Yepp achterzitje kopen? Het aanbod bekeken

Laatst bijgewerkt door Kaz op september 10, 2023

Wil jij op een veilige en comfortabele manier met jouw kleine op pad? Dan is een Yepp achterzitje voor de fiets ideaal.

Een Yepp achterzitje staat bekend om de goede kwaliteit. Je kunt hiermee zorgeloos genieten van de fietstocht met jouw kleine. 

Maar welk Yepp achterzitje is de beste? Daar kom je in dit artikel achter. 

Wij geven je de top 7 van de Yepp achterzitjes. Vervolgens kom je meer te weten over de voordelen en unieke kenmerken van een Yepp achterzitje. En vertellen we je meer over het merk Yepp. 

Beste Yepp achterzitje: De top 7

Wil je een Yepp achterzitje kopen? Dan zijn er veel soorten om uit te kiezen. Dat kan het lastig maken om te weten welke je moet hebben en welke geschikt is voor jouw fiets. Daarom deden wij onderzoek.

Wij vergeleken de Yepp kinderzitjes op kwaliteit en gebruiksgemak, om jou het zoekwerk te besparen. 

De volgende 7 Yepp achterzitjes raden wij aan. Stuk voor stuk zijn de zitjes van goede kwaliteit. Elk Yepp kinderzitje voor achter op de fiets heeft zo zijn eigen unieke eigenschappen. Dat maakt de zitjes geschikt voor diverse soorten fietsen.

Al met al zijn de volgende 7 soorten de investering waard:

1: Beste Yepp achterzitje – Yepp Junior Easyfit

Beste Yepp achterzitje Junior Easyfit

Het beste Yepp achterzitje is er een van de Easyfit serie. Het Junior Easyfit kinderzitje heeft een bruine kleur en kan op de bagagedrager worden geplaatst. Dat gaat erg eenvoudig. 

Dit Yepp kinderzitje is erg functioneel en comfortabel. Het zitje is gemaakt van schokabsorberend materiaal. Daarnaast is de pasvorm van het zitje veilig en ergonomisch verantwoord. Het zitje is bovendien verstelbaar, veilig en waterafstotend

Dit Yepp achterzitje is geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden en tot 22 kg
2: Yepp achterzitje Junior – Yepp achterzitje Junior basic

Yepp achterzitje Junior basic

Ook dit Junior achterzitje van Yepp is aan te raden. Het Yepp achterzitje is bijzonder stevig. Het maximale draagvermogen is namelijk 35 kg. Daarmee is het zitje geschikt voor kinderen van 6 tot 9 jaar

Het zitje is comfortabel en jouw kleine kan zijn/haar voeten op de voetsteunen plaatsen. Ook krijg je bij het zitje veiligheidsriemen voor de voeten en een heup gordel

Het Yepp achterzitje Junior kan eenvoudig gemonteerd worden op de bagagedrager. Dat is ook mogelijk als je een bagagedrager met accu hebt. Hierdoor is dit ook een geschikt Yepp achterzitje voor de elektrische fiets
3: Yepp achterzitje easyfit – Yepp Maxi Easyfit

Yepp achterzitje maxi easyfit

Een erg goed Yepp stoeltje voor achter op de fiets is de Yepp Maxi Easyfit. Het zwarte zitje heeft veel voordelen. Het Yepp Maxi achterzitje is comfortabel, makkelijk te bevestigen en veilig. Ideaal dus, om dagelijks te gebruiken. 

Erg veilig zijn de 5- puntsgordel en de reflectoren. Het zitje biedt bovendien ruimte om fietsverlichting te bevestigen. 

Dit Thule Yepp achterzitje wordt bevestigd op de bagagedrager. Het zitje past perfect op de Thule Yepp Maxi adapter of de Easyfit window. Het is gemaakt voor kinderen met een maximaal gewicht van 22 kg.
 

4: Yepp Maxi achterzitje – Yepp Nexxt Maxi

Een fijn Yepp Maxi achterzitje, is de Nexxt Maxi. Dit Yepp achterzitje heeft een zachte zitting, schouderpads en is gemaakt van schokabsorberend materiaal. Dat geeft jouw kleine veel comfort. 

Ook is dit Yepp Maxi achterzitje erg veilig. Het is voorzien van een 5-puntsgordel, een reflector en is stevig te monteren. Een ander pluspunt is dat het zitje verstelbaar is. 

Het Yepp Maxi achterzitje wordt bevestigd aan het frame. Aan de zadelbuis om precies te zijn. Kinderen vanaf 9 maanden tot 6 jaar kunnen in het zitje worden vervoerd. 
5: Yepp achterzitje elektrische fiets – Thule Yepp achterzitje Nexxt Maxi

Het Yepp Nexxt Maxi achterzitje is er ook in een bagagedrager versie. Het zitje wordt makkelijk achterop de fiets gemonteerd. Dat is ook mogelijk bij een bagagedrager met accu. Daarom is dit een geschikt Yepp achterzitje voor de elektrische fiets

Het zitje is licht van gewicht, maar biedt veel stevigheid. Het is comfortabel en veilig. Dat komt onder andere door het schokabsorberende materiaal, de kindvriendelijke 5-puntsgordel en het slot

Dit kinderzitje is er voor kinderen van minimaal 9 maanden oud. De maximale leeftijd is 6 jaar. Het maximale draagvermogen is 22 kg. Het zitje is verstelbaar, op die manier kan het met jouw kind meegroeien. 
6: Yepp kinderzitje achter – Yepp achterzitje Junior Duo Budget

Niet te missen is ook het Yepp achterzitje Junior Budget. De prijs en kwaliteit zijn bij dit zitje erg goed in verhouding. Het zitje is gemaakt voor kinderen tot 35 kg. Met de stevigheid zit het dus erg goed. 

Je zet jouw kleine goed vast met de 3- puntsgordel. Het Yepp stoeltje achter op de fiets is voor kinderen erg aangenaam. De pasvorm geeft jouw kind steun in de rug en de voetsteunen zitten op een goede hoogte. Verder is dit Yepp achterzitje ook nog eens weerbestendig
7: Thule Yepp achterzitje – Thule Yepp Maxi 2

Ook de Thule Yepp Maxi 2 hoort in de top 7 thuis. Dit is een Yepp zitje voor achter op de fiets, die je aan de bagagedrager bevestigt. Om meerdere redenen is dit een fijn achterzitje voor dagelijks gebruik. 

Het Yepp kinderzitje voor achter op de fiets is licht van gewicht en super functioneel. Je neemt het makkelijk met je mee en kunt het eenvoudig monteren

Jouw kleine geniet tijdens het fietsen van een comfortabele zithouding. Het zitje is zacht, schokabsorberend en verstelbaar
Waarom een Yepp achterzitje?

De fietszitjes van Yepp zijn populair. Een Yepp achterzitje biedt de gewenste kwaliteit. Je merkt duidelijk dat de achterzitjes goed zijn getest. De achterzitjes van Yepp zijn ontwikkeld door ontwerpers met jarenlange ervaring.

De voordelen van een Yepp achterzitje kunnen als volgt worden omschreven:

  • Veilig

De veiligheid is misschien wel het belangrijkste pluspunt van de Yepp achterzitjes. Op allerlei vlakken merk je dat een Yepp achterzitje betrouwbaar is. De zitjes hebben een veilige gordel en worden stevig bevestigd

  • Comfortabel

Een Thule Yepp achterzitje is daarnaast erg comfortabel. Niet alleen voor het kind, maar ook voor de ouder.

Het achterzitje zelf is gemaakt van schokabsorberend materiaal. Daarnaast heeft jouw kleine meer dan genoeg ruimte om te bewegen en om goed om zich heen te kijken. 

  • Makkelijk een Yepp achterzitje monteren

Een derde kenmerk van de Yepp achterzitjes, is de eenvoudige montage. Je kunt erg snel en eenvoudig een Yepp achterzitje monteren. Daar is geen gereedschap voor nodig. Het lichte gewicht van het zitje draagt ook bij aan het gemak. 

  • Praktisch

Ook het gebruiksgemak staat bij een Yepp achterzitje centraal. De Yepp zitjes zijn makkelijk op te bergen en mee te nemen. Het lichte gewicht maakt dat je ze eenvoudig meeneemt. Daarnaast is het erg praktisch dat de zitjes geschikt zijn voor veel soorten fietsen

  • Stijlvol

Een Yepp stoeltje achter op de fiets staat bekend om de stijlvolle designs. Het Yepp kinderzitje heeft een moderne uitstraling. Daarnaast zijn ze er in diverse kleuren. Zo is het zitje een mooie toevoeging aan jouw fiets. 

Wat typeert een Yepp achterzitje?

yepp achterzitje

Ook al zijn er veel soorten Yepp achterzitjes, ze hebben typerende overeenkomsten. 

Kenmerkend voor het Yepp achterzitje is allereerst de veiligheid. Een Yepp achterzitje is meestal voor zien van een 3- of 5- puntsgordel. Ook is er vaak gedacht aan zichtbaarheid, de zitjes hebben reflectoren en/of een plek om verlichting aan te sluiten. 

Voor het comfort wordt er gewerkt met schokabsorberend materiaal. Daarnaast zijn de zitjes vaak verstelbaar en voorzien van schouderpads

Ook een kenmerkende eigenschap van het Yepp achterzitje is de eenvoudige montage. Je zet het zitje snel stevig vast. Daar heb je niet eens kluservaring of gereedschap voor nodig. 

Over Yepp

Yepp is een merk van GMG, dat staat voor Gebroeders Melkert Gouda. Het overkoepelende merk GMG bestaat al tientallen jaren en Yepp is in 2009 opgericht.

Al tientallen jaren richt GMG zich op het maken van de meest veilige en comfortabele vervoer gerelateerde producten. 

Die jarenlange ervaring zie je terug in de kwaliteit van de Yepp achterzitjes. Veiligheid en comfort zijn de belangrijkste pijlers. Producten van Yepp worden uitgebreid getest en zó gemaakt, dat ze optimaal gebruiksgemak leveren. 

Bij Yepp begrijpen de ontwikkelaars namelijk, dat veiligheid en comfort de basis vormt voor een plezierige fietstocht. Voor zowel de ouders als het kind. En plezier tijdens het fietsen met kinderzitje, dat is het uiteindelijke doel. 

De jarenlange ervaring van de ontwikkelaars wordt gecombineerd met trends en innovaties. Bovendien wordt de impact op het milieu zo veel mogelijk geminimaliseerd.

Het productieproces is zo milieuvriendelijk mogelijk. Daarnaast wordt er gewerkt met duurzame materialen die jaren meegaan en goed gerecycled kunnen worden.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste Yepp achterzitjes geselecteerd?

Voor de selectie zijn veel Yepp achterzitjes met elkaar vergeleken. De producten met de beste prijs- en kwaliteitsverhouding zijn geselecteerd. Daarbij was stevigheid, veiligheid en comfort belangrijk. Ook reviews van gebruikers werden meegenomen. 

Hoe moet je een Yepp achterzitje monteren?

Het monteren van een Yepp achterzitje gaat erg eenvoudig en snel. Je kunt het zitje aan de bagagedrager of zadelbuis vastmaken. Dat doe je met een kleine draaiende beweging. Je hoort een klik als het zitje goed is gemonteerd. Voor het monteren hoef je niet handig te zijn. 

Wat zijn de ervaringen met een Yepp achterzitje?

De reviews laten zien dat gebruikers erg over het Yepp achterzitje te spreken zijn. De ervaringen zijn overwegend positief. Het comfort, de verstelbaarheid en de veiligheid vallen goed in de smaak. Het Yepp achterzitje blijkt de investering waard. 

Is er een Yepp achterzitje voor de elektrische fiets?

Ja, veel Yepp achterzitjes kunnen op een bagagedrager met accu worden gemonteerd. Dat maakt ze geschikt voor de e-bike. Ook is er een speciale adapter beschikbaar. 

Voor welke leeftijd is een Yepp achterzitje geschikt?

Een Thule Yepp achterzitje kan vanaf 9 maanden gebruikt worden. Meestal tot een gewicht van 22 kg, dat komt overeen met een leeftijd van ongeveer 6 jaar oud. Soms is het Yepp achterzitje zelfs geschikt tot 35 kg, wat gelijk staat aan een leeftijd van 9 jaar oud. 

Wat kost een Yepp achterzitje gemiddeld?

Voor een Yepp kinderzitje achter op de fiets betaal je tussen de 75 en 150 euro. De prijzen variëren. Met een aanbieding schaf je het Thule kinderzitje aan voor een voordelig bedrag. 


Meer fietsstoeltjes:


Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *