Waterdichte telefoonhouder voor de fiets: Top 5 & Koopgids

Laatst bijgewerkt door Kaz op september 16, 2023

Zoek jij een telefoonhouder voor op de fiets die waterdicht is? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten! 

We beginnen met een top 5 van de beste soorten. Wij zochten namelijk voor je uit welke waterdichte telefoonhouders de beste kwaliteit bieden. Ook ontdek je waar je op moet letten en welke alternatieven geschikt zijn. 

Beste waterdichte telefoonhouder voor op de fiets: Top 5

Ook als het regent of als je last hebt van opspattend water, wil je de navigatie op de fiets goed kunnen lezen. Een waterdichte telefoonhouder komt dan goed van pas.

Maar hoe vind je een waterdichte telefoonhouder voor op de fiets van goede kwaliteit? Er is immers erg veel keuze. 

Daar helpen wij je graag een handje bij. Wij zochten voor je uit aan welke telefoonhouders je op de fiets een goede hebt. Veel soorten hebben wij getest en dit zijn volgens ons de beste opties:

1: CoverMore waterdichte telefoonhouder

Een telefoonhouder voor op de fiets van topkwaliteit is deze van CoverMore. De telefoonhouder heeft meerdere praktische eigenschappen. 

Zo is het erg handig dat de telefoonhouder roteerbaar is. Met deze functie kun je jouw telefoon op meerdere manieren draaien. Bovendien is de telefoonhouder waterbestendig.

Het scherm blijft hooggevoelig, dus je kunt jouw telefoon nog steeds bedienen. 

Nog een pluspunt is het opbergvakje. Hier kun je een kleine powerbank, sleutels of pasjes in kwijt. De telefoonhouder kan niet alleen op de fiets worden gebruikt. Ook voor op de scooter of kinderwagen is het een handige tool. 
2: iMoshion telefoonhouder

Ook aan te raden is de telefoonhouder van iMoshion. Bij deze houder plaats je jouw telefoon in een waterdichte hoes. De touchscreen kun je nog steeds bedienen. 

Wat erg prettig is, is dat de houder roteerbaar is. Zo kun je jouw telefoon in verschillende hoeken afstellen en blijft jouw navigatie altijd zichtbaar. 

Het is erg eenvoudig om de telefoonhouder aan het stuur te bevestigen. Daarnaast is de telefoonhouder voor de fiets universeel
3: LUQ GMS houder (verschillende maten)

Zoek jij een telefoonhouder voor op de fiets die je in meerdere maten kunt bestellen? Dan is de LUQ telefoonhouder de juiste keuze. Of je nu een grote of kleine telefoon hebt, er is altijd wel een passende maat te vinden. 

De telefoonhouder voor op de fiets is waterdicht en werkt met een kliksysteem. Je kunt de telefoonhouder daarnaast heel eenvoudig bevestigen. Dat kun je aan het stuur van jouw fiets doen, maar ook aan de scooter of kinderwagen. 

Je kiest er zelf voor of je jouw telefoon horizontaal of verticaal afstelt. De telefoonhouder is namelijk roteerbaar
4: Vebics telefoonhouder (roteerbaar)

Ook de Vebics telefoonhouder voor op de fiets is een fijne. De telefoonhouder is waterdicht, roteerbaar en kan zonder gereedschap worden bevestigd.

De bevestiging is bovendien universeel, waardoor je met elk type fiets van de telefoonhouder gebruik kunt maken. 

Zodra jouw telefoon in de houder zit, kun je hem nog steeds bedienen. Het touchscreen van de houder is namelijk gevoelig voor aanrakingen. Aan de zijkant zit een handige opening voor het draadje van een koptelefoon. 
5: Wheel up telefoonhouder met extra opbergruimte

Zoek je een waterdichte telefoonhouder met extra opbergruimte? Dan is dit een fijn model. In vergelijking met de andere telefoonhouders, heeft deze een groot opbergvak. Hier kun je spullen als sleutels, pasjes of een kleine powerbank in kwijt. 

Pluspunten zijn daarnaast de eenvoudige bevestiging en het universele formaat. Het touchscreen van de telefoon blijft bedienbaar als jouw telefoon in de houder zit. 
Waterdichte telefoonhouder voor op de fiets kopen? Hier let je op:

beste telefoonhouder fiets

Wil je het ruime aanbod aan waterdichte telefoonhouders kunnen vergelijken? Wij zetten de belangrijkste eigenschappen voor je op een rij. Zodra je meer van de eigenschappen weet, kun je het aanbod filteren en weet je beter wat je zoekt. 

Formaat

Als je een telefoonhouder koopt, moet jouw telefoon daar natuurlijk wel in passen. Daarom is het goed om te kijken naar het formaat van de telefoonhouder. Meestal staat er duidelijk vermeld voor welke telefoons de houder geschikt is. 

Toch staat dit er niet altijd bij. Wordt het niet vermeld? Kijk dan naar de afmetingen van de waterdichte telefoonhouder. Vergelijk de afmetingen vervolgens met het formaat van jouw telefoon. Dan weet je zeker of jouw telefoon wel of niet in de houder past. 

Waterdichte ritsen

De telefoonhouder moet natuurlijk van goede kwaliteit zijn. Anders wordt jouw telefoon alsnog nat. Voor het waterdichte aspect is het een goede eigenschap als ook de ritsen waterdicht zijn.

Dit is niet altijd het geval. Met waterdichte ritsen voorkom je dat de telefoon aan de zijkant nat wordt. Dat kan veroorzaakt worden door regen of opspattend water. 

Kwaliteit

Om de kwaliteit van de waterdichte telefoonhouder te bepalen, is het bovendien slim om je in de reviews te verdiepen.

Indien de telefoonhouder water doorlaat, zal dat waarschijnlijk in de reviews naar voren komen. Ook kan het je een beter beeld van de kwaliteit geven om informatie over het merk op te zoeken. 

Roteerbaar

Het kan handig zijn als de waterdichte telefoonhouder roteerbaar is. Als dat zo is, kun je de telefoon in verschillende hoeken afstellen. 

Dat is handig, omdat mensen verschillende fietshoudingen hebben en daardoor vanuit andere hoeken naar het scherm kijken. Daarnaast kan het roteren handig zijn als de zon schijnt. Je kiest een hoek waarin je jouw telefoon goed kunt zien. 

Opbergvakje

Er bestaan waterdichte telefoonhouders voor op de fiets met een opbergvakje. Dat vakje zit meestal onder jouw telefoon bevestigd.

Het geeft je de mogelijkheid om kleine spullen mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan sleutels, pasjes, oortjes of een powerbank voor de fiets.

Spreekt dit laatstgenoemde je aan? Je kunt natuurlijk in dit geval ook denken aan een telefoonhouder met powerbank voor de fiets.

Aanraakgevoeligheid scherm

In tegenstelling tot een normale telefoonhouder voor op de fiets, is het scherm van jouw telefoon bij de waterdichte variant afgedekt. Je wilt niet dat je jouw telefoon daardoor niet kunt bedienen.

Veel waterdichte telefoonhouders hebben daarom een hooggevoelig scherm. Hierdoor blijft de telefoon bedienbaar. 

Alternatieven voor de waterdichte telefoonhouder voor op de fiets

Is de waterdichte telefoonhouder voor op de fiets toch niets voor jou? Ga dan voor een alternatief. Om jouw telefoon op een droge manier te vervoeren kan bijvoorbeeld ook een waterdichte fietstas of zadeltas handig zijn.

Daarnaast kun je denken aan een regenpak voor op de fiets. Bij deze alternatieven zou je oortjes in kunnen doen om jouw navigatie te volgen.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste waterdichte telefoonhouders voor op de fiets geselecteerd?

De top 5 is samengesteld na een uitvoerige test. Wij vergeleken veel telefoonhouders met elkaar en testten de kwaliteit. Bij de telefoonhouders in de top 5 was de kwaliteit het beste. Deze soorten beschikken over veel handige eigenschappen. 

Waarom een waterdichte telefoonhouder voor op de fiets?

De telefoonhouder maakt het mogelijk om jouw fiets navigatie te kunnen lezen. Ook als het buiten regent. Dat komt ook goed van pas tijdens het mountainbiken of wielrennen.


Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *