Kinomap – Review, Kosten & Vergelijking met Zwift

Laatst bijgewerkt door Kaz op december 15, 2022

Heb je (recent) een fietstrainer aangeschaft? Om van deze fietstrainer gebruik te kunnen maken, heb je een goede fietsapp nodig.

Een goed voorbeeld hiervan is Zwift, maar ook Kinomap is steeds populairder aan het worden. In deze Kinomap review vertellen we je graag meer over deze fietsapp.

In deze Kinomap review kijken we naar deze interessante fietsapp. Hierbij maken we ook nog de vergelijking met andere apps, waaronder Zwift.

Door een uitgebreide Kinomap vs. Zwift vergelijking te maken, kun je voor jezelf de juiste keuze maken. Met beide apps til je in ieder geval het virtueel fietsen naar een hoog niveau.

Wat is Kinomap precies?

kinomap-hometrainer

Kinomap is een uitgebreide fitnessapp die voor verschillende sporten gebruikt kan worden. De meeste mensen gebruiken deze app om te fietsen, maar je kunt met deze app bijvoorbeeld ook roeien.

Bijkomend voordeel is dat je de app op meerdere manieren kunt gebruiken. Je kunt ‘m met je spinningfiets of hometrainer gebruiken, maar ook met je fietstrainer. Ongeacht op welke manier je vanuit huis wilt trainen, is dat met Kinomap mogelijk.

Met name in de afgelopen jaren is Kinomap erg populair geworden. Dit is te danken aan de app zelf, maar ook aan de toenemende populariteit van thuis fietsen. Veel mensen willen in de winter lekker door blijven sporten. En dat is met Kinomap mogelijk.

Met deze app kun je overigens deelnemen aan allerlei wedstrijden. Ook ben je in staat om virtuele routes af te leggen. En zoals al gesteld; je kunt deze app voor meerdere sporten gebruiken. Denk hierbij een hardlopen, fietsen, roeien of in combinatie met een crosstrainer.

Wat zijn de voordelen van Kinomap?

Heb je een spinningfiets met Zwift gekocht? Dan is de keuze voor Zwift snel gemaakt. Heb je echter een fietstrainer, spinningfiets, hometrainer of roeiapparaat in je woning staan?

Dan kun je ook eens kijken naar apps als Rouvy en Kinomap. Deze twee apps bieden in ieder geval de nodige voordelen.

Dat geldt zeker voor Kinomap. Toen wij deze app uit mochten proberen, stuitten wij al snel op meerdere voordelen. De belangrijkste voordelen zetten we in deze review graag uitgebreid voor je uiteen.

Nieuwe dimensie van sporten

kinomap_spinning_app

Met de app Kinomap geef je een compleet nieuwe dimensie aan het thuissporten. Je bent met deze app plots in staat om op een leuke manier vanuit huis te sporten.

En je bent ook in staat om dit op een interactieve manier te doen. Dit is vooral te danken aan de routes die in deze app verwerkt zitten. Het gaat hierbij om verschrikkelijk veel routes.

En het is ook super dat deze routes op een fraaie manier vormgegeven worden. Wil je bijvoorbeeld een mooi stuk fietsen? Dan kun je voor één van de routes in de Alpen kiezen.

Tijdens het fietsen heb je echt het idee dat je in de Alpen aan het fietsen bent. Uniek, aangezien je je in werkelijkheid gewoon in je woning bevindt.

Erg realistisch

Wij hebben opgemerkt dat fietsen met Kinomap erg realistisch is. Dit is zeker het geval als je op een fietstrainer traint. Deze app communiceert namelijk rechtstreeks met de fietstrainer.

Moet je bijvoorbeeld een flinke beklimming maken? Dan voel je dit overduidelijk aan de weerstand die de fietstrainer levert. Op deze manier train je niet alleen op een leuke manier, maar ook op een hele realistische manier.

De beelden zelf maken het fietsen ook nog realistischer. Op het beeldscherm zie je namelijk precies waar je fietst. Je hebt hierdoor echt het idee dat je in de Alpen of door een grote stad fietst.

Makkelijk in gebruik

Ook hebben we opgemerkt dat deze app makkelijk in gebruik is. Dit is te danken aan de gebruiksvriendelijkheid en aan de makkelijke installatie.

Meld je aan voor de app, koppel je smartphone/tablet aan je fitnessapparaat en maak daarmee gebruik van Kinomap.

De ervaringen leert dat deze verbinding prima tot stand komt. Je kunt hiervoor gebruik maken van wifi, maar ook van bijvoorbeeld bluetooth of ANT+. De koppelingsmogelijkheden zijn divers en dat maakt deze app nog beter.

Veel trainingsmogelijkheden

Wat is voor jou de reden dat je een fietsapp wilt hebben? Is deze reden terug te vinden in het feit dat je in de winter lekker door wilt kunnen trainen? Dan sluit Kinomap prima op je wensen aan.

Met deze app ben je namelijk van veel trainingsmogelijkheden verzekerd. Zo kun je aan tal van wedstrijden deelnemen en kun je heel veel routes afleggen. Qua aanbod van routes is Kinomap zelfs de grootste/beste app van dit moment.

Dit stelt je in staat om op een leuke en diverse manier te trainen. Je geniet van veel trainingsmogelijkheden en bent hierdoor in staat om elke training geheel naar wens te maken.

Wat zijn de nadelen van Kinomap?

Is het dan zo dat Kinomap de beste fiets app is? Nee, dat is niet het geval.

Je moet bij deze app met de volgende twee nadelen rekening houden:

  • Voor de optimale werking moet de verbinding perfect zijn. Dit komt onder meer doordat de routes van Kinomap in een sublieme kwaliteit getoond worden. Dit vraagt het nodige van je verbinding, waardoor je altijd zorg moet dragen voor een geweldige verbinding.
  • Niet voor alle fitnessapparaten geschikt. Je moet er ook rekening mee houden dat dit niet elk fitnessapparaat voor deze app geschikt is. Check daarom eerst of het betreffende fitnessapparaat wel compatibel met Kinomap is. Is dat niet het geval? Dan kun je ook geen gebruik van deze app maken.

Wat kost Kinomap?

Uit deze Kinomap review blijkt dat wij erg enthousiast zijn. Dit zijn we over de samenstelling van de app, maar ook over de kosten.

Bij deze fitnessapp heb je namelijk de keuze uit meerdere abonnementen:

  • Maandelijks abonnement: vanaf 11,99 euro per maand per gebruiker.
  • Jaarlijks abonnement: 89,99 euro per maand per gebruiker.
  • Levenslange toegang: 269,99 euro eenmalig per gebruiker.

Met laatstgenoemd abonnement heb je de rest van je leven toegang tot Kinomap.

Waar je ook even naar kunt kijken, is de familieoptie. Met deze optie kun je voor meerdere familieleden een Kinomap abonnement afsluiten. Met zo’n abonnement geniet je met meerdere familieleden van deze app. En daarbij ook van een voordeligere prijs.

Maak vooral ook gebruik van de gratis proefperiode. Je kunt Kinomap voor een periode van 14 dagen geheel gratis uitproberen. Na deze 14 dagen zit je nergens aan vast, maar kun je dus wel één van bovenstaande abonnementen afsluiten.

Kinomap vs. Zwift

Lange tijd was Zwift de onbetwiste nummer 1 in het aanbod van fietsapps. Door de opkomst van Kinomap is daar verandering ingekomen. Beide apps hebben namelijk veel te bieden.

De goedkoopste optie is in ieder geval Kinomap. Met name als je voor de levenslange toegang kiest, bespaar je veel geld. Wil je vooral aan veel wedstrijden mee kunnen nemen? Dan is het aan te raden om voor Zwift te kiezen.

Of heb je juist de wens om héél veel routes af te leggen? Dan kies je beter voor Kinomap. Met beide apps ben je in ieder geval in staat om op een leuke manier te trainen. Wat voor jou de beste keuze is, hangt dus puur van je eigen voorkeuren af!
Veelgestelde vragen

Waar hebben wij deze Kinomap review op gebaseerd?

Deze Kinomap review hebben we op onze eigen bevindingen gebaseerd. We hebben deze app zelf uitgeprobeerd, waardoor we hier een duidelijk beeld van hebben.

Wat heb je nodig voor Kinomap?

Voor Kinomap heb je een fitnessapparaat nodig dat compatibel is met de app. Ook heb je een stabiele verbinding nodig. En uiteraard heb je een abonnement op Kinomap nodig.


Categorieën: Indoor fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *