Rouvy – Review, Kosten & Vergelijking met Zwift

Laatst bijgewerkt door Kaz op december 15, 2022

Virtueel fietsen is op meerdere manieren mogelijk. Met alle dank aan de verschillende apps, zoals Zwift, Kinomap en Rouvy. In dit artikel richten wij onze pijlen volledig op Rouvy.

We bespreken in deze Rouvy review de belangrijkste plus- en minpunten, maar maken ook meerdere vergelijkingen voor je.

Zo maken we de Rouvy vs. Zwift vergelijking voor je. Ook maken we de Bkool vs. Rouvy vergelijking voor je en kijken we met een schuin oog naar Kinomap.

Met deze apps ben je in staat om thuis te fietsen op een leuke en interactieve manier. Maar, wat is daar de beste app voor? In deze Rouvy review lees je in ieder geval alles over déze app.

Wat is Rouvy precies?

Rouvy omschrijft zichzelf als ‘The Indoor Cycling & Running Reality app’. Een duidelijke omschrijving, waaruit direct blijkt dat dit een veelzijdige app is. Je kunt ‘m namelijk gebruiken voor het fietsen, maar ook voor het hardlopen.

Dit blijkt ook uit de omschrijving van deze app in de Google Play Store. Daarin staat benoemd dat dit complete indoor cycling software is voor zowel wielrenners als voor triatleten.

Wat bij Rouvy direct opvalt, is de diversiteit aan routes. Er zijn meer dan 3.000 video’s van routes ingeladen, waardoor je op tal van manieren kunt trainen. In combinatie met je fietstrainer zorgt Rouvy dus voor veel trainingsmogelijkheden!

Wat zijn de voordelen van Rouvy?

rouvy

Met Rouvy geniet je van meerdere voordelen.

De belangrijkste voordelen zetten we graag voor je op een rijtje:

  • Augmented Reality routes. Zoals we eerder in deze review al stelden, heb je de keuze uit heel veel routes. Een groot deel van deze routes zijn zogeheten Augmented Reality routes. Als je zo’n route fietst, heb je het idee dat je de route in real life fietst. Het voelt simpelweg heel realistisch aan.
  • Route op een kaart. Het is ook mogelijk om ‘gewoon’ een route op een kaart te volgen. Dit is iets minder interactief, maar stelt je wel in staat om op een serieuze manier te trainen.
  • Erg gebruiksvriendelijk. Als je gebruik van Rouvy maakt, merk je direct op dat deze app super gebruiksvriendelijk is. Dit begint eigenlijk al bij het aanmelden voor deze app; dit verloopt zonder problemen. Vervolgens kun je deze app aan je fietstrainer koppelen. Ook dat brengt geen problemen met zich mee. En vervolgens kun je in het menu van deze app alle instellingen naar eigen wens aanpassen. Dit kun je voorafgaand je training doen, maar ook nog tijdens het trainen.
  • Veel waarden tijdens het fietsen zichtbaar. Tijdens je trainingen wil je ongetwijfeld de nodige informatie krijgen. Je kunt hierbij denken aan het vermogen dat je levert, maar ook de snelheid en het aantal omwentelingen per minuut. Tijdens het trainen worden deze waarden perfect weergegeven in de app. Eén van de grootste voordelen wat ons betreft.
  • Gratis proefperiode. Wij vinden het zelf ook een groot voordeel dat je deze app gratis uit kunt proberen. Voor een periode gedurende 14 dagen kun je de app op je gemakje uitproberen. Bevalt de app toch niet helemaal? Dan zit je in ieder geval nergens aan vast.
  • Veel trainingsmogelijkheden. Eerder in deze Rouvy review stelden we al dat je uit veel routes kunt kiezen. Maar, je kunt ook met deze app deelnemen aan wedstrijden. Verder is het mogelijk om aan een groepsrit deel te nemen en/of een eigen groepsrit te organiseren.

Wat zijn de nadelen van Rouvy?

In onze ogen is Rouvy één van de betere fietsapps.

Maar, je moet ook even rekening houden met onderstaande nadelen:

  • Aanbod van wedstrijden minder uitgebreid. Ten opzichte van Zwift is het aanbod van wedstrijden een stuk minder uitgebreid. Dit komt onder meer doordat er minder mensen gebruik maken van Rouvy. En daardoor kun je ook tegen minder mensen strijden in de wedstrijden.
  • Niet in het Nederlands. Onder meer de website van Rouvy is volledig in het Engels. Met name als je deze taal niet al te machtig bent, is dit mogelijk een nadeel.

Wat moet je voor Rouvy betalen?

Zoals eerder in deze Rouvy review al gesteld, kun je deze app gratis uitproberen. Dit doe je voor een periode van 14 dagen, waarna je nergens aan vast zit.

Bevalt de app je? Dan kun je voor één van de drie abonnementen kiezen:

  • Maandabonnement: 15 euro per maand.
  • Halfjaar abonnement: 14 euro per maand.
  • Jaar abonnement: 12 euro per maand.

Het is dus aan te raden om direct een abonnement voor een jaar af te sluiten. Doe je dat? Dan weet je zeker dat je van een zo’n laag mogelijk maandbedrag verzekerd bent. En dat je een jaar lang met veel plezier van deze app gebruik kunt maken.

De prijs spreekt ons in principe aan, ook omdat de prijs simpelweg vergelijkbaar is met Zwift.

Rouvy vs. Zwift

Beide apps bieden wat ons betreft de nodige voor- en nadelen. Voordeel van Rouvy zijn de Augmented Reality routes. Met deze routes maak je het fietsen simpelweg nog leuker, interactiever en interessanter voor jezelf.

Voordeel van Zwift is daarentegen de diversiteit. Zo kun je in deze app deelnemen aan heel veel wedstrijden. Hierbij strijd je tegen mensen van over de gehele wereld; deze app is heel populair.

Wat ons betreft hebben beide apps veel te bieden. Beide apps bieden veel routes, trainingsmogelijkheden en gemak aan.

Maar, de samenstelling van beide apps is wel net iets anders. Bepaal daarom goed voor jezelf waar je precies waarde aan hecht.

Rouvy vs. Bkool

Over zowel Rouvy als Bkool zijn wij te spreken. Belangrijkste voordeel van Rouvy zijn dus de Augmented Reality routes, maar ook bij Bkool kun je op een interactieve (en leuke) manier fietsen.

Daarbij komt ook nog eens dat Bkool één van de goedkoopste apps is. Voor een jaarabonnement betaal je nog geen 100 euro. Mocht je het thuis fietsen zo goedkoop mogelijk willen houden, is Bkool dus de beste keuze voor je.




Veelgestelde vragen

Waar hebben wij deze Rouvy review op gebaseerd?

Deze Rouvy review hebben wij op basis van onze eigen ervaringen gebaseerd. Doordat wij deze app zelf uitgeprobeerd hebben, hebben we hier een duidelijk beeld van gekregen.

Wat heb je nodig om van Rouvy gebruik te kunnen maken?

Voor Rouvy heb je een fietstrainer nodig en een stabiele verbinding. Je kunt hiervoor gebruik maken van bluetooth en ANT+, maar ook van wifi.


Categorieën: Indoor fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *