Spinningfiets met Bluetooth kopen

Laatst bijgewerkt door Simon op januari 30, 2023

Hoewel steeds meer spinningbikes tegenwoordig over Bluetooth beschikken is dat nog lang niet altijd het geval. Een Bluetooth spinningfiets brengt een hoop voordelen met zich mee.

Het maakt je training een stuk veelzijdiger. Het is dan ook niet voor niets dat de Bluetooth functie steeds populairder wordt op fitnessapparatuur.

Op deze pagina ontdek je niet alleen waarom Bluetooth aanbevolen is, ook vind je hier de beste indoor bikes met een Bluetooth functie.

Beste spinningbikes met Bluetooth

Bekijk hieronder direct je beste opties.

Senz Sports S5000

senz-sports-s5000

Deze spinningfiets is een van de beste qua prijs-kwaliteit als we kijken naar de enorme hoeveelheid aan mogelijkheden. De bike beschikt over Bluetooth, waardoor je kunt trainen met apps, waaronder met Zwift.

Dit is ideaal voor eenieder die graag virtueel traint in huis. De S5000 is daarnaast ook nog eens super stabiel, wat de kwaliteit van jouw training enorm ten goede komt.

Meer informatie over deze bike vind je via de onderstaande knop.
Schwinn IC8

schwinn-ic-8-review

De IC8 van het merk Schwinn mag zeker niet ontbreken tussen de beste Bluetooth spinningbikes. Ook deze fiets is voorzien van een sublieme prijs en kwaliteitverhouding.

Het komt niet vaak voor dat een spinningfiets met zo’n scherpe prijs over zóveel trainingsmogelijkheden beschikt.

Deze trainingsmogelijkheden zijn onder andere te danken aan Bluetooth, waardoor je onder andere je hartslag kunt meten met een externe hartslagband en ook kunt trainen met apps.

Een uitgebreidere uitleg over deze spiningbike lees je in de Schwinn IC8 review. Ook klik hieronder voor de huidige prijs.
Waarom kiezen voor een Bluetooth spiningfiets?

Je vraagt je wellicht nog af waarom je nou eigenlijk zou kiezen voor een indoor bike waar Bluetooth op zit. Wat zijn hier nou de voordelen van?

Hieronder bespreken we de grootste pluspunten.

Virtueel spinnen

De voornaamste reden waarom men de voorkeur geeft aan Bluetooth op een fietsapparaat is omdat je hiermee virtueel kunt fietsen.

Er zijn tegenwoordig namelijk tal van apps die dit mogelijk maken. Je verbindt jouw bike dan via Bluetooth met jouw device, bijvoorbeeld met je tablet.

Vervolgens kun je fietsen in een virtueel landschap, terwijl de weerstand automatisch aangepast wordt. Dit kun je bijvoorbeeld doen met de Zwift app.

Belangrijk is wel dat de bike ook daadwerkelijk compatibel is met de desbetreffende app. Als je bijvoorbeeld Zwift wilt gebruiken, dien je te kiezen voor een Zwift compatibele spinningbike, anders houdt het feestje op.

Koppeling met borstband

Verder is het voordelig te noemen dat je een externe borstband kunt koppelen aan de bike met Bluetooth verbinding. Hoewel er tegenwoordig spinningfietsen met hartslagmeter bestaan, is dit lang niet altijd even ideaal.

Deze meters zijn namelijk niet altijd even nauwkeurig, waardoor je soms bedrogen uit kunt komen.

Wil je dit voorkomen? Dan is het verstandig om een borstband te koppelen aan het apparaat. Op deze manier kun je in jouw ideale hartslagzone trainen en zodoende het maximale uit jouw trainingen halen.

En nog veel meer..

Bovenstaande functies zijn de belangrijkste, maar daarnaast biedt Bluetooth nog meer voordelen. De verwachting is dat dit zich in de toekomst ook nog uit zal breiden.

Je doet er daarom verstandig aan om een bike met Bluetooth aan te schaffen, om gebruik te kunnen maken van toekomstige updates en geavanceerde functies.

Omdat een spinningfiets een aankoop is voor de langere termijn kun je het daarom maar beter direct goed doen!

💡 Misschien ook interessant voor jou:Heb je vragen of opmerkingen? Laat het even weten door een reactie achter te laten hieronder!

Categorieën: Indoor fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *