Uebler X21-S kopen | Aanbieding | Nano

Laatst bijgewerkt door Simon op september 17, 2023

De Uebler X21 is ondertussen alweer een tijdje op de markt en is nog altijd enorm populair.

Naast de Thule en Pro-User fietsendragers zie je de Uebler fietsendrager vaak terug in het straatbeeld. En dat is niets voor niets.

Op deze pagina vind je alle relevante informatie over de Uebler X21 S en Nano.

Ook ontdek je of en waar er aanbiedingen beschikbaar zijn en wat mogelijk goede alternatieven zijn.

Uebler X21 – Test Review

uebler-x21

Zoals gezegd gaat het hier dus om een vrij populaire fietsendrager. Met name het compacte formaat valt bij de meeste mensen erg goed in de smaak.

Deze fietsendrager is door onafhankelijke testen meerdere malen uitgeroepen tot de beste fietsendrager. Echter hebben we het hier wel alweer over een aantal jaren terug.

De Uebler X21 is te gebruiken voor 2 fietsen. Omdat het zwaar belastbaar is (max. 60 kilogram) is het ook geschikt om 2 e-bikes op te vervoeren.

Ondanks de hoge belastbaarheid is deze fietsendrager een lichtgewicht. Verder zijn opmerkelijke eigenschappen dat het toestel volledig op te vouwen is en dat je het omhoog kunt kantelen.

Het gaat hier om een fietsendrager voor op de trekhaak. Mocht je geen trekhaak hebben, dan is dit niet de juiste fietsendrager voor jou.

Uebler X21 S

De populairste variant is de X21 S. Wanneer men het over de X21 heeft, bedoelt men meestal de ”S variant”. De fietsendrager weegt zelf slechts 13,5 kg, wat uitzonderlijk licht is.

Deze stevige en compacte fietsendrager heeft de trend gezet op de markt. Nadat de X21 S verscheen volgden er al gauw meerdere zwaar belastbare compacte fietsendragers.

Steeds meer mensen begonnen namelijk het nut in te zien van een compact en opvouwbaar formaat. Het werkt gewoon veel gemakkelijker en fijner.

Uebler X21 Nano

Dan heb je ook nog de X21 Nano. Deze fietsendrager beschikt eigenlijk over vrijwel dezelfde eigenschappen als de bovenstaande variant.

De Nano is ook geschikt om 2 fietsen op te vervoeren en heeft een draagvermogen van 60 kg.

Uebler X21 aanbieding

De adviesprijs van de Uebler X21 S ligt rond de 590 euro. Als je het ons vraagt is dit aan de forse kant.

Zeker als je bedenkt dat er soortgelijke alternatieven zijn, die een stuk minder kosten.

Het is dan ook niet zo gek dat veel mensen op zoek gaan naar de goedkoopste deal. Maar is er eigenlijk wel regelmatig een aanbieding?

Helaas is dit niet het geval. De webshops die deze fietsendrager aanbieden (als hij überhaupt nog te verkrijgen is) pakken niet erg veel marge, waardoor er vrijwel nooit aanbiedingen zijn.

Sommige mensen zijn zelfs zo naarstig op zoek naar de goedkoopste prijs, dat ze op zoek gaan in Duitsland naar goedkope aanbieders.

Enige tijd lagen de prijzen hier namelijk wat lager. Tegenwoordig is dit helaas niet meer het geval.

Maar wees niet getreurd, zoals gezegd zijn er dus wel betere alternatieven die bovendien minder kosten.

Verschil tussen Uebler X21 en i21?

Een andere populaire fietsendrager is de Uebler i21. Veel mensen vragen zich logischerwijs af wat het verschil is tussen deze 2.

Qua eigenschappen zijn de fietsendragers nagenoeg hetzelfde. Beide zijn ze geschikt voor 2 (elektrische) fietsen, opvouwbaar en compact.

Echter is de i21 wel net wat compacter. Dit is namelijk een van de kleinste fietsendragers die ooit op de markt verschenen is. Ook is het een stuk lichter, waardoor het gebruiksgemak over het algemeen beter is.

Conclusie over deze fietsendrager

uebler-x21-s

Al met al vinden we de Uebler X21 S een nette fietsendrager met een groot gebruiksgemak. Wel moeten we erbij zeggen dat dit model ondertussen alweer wat verouderd is.

Tegenwoordig zijn er (veel) betere modellen op de markt verschenen, waaronder van Thule en Pro-User.

Deze zijn nog veiliger, lichter en duurzamer dan ooit tevoren. Zo zie je maar weer hoe snel de ontwikkelingen wel niet gaan.

Bovendien is het ook nog eens zo dat de X21 vrijwel nergens meer verkrijgbaar is. Online kun je het nauwelijks meer nieuw verkrijgen.

Je bent daarom vooral op tweedehands aankopen aangewezen. En dat raden we niet aan als het om fietsendragers gaat.

Ons advies is dan ook om op zoek te gaan naar een goed alternatief. Daarover meer hieronder.


Welke goede alternatieven zijn er?

Zoek je een goed alternatief voor de Uebler X21? Dan hoef je eigenlijk niet heel lang te zoeken.

Het beste alternatief is namelijk de Pro-User Diamant. Dit is een stevige, betrouwbare en compacte fietsendrager voor 2 (elektrische) fietsen.

Het is vrijwel net zo compact en licht als de Uebler fietsendrager en meerdere malen uitgeroepen tot de meest gewaardeerde fietsendrager van de Nederlandse markt.

Ook won het de Beste Koop Award van de Consumentengids. En het mooiste van alles; deze fietsendrager is ook nog eens een stuk goedkoper!

Klik op de knop hieronder voor de beste deal van dit moment:Relevante onderwerpen:

Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *