Batavus herenfiets – Een blik op het aanbod

Laatst bijgewerkt door Kaz op september 16, 2023

Als man zijnde een nieuwe fiets kopen is een behoorlijke uitdaging. Je hebt veel keuze, je hebt bepaalde wensen en je hebt met een bepaald budget te maken.

Om je zoektocht zo makkelijk mogelijk te maken, kun je direct het aanbod van Batavus bekijken. Dit merk levert namelijk kwaliteit en meerdere soorten herenfietsen.

Batavus staat te boek als één van de beste Nederlandse fietsmerken. Het merk werd al in 1904 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot één van de marktleiders.

Dit is aan de kwaliteit te danken, maar ook aan het diverse aanbod.

In dit artikel laten wij je graag kennismaken met het aanbod. We bespreken tussen welke soorten fietsen je kunt kiezen.

Vervolgens laten we je ook nog kennismaken met de meest interessante herenfietsen van Batavus van dit moment.

Batavus fiets voor heren – welke modellen zijn er?

Wil je graag een elektrische herenfiets kopen? Wil je een papafiets of een opafiets kopen? Wil je een transportfiets kopen? Of wil je een ‘normale’ stadsfiets kopen?

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de vele soorten Batavus herenfietsen die je momenteel bij Batavus in het aanbod vindt.

Graag laten wij je hieronder kennismaken met alle modellen. We bespreken alle modellen in het kort, waardoor je een duidelijke indruk van het aanbod krijgt.

Batavus Dinsdag

De Batavus Dinsdag wordt omschreven als een sportieve allround stadsfiets. De naam geeft daarbij ook al duidelijk aan dat je deze fiets elke dag in de week kunt gebruiken. Op deze fiets mag je ook nog gezien worden, dankzij de strakke vormgeving.

Deze herenfiets van Batavus is in drie framematen te verkrijgen; 53, 57 en 61. Ongeacht voor welke framemaat je kiest, geniet je van een sportieve look en prima rijeigenschappen.

Het minimalistische design, het MIK systeem en de Vizi-verlichting zijn geweldige extra’s van deze Batavus herenfiets.
Batavus Dinsdag E-go

Spreekt bovengenoemde variant je aan, maar wil je graag een e-bike hebben? Dan sluit de Batavus Dinsdag E-go perfect op je wensen aan.

Deze herenfiets is eigenlijk gelijk aan bovenstaande variant, maar beschikt over een accu. Je hebt bij het bestellen van deze fiets de keuze uit drie accupakketten.

Met de krachtigste accu kun je tot wel 150 kilometer op één acculading fietsen. Kies je voor het kleinste accupakket? Dan ligt de actieradius tussen de 20 en 80 kilometer. Op deze e-bike leg je in ieder geval op een aangename manier veel kilometers (snel) af.
Batavus Dinsdag E-go Sport

Vind je bovenstaande variant nog niet sportief genoeg? Dan kun je het beste voor de Batavus Dinsdag E-go Sport kiezen.

Met deze elektrische fiets ben je nog beter in staat om flinke afstanden snel af te leggen. Dit komt voornamelijk doordat dit model door Batavus van een nog krachtigere accu voorzien is.

Bij deze fiets heeft Batavus ook voor een hoogwaardige derailleurversnelling gezorgd. Dit derailleur biedt 10 versnellingen, waarbij het mogelijk is om razendsnel tussen versnellingen te schakelen. Dit komt de sportieve rijeigenschappen alleen maar ten goede.
Batavus Dinsdag Sport 30

Wil je graag flinke afstanden af kunnen leggen op je nieuwe herenfiets? En ben je hierbij ook van plan om sportief te fietsen? Dan sluit de Batavus Dinsdag Sport 30 perfect op je wensen aan.

Dit is de ‘normale’ Batavus Dinsdag herenfiets, maar dan met maar liefst 30 versnellingen. Dit stelt je in staat om ook hogere heuvels te beklimmen op deze herenfiets.

Deze prachtige stadsfiets kent een geweldig design. Het design wordt als minimalistisch omschreven, maar is volgens ons vooral strak.

Daarnaast valt op dat dit één van de lichtste stadsfietsen van dit moment is. Dit komt de snelheid op deze herenfiets alleen maar ten goede.
Batavus Dinsdag Sport 8

Van de Batavus Dinsdag herenfiets heeft Batavus inmiddels de nodige varianten uitgebracht. Je kunt kiezen voor een variant met 30 versnellingen (zie hierboven) of voor een variant met 8 versnellingen.

In dat geval kom je bij de Batavus Dinsdag Sport 8 uit. Deze fiets stelt je in staat om snel te schakelen, sportief te fietsen en langere afstanden moeiteloos af te leggen.

Deze stadsfiets is vooral als veelzijdig te omschrijven. Je kunt hier prima comfortabel op fietsen, maar je kunt ook bijzonder hard fietsen.

Dit komt onder meer door het minieme gewicht van deze fraaie stadsfiets. De Batavus Dinsdag Sport 8 is ook nog van handige extra’s voorzien, waaronder slimme verlichting.
Batavus Finez

De Batavus FInez maakt al langere tijd onderdeel uit van het aanbod van Batavus. Al in 2020 werd deze fiets namelijk uitgeroepen tot de Fiets van het Jaar.

Een award die deze fiets absoluut verdiende, gezien de algehele samenstelling. Dit is nou echt een Batavus herenfiets waarop je comfortabel langere afstanden aflegt.

Deze fiets is van het handige MIK systeem voorzien, waardoor je snel allerlei accessoires aan de achterdrager kunt bevestigen. Dankzij de slimme Vizi-verlichting val je in het donker extra goed op.

En dankzij het stabiele en fraaie frame steel je overal de show. Dit stabiele frame draagt ook bij aan de uiterst fijne rijeigenschappen.
Batavus Finez E-Go Active

Ook op de Finez fiets is Batavus met een elektrische variant gekomen; de Batavus Finez E-bo Active. Deze fiets is qua design anders en uiteraard ook qua mogelijkheden.

Met deze fiets leg je probleemloos langere afstanden af. Daarbij is het wel zaak dat je een keuze maakt tussen de drie accupakketten. Met de krachtigste accu fiets je tot wel 150 kilometer op één acculading.

Bij deze e-bike heeft Batavus voor een krachtige middenmotor voorzien. Je geniet hierdoor van stabiele rijeigenschappen en van een ideaal zwaartepunt.

Het gaat overigens om een middenmotor van het merk Bosch. Dit is een garantie op een prima werking en lange levensduur.
Batavus Finez E-go Active Plus

Wil je op je nieuwe e-bike nog makkelijker langere afstanden afleggen? Dan sluit de Batavus Finez E-go Active Plus mogelijk perfect op je wensen aan.

Deze fiets staat gelijk aan bovenstaande fiets, maar is dan van een nóg krachtigere accu voorzien. De maximale actieradius is hierdoor nog ruimer, waardoor je nog makkelijker flinke afstanden kunt fietsen.

Ook deze Batavus heren fiets is weer een lust voor het oog. Dit is te danken aan het fraaie frame, de kleurstelling en de fraaie details. Qua details vallen direct het zadel en de handvatten op.
Batavus Finez E-go Exclusive

De Batavus Finez E-go Exclusive is ook een variant op het normale Finez model. Bij deze fiets valt vooral het onderhoudsarme aspect op. Deze e-bike is van een riemaandrijving voorzien, waardoor de fiets onderhoudsarm is.

Ook draagt deze riem bij aan het rijcomfort op deze fiets. De riemaandrijving maakt bijvoorbeeld amper lawaai.
Batavus Fonk 3

Heb je het liefste een zo’n eenvoudig mogelijke stadsfiets? Maar, wil je bij je nieuwe stadsfiets wel verzekerd zijn van fijne rijeigenschappen?

Binnen het aanbod van Batavus valt dan direct de Fonk 3 op. Deze herenfiets is eenvoudig vormgegeven, is relatief betaalbaar en heeft veel te bieden.

Deze fiets wordt door Batavus als een hippe alleskunner omschreven. Daar kunnen wij ons bij aansluiten.

De fiets beschikt bijvoorbeeld over slimme verlichting, slimme bekabeling en het slimme MIK systeem. Ook is het frame zo licht mogelijk uitgevoerd, waardoor je op deze fiets perfect kunt manoeuvreren.
Batavus Fonk 7

Ook op de Batavus Fonk 3 is Batavus met een variant gekomen; de Fonk 7. Zoals je wellicht al verwacht had, beschikt deze fiets over maar liefst 7 versnellingen.

Als je in meerdere soorten landschappen wilt fietsen, is dit ideaal te noemen. Ook ben je dankzij deze 7 versnellingen in staat om probleemloos langere afstanden af te leggen.

Ook deze fiets is weer van allerlei handige extra’s voorzien. Ondanks dat dit is de Fonk 7 wel bijzonder licht uitgevoerd.

Mocht je ‘m in een drukke stad gebruiken, betekent dit dat je makkelijk kunt manoeuvreren. Deze fiets is ook nog eens in meerdere kleurstellingen te verkrijgen.
Batavus Fonk E-go

De Batavus Fonk is door Batavus ook in een elektrische variant uitgebracht. Het gaat hierbij om de Batavus Fonk E-go. Deze fiets is voorzien van een 7 versnellingen, een fraai design en een krachtige motor.

Je hebt hierbij zelfs de keuze uit twee pakketten: één pakket met een max. actieradius van 75 km en één pakket met een max. actieradius van 100 km.

Met deze fiets is geen afstand teveel voor je gevraagd. De krachtige motor biedt de gewenste ondersteuning, terwijl de fiets zelf relatief licht uitgevoerd is. Dit stelt je ook nog in staat om goed te manoeuvreren.
Batavus PACKD E-go

Wil je je herenfiets dagelijks kunnen gebruiken? Wil je bijvoorbeeld op je fiets boodschappen kunnen doen of je kinderen naar school brengen?

Indien je je fiets op een dergelijke manier wilt gebruiken, is de PACKD E-go de beste optie binnen het aanbod van Batavus. Dit is een elektrische transport met veel handige extra’s.

Wat te denken van de stevige voordrager en de tweepootstandaard. Je bent hierdoor in staat om je kind op boodschappen op deze fiets te vervoeren.

Het design van deze Batavus herenfiets heeft ook nog een leuke én fraaie verwijzing naar fietsen uit het verleden.
Batavus PACKD Start 3

Wil je een ‘normale’ transportfiets hebben? Dan is de PACKD Start 3 een geweldige optie. Dit is een niet-elektrische fiets met een prachtig design. Dit geldt voor het fraai vormgegeven frame, maar ook voor de banden.

Deze banden zijn in het wit uitgevoerd, terwijl de rest van de fiets in het matzwart uitgevoerd is. Een prachtige combinatie wat ons betreft.

Met deze fiets geniet je dagelijks van veel gemak. Deze fiets is tegen een stootje bestand, beschikt over een stevige voordrager en is van een stevige tweepootstandaard voorzien Ook het stuurslot is handig, aangezien je hiermee je fiets stabiel kunt parkeren.
Batavus Quip Extra Cargo E-go

De Quip Extra Cargo E-go wordt door Batavus omschreven als een trendy en multifunctionele transportfiets. Bij deze fiets heb je de keuze uit drie accupakketten.

Met het kleinste pakket kun je 20 tot 80 kilometer op één acculading fietsen. Met het grootste accupakket kun je maar liefst 35 tot 150 kilometer op één acculading fietsen.

De fiets zelf is een lust voor het oog. Dit komt door het industriële design, de handige voordrager en de kleurstelling. Ook is deze transportfiets uiterst veilig en zijn de rijeigenschappen subliem te noemen.
Waarom voor een Batavus herenfiets kiezen?

batavus herenfiets

Er zijn meerdere redenen om voor een Batavus fiets heren te kiezen:

  • Geweldige kwaliteit. Het ontwerpen en fabriceren van een hoogwaardige fiets kun je wel aan Batavus overlaten. Dit merk heeft veel kennis, kunde en ervaring in huis; dit merk je overduidelijk aan de kwaliteit.
  • Fraai design. Ongeacht voor welke Batavus herenfiets je kiest, geniet je van een fraai design. Het frame is bij elke fiets fraai uitgevoerd, terwijl dit ook voor de details geldt. Bovendien heb je bij sommige fietsen de keuze uit meerdere kleurstellingen.
  • Veel extra’s. Elke Batavus herenfiets is van veel handige extra’s voorzien. Je kunt hierbij denken aan slimme verlichting, maar ook het handige MIK systeem.
  • De nodige keuze. Wil je een nieuwe herenfiets kopen? Dan weet je zeker dat je deze bij Batavus gaat vinden. Dit merk biedt namelijk meer dan voldoende fietsen voor heren aan. Zowel elektrisch als niet-elektrisch. Vind je een Batavus herenfiets alleen iets te duur? Wacht dan op een interessante fiets aanbieding.

Alternatieven

Ondanks dat Batavus prachtige herenfietsen op de markt heeft gebracht, zijn er nog voldoende andere opties waar je uit kunt kiezen.

Bekijk het aanbod bij onderstaande winkels om tot jouw ideale koop te komen:


Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *