Spinning kleding: broeken, shirts en meer

Laatst bijgewerkt door Kaz op september 13, 2023

Leef je je graag uit op je spinningfiets thuis of in de sportschool? Als je serieus op een spinningfiets gaat trainen, is het onwijs belangrijk om de juiste spinning kleding te dragen.

In dit artikel vertellen wij je graag alles over de verschillende soorten spinning kleding.

Welke soorten spinning kleding zijn er?

Spinning is een intensieve sport. Je moet volle kracht leveren op de spinbike, waarbij je achterwerk het zwaar te verduren krijgt.

Om die reden is het aan te raden om te investeren in een goede spinning broek. Maar, er zijn meerdere soorten spinning kleding aan te raden. Onderstaande soorten kleding zijn volgens ons ware essentials.

Spinning broek

Een spinning broek beschikt over zeem, waardoor je een stuk aangenamer op het zadel zit. Dit is niet alleen comfortabel, maar je voorkomt hiermee ook mogelijke zadelpijn. Erg wenselijk, aangezien er niks zo irritant is als zadelpijn.

Wat een goede spinning broek is, hangt deels van je eigen voorkeuren af. Je kunt namelijk voor een korte-, middellange- en lange variant kiezen. Wat lijkt jou het lekkerste zitten?

Het belangrijkste is om rekening met de omgeving te houden. Spinning doe je altijd binnen, waarbij de temperatuur hoog op kan lopen.

Het is daarom aan te raden om te investeren in een korte spinning broek. Ook is het advies om te kiezen voor een spinning broek van ademend materiaal.

Bekijk het aanbod hier >>


Spinning shirts

Wat betreft spinning shirts kun je heel veel kanten op. Het belangrijkste is dat het shirt over de volgende aspecten beschikt:

  • Het shirt moet comfortabel zitten. Je wilt absoluut niet dat het shirt bij bijvoorbeeld je oksels voor irritaties zorgt.
  • Het shirt moet zo licht mogelijk zijn. Indien je een zwaar shirt aantrekt, voel je het shirt continu zitten tijdens het fietsen. Met een licht shirt heb je niet eens door dat je überhaupt een shirt draagt.
  • Het shirt moet ademend zijn en vocht goed afvoeren. Als je een shirt koopt dat het vocht niet goed afvoert, gaat dit shirt helemaal aan je lichaam vastplakken. Vervelend, zeker als je het shirt na de training uit wilt doen.

Bekijk het aanbod hier >>


Spinning schoenen

Tijdens het spinnen staan je schoenen continu in verbinding met de fiets. Het is daarom belangrijk dat de schoenen fijn zitten, dat de schoenen comfortabel zijn en dat je veel kracht over kunt brengen.

Om dat laatste voor elkaar te krijgen, moet je goed naar je pedalen kijken. Heb je op je spinbike SDS pedalen zitten? Dan moet je voor schoenen kiezen die over hetzelfde systeem beschikken.

Je kunt speciale spinning schoenen voor dames of voor heren aanschaffen.

Tip: voor de serieuze sporter zijn klikschoenen sowieso aan te raden. Met deze schoenen lever je op twee momenten kracht: bij het duwen van de pedalen naar beneden en bij het omhoog trekken van de pedalen..

Bekijk het aanbod hier >>


Spinning handschoenen

Tijdens een spin training is het soms behoorlijk afzien, waarbij je ongemerkt hard in de handgrepen knijpt. Puur als laatste ‘redmiddel’ om de gewenste kracht te leveren.

Maar, ook gedurende de training heb je je handen waarschijnlijk op het stuur rusten. Investeer daarom ook in goede spinning handschoenen.

Bekijk het aanbod hier >>


Overige kledingstukken

Voor zowel heren als dames is het aan te raden om ook naar andere kledingstukken te kijken.

Hierbij kun je denken aan goede sokken, een goede bandana, een fijne onderbroek (als je een fietsbroek met geen of zonder zeem hebt) en eventueel een zweetbandje. Je kunt hierbij kijken naar speciale fietsonderbroeken voor heren en fietsonderbroeken voor dames.

Kun je ook normale sportkleding dragen tijdens spinning?

Het is mogelijk om normale sportkleding te dragen, maar het is niet aan te raden. Zeker als je intensief en serieus traint, doe je er verstandig aan om speciale indoor fietskleding te dragen.

Waar koop je spinning kleding?

Wil je voor je spinningtrainingen de beste spinning kleding aanschaffen? Dat doe je gemakkelijk bij onderstaande winkels/aanbieders:


Meer over spinning:


Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *