De beste spinning muziek voor jouw workout!

Laatst bijgewerkt door Kaz op september 13, 2023

Zoek jij de beste muziek voor jouw spinning training? In dit artikel vertellen we je er meer over. Ontdek waar je goede spinning muziek kunt vinden.

We zetten de beste afspeellijsten en spinning nummers op een rij. Daarnaast gaan we in op het belang van spinning muziek.

Hier vind je de beste spinning muziek (voorbeelden)

Wil je niet te lang zoeken naar goede spinning muziek? Dan hoeft dat ook niet! Op zowel Youtube als Spotify is veel goede spinning muziek te vinden. En wij hebben de beste afspeellijsten voor je geselecteerd.

Spinning muziek intervaltraining

Ga je voor een spinning interval training? Dan zijn dit goede afspeellijsten:

  1. Spinning Music (Indoor Cycling)
  2. Spinning Music 2021

Spinning muziek jaren 80 of jaren 90

Ook erg populair is spinning muziek uit de jaren 80 of jaren 90. Deze muziek is erg uptempo. Het is een mix van techno, dance, rock en hardcore:

  1. Throwback: Totally 80s Spin Class
  2. Spinning muziek jaren 90
  3. Spinning muziek jaren 80 mix

Populaire spinning nummers: Top 5

Dit zijn de 5 beste spinning nummers:

  1. Don’t forget my love (Burns Remix) – Diplo & Miguel
  2. Lola Montez – Volbeat
  3. Memories (2021 remix) – David Guetta, Kid Cudi
  4. One More Dance – R3HAB, Alida
  5. Maniac – Deep Emotion, Dani Corbalan

Waarom is goede spinning muziek zo belangrijk?

beste spinning muziek

Tijdens spinning is muziek erg belangrijk. Het bepaalt voor een groot deel de effectiviteit van een training. Volgens sommige sporters is de spinning muziek zelfs belangrijker dan de training zelf.

Als je de muziek goed afstemt op de training, kun je trappen op de maat. In goede spinning muziek zit dan ook een opbouw. Bij de warming up zijn er minder beats per minute, dan bij de piek van de training.

De spinning muziek. helpt je om net dat beetje extra te geven. De muziek geeft motivatie en brengt je in een focus. Hierdoor ga je goed in de training op.

Vooral bij de zware delen van een workout is de muziek een toevoeging. In de stukken waar je moet klimmen trekt de muziek je er doorheen. Ideaal dus, als je wilt afvallen met spinning.

Hoe maak je jouw spinning ervaring optimaal?

Het succes van jouw spinning training is voor een groot deel afhankelijk van de muziek. Maar dat is nog niet alles. Ook zijn materialen erg belangrijk.

Zo helpt het je om de juiste spinning kleding te dragen. En om gebruik te maken van een goede spinningfiets. Wil je jouw spinning les echt tot leven laten komen? Gebruik dan een van de beste spinning apps.


Meer over spinning:


Categorieën: Indoor fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *