Uebler i31 kopen? Bekijk de Review en Test!

Laatst bijgewerkt door Kaz op september 11, 2022

Een grote aankoop doen is nooit makkelijk. Vooral bij een fietsendrager wil je zeker weten dat je de goede keuze maakt.

Als je het model niet vertrouwt, zit je constant zenuwachtig achter het stuur. Je zult regelmatig in de spiegel kijken om te checken of je fietsen nog vastzitten.

Mijn persoonlijke eisen zijn als volgt:

 • Makkelijke installatie
 • Hoge kwaliteit
 • Veiligheid en betrouwbaarheid

Hier heb ik de Uebler i31 dan ook op getest. Hier vind je de eerlijke review van mijn ervaringen.

Over de Uebler i31

Uebler-i31-kopen

De Uebler i31 is de lichtste en kleinste fietsendrager die Uebler op de markt heeft. Dit is een Duits bedrijf dat over het algemeen bekend staat om de hoge kwaliteit.

Hier zijn de belangrijkste kenmerken van de Uebler i31 op een rijtje:

 • Gewicht van 16 kg
 • Draagvermogen van 54 kg
 • Afmetingen: 118 × 84 × 71 cm
 • Opklapbaar tot: 61 × 21 × 76 cm
 • Max. diameter fietsframe: 75 mm
 • Breedte fietsframe: 190 mm
 • Garantie van 3 jaar

Er passen maximaal 3 fietsen op de Uebler i31. Zowel de bevestiging op de trekhaak als de framehouders hebben een slot. Deze kunnen vergrendeld worden om diefstal te voorkomen.

De Uebler i31 komt met bijgeleverde accessoires. Dit zijn de volgende:

 • Een verloopstekker om de drager op een 7-polige stekkeraansluiting te kunnen monteren;
 • Een opbergtas;
 • Een oprijgoot.

De Uebler i31-DC komt met Distance Control. Dit is optioneel. Hiermee kun je een verwijderbare parkeerhulp installeren.


Mijn ervaring met de Uebler i31

Installatie

installatie Uebler i31

De installatie van deze fietsendrager was opvallend makkelijk. Er is geen hendel, dus het is een kwestie van erop klikken.

Het IQ-systeem werkt dus geweldig! De drager zat ontzettend stevig op de kogel. Ook na wat trekken en duwen zat deze nog goed vast.

Ook het demonteren ging soepel. Ik kon de Uebler i31 binnen een minuut van de kogel afhalen. Vervolgens heb ik hem opgevouwen en in de kofferbak geplaatst. Een kind kan de was doen!

De makkelijke installatie is in mijn ogen een groot voordeel. Als je je auto veel gebruikt, zal het je zeker tijd besparen.

In het weekend ga je met de fiets op stap, en op maandag rijd je zonder drager naar kantoor. Dit alles zonder al te veel gedoe. Ideaal!

Ontwerp

ontwerp-Uebler-i31

Het ontwerp van de fietsendrager is simpel. Het is moeilijk te geloven dat de Uebler i31 54 kg kan dragen. Het model is ontzettend compact en licht.

Ook nam het maar een klein deel van de achterkant van mijn auto in beslag. Toch blijkt het ontzettend functioneel te zijn. Duitse efficiëntie is geen grap!

Het eenvoudige ontwerp van de Uebler i31 maakt het makkelijk te gebruiken. Ik ben niet de meest technische persoon. Daarom ben ik altijd op zoek naar handige functies.

Hier heeft deze fietsendrager er genoeg van. De handgreep laat intuïtief zien hoe je het model kunt gebruiken.

Ook het opvouwen van de Uebler i31 was belachelijk simpel. Je trekt de hendels omhoog, en de rest gaat vanzelf. Hierdoor verklein je de drager met ongeveer de helft. 

De lengte van de drager transformeert van 118 cm naar 61 cm. Ontzettend handig als je hem in de kofferbak wilt bewaren. Door het gewicht van maar 16 kg bezeer je hier bovendien je rug niet mee.

Je kenteken plaats je tussen de twee reflecterende achterlichten. Ook qua veiligheid is het dus een geweldig ontwerp. Verder is het ontwerp redelijk simpel.

De kleuren passen bij elke auto, en grijpen niet te veel aandacht. Precies wat je wilt van een fietsendrager!

Fietsen plaatsen op de Uebler i31

Uebler-i31

Nu is het dan tijd om te kijken of de Uebler i31 echt werkt! Eerst probeerde ik mijn racefiets te plaatsen. Deze is redelijk licht. Ik had hier geen oprijgoot bij nodig. Ik plaatste de fiets in de eerste van de 3 framehouders.

Het viel me meteen op dat de framehouders ook gepast zijn voor dikkere wielen. Mooi meegenomen! Toch leek het alsof mijn dunner racefiets stabiel vastzat. Door hem te bevestigen op de clip, kon ik hem nauwelijks heen en weer bewegen.

De racefiets is dus een succes! Maar hoe zit het met zwaardere fietsen? Daarom besloot ik ook de elektrische fiets van mijn vrouw uit te proberen. Hierbij gebruikte ik de bijgeleverde oprijgoot. Vanaf de zijkant reed ik hem schuin op de drager.

Mijn auto werd niet geraakt. Als mij dit lukt, lukt iedereen het. De brede wielen van de e-bike pasten ook gemakkelijk in de framehouder. Ook hier klikte ik de fiets simpelweg vast. Geen beweging mogelijk!

Nu had ik dus 2 fietsen op de fietsendrager. Ik overwoog om een derde te plaatsen. Hier wordt namelijk op geadverteerd door Uebler. Ik was echter bang dat ik het maximale gewicht van 54 kg zou overschrijden.

De e-bike is behoorlijk zwaar. Daarom besloot ik het maar op 2 fietsen te houden. Het leek bovendien een beetje krap voor een derde fiets. 3 racefietsen lijken makkelijk te passen. Een grotere fiets neemt echter meteen veel ruimte in beslag.

Het is dus geen leugen dat er 3 fietsen op de Uebler i31 passen. Het ligt er echter wel aan wat voor fietsen dit zijn. 2 e-bikes kunnen namelijk gezamenlijk zo maar zwaarder dan 54 kg zijn. Een fietsvakantie met elektrische fietsen kan dus lastig zijn.

Rijden met de Uebler i31

Even een kort rekensommetje. De e-bike (inclusief accu) is ongeveer 28 kg. Mijn racefiets is 9 kg. Inclusief de fietsendrager van 16 kg, komt dit dus uit op 53 kg.

Dit voel je wel tijdens het rijden! Ik merkte dat ik voorzichtiger ging rijden. Mijn snelheid was minder hoog en ik ging rustig door de bocht.

Ik probeerde extra bewust te zijn op schommelingen. Ik heb echter niet veel van gemerkt. Het kan altijd even spannend zijn om met fietsen achterop te rijden.

In het begin keek ik veel achterom. Zitten ze er nog? Na een poosje rijden voelde ik me een stuk comfortabeler. Het went dus redelijk snel.

Natuurlijk zorgt extra gewicht op de auto dat je wat meer benzine verbruikt. Dit zijn nou eenmaal de consequenties van een fietsendrager. Omdat de Uebler i31 zelf zo licht is, wordt dit wel enigszins beperkt.

Toen ik weer thuis was, heb ik de fietsen gecheckt. Ze waren met geen centimeter verschoven. Geweldig! Voor een betrouwbare fietsendrager ben je wat mij betreft bij Uebler op het goede adres.

Ook heb ik de kantelfunctie uitgeprobeerd. Dit ging vrij soepel. Door de fietsendrager naar me toe te bewegen, kon ik makkelijk bij de kofferbak komen. Zeker handig als je onderweg bent.

De Uebler i31 vergeleken met andere modellen

vergelijken-Uebler-i31

De Uebler i31 is de opvolger van de Uebler i21. De i31 is op verschillende manieren verbeterd, en is nu nog sterker. Ook kon de i21 maar 2 fietsen dragen.

De Uebler F24 zet zich specifiek in voor e-bikes. Deze drager heeft een maximaal laadvermogen van 60 kg, en is wat breder opgezet. Ook hier passen 2 fietsen op.

De Uebler X21-S is een bekend model van het merk. Deze kan 60 kg dragen en is geschikt voor 2 fietsen. Er wordt hier extra aandacht besteed aan diefstalbeveiliging.

Voordelen en nadelen Uebler i31

Voordelen Uebler i31 👍

 • Licht: Met een gewicht van 16 kg is de Uebler ontzettend licht. Dit is belangrijk, omdat het gewicht je rijgedrag kan veranderen.
 • Geschikt voor e-bikes: De Uebler i31 kan ook ingezet worden voor zware fietsen. E-bikes zijn hier een goed voorbeeld van.
 • Draagbaar: De fietsendrager kan in een mum van tijd worden ingeklapt. Je plaatst hem makkelijk dus binnen een paar stappen in de kofferbak.
 • 60 graden kantelbaar: Doordat je de fietsdrager tot 60 graden uit kunt klappen, kom je makkelijk bij je kofferbak – ook als er fietsen op staan.
 • Gebruiksgemak: De montage van de Uebler i31 is zo gedaan. Ook zorgt de oprijgoot ervoor dat je de fietsen gemakkelijk op de drager plaatst.
 • Diefstalbestendig: Er zitten sloten op de framehouders en de sluiting op de trekhaak.
 • 3 jaar garantie: Je kunt Uebler vertrouwen op goede klantenservice.

Nadelen Uebler i31 👎

 • Plek voor 3 fietsen: Hoewel 3 fietsen in veel gevallen genoeg is, kan er een uitzondering plaatsvinden. Er zijn fietsendragers die meer fietsen (of gewicht) kunnen houden.
 • Prijs: De Uebler is flink prijzig. Doe jezelf een gunst en ga op zoek naar een goede aanbieding. In dat geval kun je dit model wellicht met korting aanschaffen.

Conclusie: Is de Uebler i31 je geld waard?

Het was geen kleine investering, maar ik ben tevreden met mijn aankoop. Uit mijn test is gebleken dat de Uebler i31 ontzettend stevig en betrouwbaar is.

Ook was ik erg te spreken over het gebruiksgemak. Ik kan de Uebler i31 dus zeker aanbevelen!


Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *