Kinderzitje mountainbike kopen? Bekijk hier de Top 5 beste!

Laatst bijgewerkt door Kaz op september 10, 2023

Is mountainbiken één van je (grootste) hobby’s? En wil je deze hobby graag met je kind delen? Dat is mogelijk; schaf daar dan een kinderzitje voor op de mountainbike aan.

Je kind neemt comfortabel plaats in het kinderzitje, waarna jullie samen over de meest toffe parcours kunnen vinden.

Spreekt dit je nu al aan? Neem dit artikel dan zeker door. Hieronder laten wij je namelijk kennismaken met de beste mountainbikes kinderzitjes van dit moment.

De beste MTB kinderzitjes

Ben je op zoek naar een kinderzitje voor op je MTB? Check dan zeker onderstaande varianten. Deze 5 varianten zijn als beste uit onze test gekomen:

  1. Yepp Fietsstoeltje Maxi Zadelbuis
  2. Polisport Wallaby Evolution Deluxe
  3. Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter
  4. Thule RideAlong Lite Fietsstoeltje Achter
  5. Prophete Kinderzitje voor achterop fiets

1. Yepp Fietsstoeltje Maxi Zadelbuis

Dit fietsstoeltje van Yepp is ideaal voor op een mountainbike. Voor de bevestiging van dit zitje heb je namelijk geen bagagedrager nodig, maar alleen een zadel.

Je kunt dit stoeltje aan de zadelpen van je MTB bevestigen, waarna je kind veilig op dit stoeltje plaats kan nemen. Met de zadelbuisadapter maak je ‘m stevig vast aan de zadelpen.

Het stoeltje is geschikt voor kinderen tot 22 kilogram. De ervaring leert dat je het stoeltje hierdoor prima kunt gebruiken voor kinderen van 1 tot 6 jaar oud.

Dit fietsstoeltje voor op de MTB zit comfortabel, onder meer dankzij de voetensteuntjes.
2. Polisport Wallaby Evolution Deluxe

Het Polisport Wallaby Evolution Deluxe kinderzitje is grotendeels vergelijkbaar met de variant van Yepp. Ook deze variant maak je middels de zadelbuisadapter aan de zadelpen vast, waardoor het stoeltje geschikt is voor op een MTB.

Ten opzichte van de bovenstaande variant is déze variant nog een stuk goedkoper. Dit stoeltje is eveneens geschikt voor kinderen tot 22 kilogram.

Om het comfort te verhogen, heeft Polisport onder meer een zacht zitkussentje aangebracht. Ook is het mogelijk om de rugleuning te verstellen.

Het stoeltje is uiteraard veilig, onder meer dankzij de voetensteun en 5-punts gordel.
3. Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter

Op je MTB kun je ook prima dit fietsstoeltje van Bobike bevestigen. Net zoals bovenstaande varianten beschikt deze variant over een zadelbuisadapter.

Deze adapter zorgt voor een snelle en makkelijke bevestiging, zonder dat de MTB hier een bagagedrager voor hoeft te hebben.

Wat bij dit stoeltje direct opvalt, is het fraaie design. Het stoeltje is fraai vormgegeven en heeft ook nog een fraaie kleurstelling.

De bruine kleur vinden wij persoonlijk super gaaf. Uiteraard is ook dit kinderstoeltje voor op de MTB veilig en comfortabel.
4. Thule RideAlong Lite Fietsstoeltje Achter

Het merk Thule mag uiteraard niet ontbreken in deze top 5. Dit kinderzitje van Thule is vergelijkbaar met bovenstaande varianten, ziet er tof uit en draagt bij aan de veiligheid op de MTB. Zo zit je kind stevig vast, dankzij de speciale gordels en de voetensteuntjes.

Dit kinderzitje maak je makkelijk vast aan je MTB, dankzij de zadelbuis. Deze zadelbuis zorgt voor een stevige en veilige verbinding tussen het stoeltje en je MTB. Samen met je kind geniet je optimaal van jullie MTB ritjes.
5. Prophete Kinderzitje voor achterop fiets

Deze top 5 sluiten we af met deze variant van Prophete. Dit kinderzitje voor op een MTB is betaalbaar, ziet er gaaf uit en is bijzonder veilig.

Dit komt door de zadelbuisadapter, de stevige gordels en de fijne voetensteuntjes. Deze voetensteuntjes dragen bij aan de veiligheid, maar ook aan het comfort. Je kind zit uiterst aangenaam bij je op de MTB.

Wat ook nog uniek is, is dat Prophete dit stoeltje van een zacht kussen voorzien heeft. Dit draagt ook bij aan het comfort. Vanuit dit stoeltje kijkt je kind dan ook heerlijk om zich heen en beleven jullie samen mooie avonturen.
MTB kinderzitje kopen: waar moet je op letten?

Ben je op zoek naar het beste fietsstoeltje voor op je MTB? Kies dan bij voorkeur voor één van bovenstaande varianten. Deze varianten bieden talloze voordelen en staan ook nog eens goed aangeschreven.

Voor welk fietsstoeltje jij het beste kunt kiezen? Dit hangt vooral van je eigen wensen en voorkeuren af. Met onderstaande aandachtspunten ben je in staat om het beste kinderzitje voor op de MTB uit te kiezen.

Voorop of achterop?

Bij het uitkiezen van een kinderzitje voor op de MTB kom je al snel bij een zitje voor achterop de fiets uit. Dit heeft puur te maken met de vormgeving van een MTB.

Bovendien moet je je stuur op een MTB snel kunnen bewegen; dat is met een zitje voorop de fiets een stuk minder makkelijk. Kies daarom altijd voor een fietsstoeltje achterop de fiets.

Maximale draaggewicht

Je zou ook goed naar het gewicht van je kind moeten kijken. En dit gewicht moet je afstemmen op het maximale draaggewicht van het kinderzitje. De meeste kinderzitjes zijn in staat om maximaal 22 kilogram te dragen.

Bevestiging

Ongeacht voor welk MTB kinderzitje je kiest, kies je voor een variant met zadelbuisadapter. Dankzij deze adapter maak je het fietsstoeltje stevig aan je MTB vast.

Maar, hoe doe je dit precies? Check dit goed bij de verschillende kinderzitjes.

Veiligheid

De veiligheid is uiteraard één van de belangrijkste punten. Kies daarom altijd voor een fietsstoeltje met een stevige en goede gordel.

Ook is het wenselijk dat het stoeltje van een A-merk is; de A-merken leveren te allen tijde de gewenste kwaliteit.

Om de veiligheid te waarborgen, moet je uiteraard zelf geen onnodige risico’s nemen. Als je kind achterop je MTB zit, is het niet handig om een heel lastig parcours door de bossen heen te fietsen.

Zoek de uitdagingen/problemen niet op, maar maak vooral veel plezier met je kind op een veilige manier. Dáár denken jullie samen later nog vaak/veel aan terug.

Tip: alles wat je moet weten over het fietsen met een kinderzitje.

Comfort

Je zou ook goed naar het comfort voor je kind moeten kijken. Beschikt het zitje bijvoorbeeld over voetensteuntjes? En is het zitje ook nog van een zacht zitkussen voorzien?

Dat geniet toch wel onze voorkeur; daarmee zit het zitje simpelweg nóg prettiger voor je kind.

Design

Niet geheel onbelangrijk is het design van het zitje. Ons advies is hierbij om vooral naar de kleur van het fietsstoeltje te kijken.

Als je het helemaal goed wilt doen, kies je voor een kleur die bij je MTB past.
Misschien ook interessant:

Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *