Spinningfiets met automatische weerstand kopen

Laatst bijgewerkt door Simon op januari 30, 2023

Zoek je een spinningfiets met automatische weerstand? Op deze pagina ontdek je wat de beste indoor bikes zijn met een automatische weerstand.

Ook gaan we het hebben over de voordelen hiervan en de overige aandachtspunten.

Wat is een spinningfiets met automatische weerstand?

Met een spinningfiets die over een automatisch weerstandssysteem beschikt bedoelen we een indoor bike waarbij je niet zelf de weerstand hoeft te regelen, middels de bekende weerstandsknop.

schiwnn-ic-8-weerstand

Deze knop bevindt zich bij alle bikes eigenlijk op dezelfde plek, onder het stuur. Wanneer je aan deze knop draait zal je zwaarder, of juist lichter trappen.

Tijdens een gemiddelde spinningles draai je behoorlijk vaak aan deze knop, omdat je op veel verschillende weerstanden wilt fietsen en deze regelmatig dient te veranderen.

Sommige mensen hebben echter liever dat de weerstand automatisch geregeld wordt, zoals dit bijvoorbeeld vaak het geval is op een hometrainer.

Op die manier hoef je hier zelf minder mee bezig te zijn en kun jij je puur en alleen focussen op je training.

Echter valt het niet mee om een dergelijke bike te vinden. Er zijn namelijk maar weinig spinningfietsen waarbij dit mogelijk is.

De beste indoor bikes met automatische weerstand

spinningfiets-test

Het vinden van een spinbike met automatische weerstand is dus totaal geen makkie als je niet weet waar je moet zoeken.

Aanbieders hebben maar weinig informatie hierover tot de beschikking, waardoor het voor de consument lastig wordt.

Als je een weerstandsysteem wilt dat zichzelf aanpast, kun je het beste zoeken in de categorie spinningfietsen met Zwift.

Zwift is een trainingsapp met veel verschillende mogelijkheden. Zo zorgt de app er bijvoorbeeld voor dat je jouw prestaties bij kunt houden en dat je kunt racen tegen je fietsmaten, of onbekenden over de hele wereld.

Maar ook biedt deze app jou in de meeste gevallen de mogelijkheid om de weerstand automatisch aan te laten passen aan de hand van het virtuele parcours dat je berijdt.

De app regelt de weerstand aan de hand van de hoeveelheid kracht dat je levert tijdens het trappen. Dit wordt berekend in wattage.

Klik hieronder om je beste mogelijkheden direct te bekijken:


Waarom een bike met automatisch weerstand?

De voornaamste redenen om te kiezen voor een indoor bike met automatische weerstand hebben we reeds besproken. De grootste redenen zijn toch wel het gemak en de unieke trainingsbeleving.

Zeker wanneer je met een app traint en in het heetst van de strijd aan het racen bent in competitief verbrand, zit je er natuurlijk niet op te wachten om continu aan de weerstandsknop te moeten zitten. Dit leidt alleen maar af en doet afbreuk aan jouw trainingsbeleving.

Ook kun je simpelweg effectiever trainen, aangezien je jouw handen nu gewoon aan het stuur kunt houden, zonder steeds een hand te moeten loslaten.

Op een echte fiets hoef je ook niet steeds de weerstand te verstellen, alleen de versnelling zo nu en dan. Om een realistische training na te bootsen is dit automatische proces dan ook ideaal.

Het weerstandssysteem van de spinningfiets

Het weerstandsyssteem van een spinningfiets kunnen we grofweg onderverdelen in 2 verschillende varianten; de magnetische geremde spiningbikes en de bikes die worden aangedreven door middel van een zogenoemd vilt blokje.

Wat het betere weerstandssysteem is? Dat is lastig te zeggen en persoonsafhankelijk. Feit is wel dat de magnetische weerstand tegenwoordig stukken populairder is.

Ook is het zo dat de nieuwste en modernste bikes tegenwoordig een magnetische weerstand hebben. Dat is mede doordat deze variant vele malen stiller is.

Net om deze reden wordt dit dan ook meestal aanbevolen voor thuisgebruik.

💡 Misschien ook interessant voor jou:Heb je vragen of opmerkingen? Laat het even weten door een reactie achter te laten hieronder!

Categorieën: Indoor fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *