aanbieden, kon ik me niet inhouden en heb ik er meteen twee besteld. Beide kratten waren niet al te duur en de kwaliteit was echt goed.

Het fietskratje van kunststof voelde erg stevig aan en is ondertussen al eens op de grond getuimeld. Er was geen schrammetje aan, dus deze krat was ook effectief stevig.

De andere krat is een rieten mandje, maar dat heb ik nog niet gebruikt. Wel kan ik je zeggen dat het er erg mooi uitzag.

Wil je een fietskrat kopen? Dan raad ik je zeker aan om eerst een kijkje te nemen tussen de TOP 10:


Misschien ook interessant voor jou:


Heb je zelf ook ervaringen met het fietskratje van de action? Of heb je nog vragen? Laat het even weten in een reactie hieronder!

Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *