Spinningfiets voor lange mensen kopen

Laatst bijgewerkt door Simon op januari 3, 2024

Wanneer je wat langer bent moet je met bepaalde zaken wat meer rekening houden. Zo kun je bijvoorbeeld niet zomaar iedere fiets aanschaffen. Niet elke fiets is namelijk even geschikt voor een langer persoon.

En dat geldt ook voor fitnessapparaten, zoals bijvoorbeeld spinningfietsen. Als jij graag thuis wilt gaan spinnen, is niet iedere bike daar even geschikt voor.

Op deze pagina vind je de beste spinningfietsen voor lange mensen. Ook lees je waar je op moet letten bij de aanschaf van een spinningbike als je zelf wat langer bent.

De beste spinningbikes voor langere mensen

Zoals gezegd is dus lang niet iedere indoor bike even geschikt voor een langer persoon. Sterker nog; veel bikes zijn hier simpelweg niet geschikt voor.

Hieronder vind je de 2 meest geschikte en beste spinningfietsen voor de grotere personen.

VirtuFit Etappe 1

virtufit-etappe-1

Gezien de prijs-kwaliteitverhouding is de Etappe 1 de beste keus voor als jij wat langer bent. Zowel het stuur als het zadel kun je gemakkelijk verstellen, zodat je het nauwkeurig instelt aan de hand van jouw lichaamslengte.

Bovendien is dit ook nog eens een erg geschikte indoor bike voor zwaardere personen. Het is namelijk belastbaar tot 135 kg.

Meer informatie en de huidige prijs vind je via onderstaande knop.
Keiser M3i Lite Indoor Cycle

keiser-m3i-lite

Deze populaire fiets van Keiser is uitermate geschikt voor de langere personen. Het is speciaal ontworpen voor ieder lichaamsformaat.

Het is ontworpen in een V-vorm, waardoor je alle bewegingsvrijheid hebt met je benen. Ook is het zadel viervoudig verstelbaar en kun je het stuur verstellen naar jouw wens.

Klik op de knop hieronder voor meer informatie en de beste prijs.
Waar moet ik op letten?

Hieronder vind je de belangrijkste punten om op te letten bij de aanschaf van een spinbike als langer persoon.

De maximale lichaamslengte

Bij veel hometrainers voor lange mensen en spinningfietsen staat de maximale lichaamslengte erbij vermeldt. Dit kun je meestal terugvinden bij de producteigenschappen.

Mocht dit niet vermeldt staan, dan kun je natuurlijk altijd even contact opnemen met de desbetreffende aanbieder. Het is in ieder geval belangrijk om zeker te weten dat de bike geschikt is voor jouw lichaamslengte.

Sommige bikes zijn zo ontworpen dat ze geschikt zijn voor alle lichaamsmaten, zoals de bovenstaande indoor bikes.

Verstelbaar zadel en stuur

Daarnaast is het belangrijk dat je zowel het stuur als het zadel naar wens kunt verstellen. Als langer persoon is het namelijk fijn om een zadel te hebben dat hoog staat.

spinningfiets-lange-mensen

Afhankelijk van jouw lichaamslengte kun je het zadel dan naar wens verstellen. Ditzelfde geldt voor het stuur. Voor een persoon met langere armen zal de ideale positie van het stuur anders zijn dan voor een persoon met kortere armen.

Hoogte van de instap

En ook de hoogte van de instap is iets belangrijks om op te letten. Meestal wordt een lagere instap aanbevolen aan mensen die revalideren. Ook senioren hebben baat bij een lagere instap. Echter is dit ook belangrijk voor de meeste grote mensen.

Hoe langer je benen namelijk zijn, hoe lastiger het vaak is om op de bike te stappen. Met een lage instap hoef jij jouw benen niet zo hoog op te tillen om op de fiets te stappen.

Spinningfietsen voor zware mensen

Niet alleen met langere mensen is er rekening gehouden. Ook zwaardere personen kunnen namelijk aan spinning doen.

Als jij aan de zwaardere kant bent kies je het beste voor een zwaar belastbaar toestel. Veel bikes zijn tegenwoordig belastbaar tot 150 kg. En sommige zelfs tot nóg meer.

Bekijk hier de best geteste spinningbikes >>


💡 Misschien ook interessant voor jou:Heb je nog vragen? Laat het mij even weten in een reactie hieronder!

Categorieën: Indoor fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *