Spinningfiets met V-belt kopen | Beste 3

Laatst bijgewerkt door Simon op januari 30, 2023

Zoek je een stille en duurzame spinningbike met V-belt? Een riem biedt jou enorm veel mogelijkheden ten opzichte van de klassieke aandrijving met een ketting.

Op deze pagina gaan we het hebben over alle voordelen. Ook bekijk je direct de beste indoor bikes met een V-belt, zodat je snel en eenvoudig de beste koop vindt.

Waarom een spinningbike met V-belt?

Je vraagt je wellicht nog af waarom je nou eigenlijk voor een spinfiets met riem zou moeten kiezen.

Een V-belt is speciaal ontworpen voor een unieke fietsbeleving. Het grootste voordeel dat zo’n riem biedt is het geruisloze gebruik van de spinningbike.

Tijdens het fietsen zal je de fiets nauwelijks tot niet horen.

Dat is wel even anders dan wanneer je een indoor bike met ketting hebt. Ook heeft een belt geen tot weinig onderhoud nodig, wat het ideaal maakt voor thuisgebruik.

Vrijwel niemand zit namelijk te wachten op een apparaat dat een hoop kabaal maakt. In dat geval ben je namelijk jezelf en jouw huisgenoten tot last.

Dit zijn de beste spinningfietsen met V-belt

Hieronder vind je jouw beste mogelijkheden:

1. FitBike Race Magnetic Pro

fitbike-race-magnetic-pro

Te beginnen met de allerbeste optie, de FitBike Race Magnetic Pro. De spinningfiets komt erg goed uit de test en is voorzien van een industriële V-Belt van duurzame kwaliteit.

Deze fiets in erg stil in gebruik. Je zal ‘m amper horen. Ook wanneer jij op volle intensiteit aan het trainen bent blijft deze bike muisstil.

De Magnetic Pro is van professionele kwaliteit, maar is tevens enorm populair voor in huis. Het is voorzien van een lekker zwaar vliegwiel en alle andere gebruiksgemakken die jij je maar kunt wensen.
2. Senz Sports S5000

senz-sports-s5000

Ook deze S5000 van het Nederlandse merk Senz Sports mag er zeker wezen. Deze prachtige fiets is tevens voorzien van een sterke industriële V-Belt.

ij en je huisgenoten zullen geen last hebben van het spinnen op de S5000, dat is gegarandeerd.

Deze spinningfiets is ook nog eens te gebruiken met Zwift en is helemaal ergonomisch ontworpen, om jou zo prettig als mogelijk te laten fietsen.

Ik heb eigenlijk helemaal niets op dit apparaat aan te merken. Het is bovendien ook nog eens te verkrijgen voor een erg mooie prijs!
3. FitBike Race 8

fitbike-race-8

En tot slot nog een aangename en betrouwbare spinningfiets met riem, de Race 8 van FitBike. Wat vooral opvallend is aan dit apparaat, is de enorm lage prijs.

En dat terwijl de Race 8 ergonomisch ontworpen is, een uitgebreide trainingscomputer heeft en een zwaar vliegwiel heeft.

Alles wat je nodig hebt voor een goede spinningsessie zit in deze bike inbegrepen! De Race 8 is tevens fluisterstil, zodat je niemand tot last zal zijn en in alle rust kunt trainen.
V-belt vs ketting

kettingkast-magnetic-pro

Hoewel de meeste indoor bikes tegenwoordig voorzien zijn van een V-belt is dat lang niet altijd het geval. Nog altijd worden er namelijk spinningfietsen met ketting op de markt gebracht.

Sommigen geven hier namelijk nog altijd de voorkeur aan. De voornaamste reden hiervoor is om dat ”ouderwetse spinninggevoel” te krijgen.

Sommige mensen houden bijvoorbeeld van het geluid dat de ketting maakt. Dit vinden ze een rustgevend geluid tijdens het fietsen.

Maar wat zijn nou de voordelen van een V-belt? Eigenlijk hebben we de voornaamste al genoemd. Dit zijn namelijk het gereduceerde geluid en het geringe onderhoud dat het nodig heeft.

Daarentegen is een ketting wel weer wat goedkoper in aanschaf. Uiteindelijk is het dus aan jou om de plus- en minpunten tegen elkaar af te wegen en een definitieve keus te maken.

Voor de training zelf zal het overigens weinig uitmaken of je nu traint op een bike met ketting of riem. Dit verschil zal je nauwelijks merken.

Verschillende soorten V-belts

Wanneer je de productspecificaties doorneemt van spinningbikes zie je wel eens verschillende termen voorbij komen, zoals ”industriële V-belt” of ”Poly V-belt”.

Al deze termen komen meestal op hetzelfde neer. Als de riem een ander soort naam heeft, komt dat meestal doordat de riem ontworpen is door een externe fabrikant.

Er zijn bijvoorbeeld een aantal bedrijven die V-belts ontwikkelen in samenwerking met spinningfiets fabrikanten.

Slotwoord

Als het goed is ben je nu perfect op de hoogte van alles wat je moet weten om de perfecte aankoop te doen. Vanaf nu kun jij trainen op een geruisloos fietsapparaat en iedere training alles geven, zonder anderen lastig te vallen.

Ik wens je alvast veel veilige trainingsuren toe op je nieuwe bike!

💡 Misschien ook interessant voor jou:Als je nog vragen of opmerkingen hebt, dan hoor ik dat graag. Laat gewoon even een reactie achter hieronder!

Categorieën: Indoor fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *