Stuurpen verlenger kopen? De top 5 beste stuurpen verhogers

Laatst bijgewerkt door Kaz op april 18, 2023

Ben je op zoek naar een stuurpen verlenger? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten. We geven je eerst de top 5 van de beste stuurpen verlengers.

Vervolgens ontdek je waarom de stuurpen verhoger handig is en waar je op moet letten.

Beste stuurpen verlengers

Wil jij een goede stuurpen verlenger kopen? Dan merk je al snel dat er veel keuze is. Dat kan het lastig maken om de juiste te vinden. Daarom helpen wij je graag op weg.

Wij zochten voor jou uit welke stuurpen verlengers de beste zijn:

  1. Beste stuurpen verlenger – SATORI Stuurpenverlenger
  2. Stuurpen verhoger – BBB Cycling HighSix
  3. Goede stuurpen verlenger – Pro Sport Lights
  4. Stuurpen verhoger MTB – Voltano Stuurpen verlenger
  5. Verstelbare stuurpen verlenger – Zoom Stuurpen verhoger

Waarom een stuurpen verlenger?

Een stuurpen verlenger gebruik je om de afstand tussen jouw stuurpen en jouw racefiets stuur te vergroten. Hierdoor kun je jouw stuur verhogen en soms zelfs in andere hoeken afstellen. Dat kan meerdere voordelen hebben.

Het afstellen helpt je om een zo comfortabel mogelijke fietshouding aan te nemen. Het geeft je de optie om het stuur precies op de gewenste hoogte in te stellen.

Zo zit je niet te ver voorover gebogen en kun je in een ontspannen houding gaan fietsen. Dit voorkomt dat je jouw rugspieren op de verkeerde manier belast.

Niet alleen voor comfort is de stuurpen verlenger handig. Ook kan het je extra snelheid opleveren. Je kunt de stuurpen zó instellen, dat je een aerodynamische rijpositie aan kunt nemen.

Daardoor heb je minder windweerstand en kun je meer snelheid maken.

Stuurpen verlenger kopen? Hier let je op:

stuurpen verlenger

Is de stuurpen verhoger iets voor jou? Dan is het belangrijk om de juiste stuurpen verhoger te vinden voor jouw fiets. Er zijn veel soorten verkrijgbaar. Wil je weten welke je moet hebben?

Let dan op de volgende eigenschappen:

Diameter stuurpen

Het belangrijkst om op te letten, is de diameter van de stuurpen. Aan de diameter kun je zien, of de stuurpen verlenger passend is voor jouw fiets.

De diameter moet dezelfde maat hebben als jouw huidige stuurpen. Bij de meeste fietsen is dat 28,6 mm. Dit is een gebruikelijke diameter voor de racefiets, MTB en stadsfietsen.

Verstelbaar

Wil je de stuurpen verlenger erg precies af kunnen stellen? Kijk dan of de stuurpen verhoger ook verstelbaar is. Dat verstellen kan op 2 manieren voorkomen.

Ten eerste is het bij sommige stuurpen verhogers mogelijk om de hoek af te stellen. Bekijk hierbij in hoeveel graden je de stuurpen verhoger af kunt stellen.

Ten tweede kun je soms de hoogte met spacers preciezer bepalen. Je krijgt bij de verhoger dan speciale spacer ringen. Vaak in verschillende maten. De ringen helpen je het stuur precies op de gewenste hoogte te monteren.

Lengte stuurpen verlenger

De stuurpen verhoger wordt ingezet om jouw racefiets stuur te verhogen. Daarbij kan het nuttig zijn om te letten op de lengte van de stuurpen verhoger. Dat geeft immers aan hoe hoog je jouw stuur kunt verstellen.

Alternatieven voor een stuurpen verlenger

Is de stuurpen verlenger toch niet wat je zoekt? Dan is er gelukkig een passend alternatief. Een verstelbare stuurpen kan namelijk dezelfde voordelen bieden.

Ook dit type stuurpen helpt je om de best mogelijke zithouding aan te nemen. Zo benut je je kracht optimaal en maak je veel snelheid.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste stuurpen verlengers geselecteerd?

Om tot de beste soorten te komen, zijn veel stuurpen verhogers met elkaar vergeleken. Er is gelet op prijs en kwaliteit. De unieke eigenschappen werden tegen elkaar afgewogen. De top 5 stuurpen verlengers is hieruit als beste naar voren gekomen.

Waar koop je een stuurpen verlenger?

De stuurpen verlengers zijn bij meerdere winkels te koop. In de top 5 zijn ze geselecteerd van Bol.com. Ook bij de Decathlon zijn stuurpennen verkrijgbaar.

Hoe moet je een stuurpen verhoger monteren?

Je begint met het losmaken van de bouten van jouw stuur. Dat doe je met een zeskantsleutel, die krijg je vaak bij de stuurpen verhoger meegeleverd. Vervolgens kun je de stuurpen verhoger plaatsen en vastschroeven. Zet jouw stuur erop en maak vervolgens de bouten weer vast.


Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *