BirdBike Review: Het kopen waard?

Laatst bijgewerkt door Kaz op mei 7, 2023

De elektrische fietsen zijn niet meer in het verkeer weg te denken. Denk jij er ook aan om voor een e-bike te gaan? En is jouw oog gevallen op het merk Bird Bike? In dit artikel geven we je meer informatie. 

We vertellen je meer over het merk, het aanbod en de kwaliteit van de Bird fiets. Ook gaan we in op de ervaringen. Zo krijg je een volledige Bird Bike review. 

Over het merk BirdBike

Bird Bike is een producent van e-bikes. Het bedrijf is opgericht in Amerika en richt zich sinds 2021 met de e-bikes op Europa. Bird Bike is een vrij nieuw merk, al heeft het veel ervaring in een soortgelijke branche. 

Bird staat namelijk bekend om het produceren van e-scooters, oftewel: elektrische steps. De steps worden door het merk zelf Bird Rides genoemd. Het zijn technisch gezien erg innovatieve steps, die internationaal erg goed werden ontvangen. 

Bird Bike heeft nu dus ook de Bird fietsen aan het assortiment toegevoegd. De fietsen blinken uit in veiligheid en technische specificaties. De fietsen zijn gemaakt voor avontuurlijke ritten en hebben een strak stabiel design. 

Het aanbod van BirdBike

Bij Bird Bike worden e-bikes voor mannen en vrouwen aangeboden. De vrouwen Bird fiets heeft een lage instap en heren e-bikes hebben een klassiek herenframe.

Oftewel: de vrouwen Bird fietsen hebben een V-frame en de herenfietsen een A-frame. De Bird Bikes zijn beschikbaar in meerdere kleuren. 

De Bird fiets is erg geschikt voor woon-werkverkeer. De Bird Bike is een ideale stadsfiets voor dagelijks gebruik. Wegens het stevige frame is de Bird fiets ook te gebruiken op ruwe terreinen. Dat maakt de e-bike ook geschikt als mountainbike

Waar worden Bird fietsen gemaakt?

Bird Bike fietsen, zijn fietsen van een Amerikaanse fabrikant. De e-bikes van het merk worden ontwikkeld door ingenieurs. De ingenieurs hebben een achtergrond in de luchtvaart- en automotive branche. 

Hoe is de kwaliteit van de Bird fiets?

De kwaliteit van een Bird fiets is erg goed in verhouding met de prijs. Voor het bedrag dat je betaalt, krijg je een rijk uitgeruste e-bike. Bij het produceren van de e-bikes stond veiligheid daarnaast centraal.

Aan de behaalde veiligheidscertificaten zie je terug dat de Bird fietsen van goede kwaliteit zijn. 

De Bird Bikes worden gemaakt van aluminium en beschikken over een sterke achterwielmotor. Daarnaast zijn de fietsen voorzien van een stabiel frame en kunnen ze ook off-road worden gebruikt.

Zijn er betere alternatieven op de markt?

Ja, er zijn betere alternatieven op de markt. Al behoort de Bird Bike binnen deze prijscategorie tot een van de beste elektrische fietsen. Voor betere alternatieven betaal je over het algemeen een stuk meer. 

Dat extra bedrag levert je wel meer comfort op. Duurdere e-bikes zijn technisch gezien vaak een stuk rijker uitgerust. De betere kwaliteit e-bikes beschikken dan bijvoorbeeld over een sterkere motor die in het midden van de e-bike wordt geplaatst.

Andere extra opties zijn een uitgebreide accu, waar je veel kilometers mee af kunt leggen en veel versnellingen. 

Voor- en nadelen van van BirdBike

Om een compleet beeld van de Bird Bike fietsen te krijgen, zoomen we in op de voor- en nadelen:

Voordelen Bird Bike

 • Technisch innovatief

De Bird e-bikes zijn voorzien van de meest innovatieve technologie. Voor de e-bikes worden motoren van goede kwaliteit gebruikt. Zo wordt er zelfs gewerkt met een Bafang achterwielmotor.

Daarnaast zie je de innovatieve technologie ook terug in de verlichting. De verlichting is namelijk met een app op de telefoon te bedienen. 

 • Strakke designs

De Bird fiets is een mooie verschijning. De fietsen zijn op een strakke en stoere manier afgewerkt. Stijlvolle details zijn bijvoorbeeld het verzonken display in het stuur en de geïntegreerde verlichting.

 • E-boost versnelling

Een krachtige versnelling die je handmatig in kunt schakelen. Een uniek kenmerk van de fietsen, hiermee kun je de snelheid van jouw Bird Bike opvoeren. 

 • Stabiliteit op elk terrein

De fietsen van Bird Bike hebben een stabiel frame. De Bird fietsen zijn daardoor geschikt voor meerdere soorten terreinen. Niet alleen voor in de stad dus. 

 • Veilig

Bij het ontwerpen van de Bird fietsen, staat veiligheid centraal. De ingenieurs maken de fietsen heel veilig. Dat zie je onder andere terug in de remmen en de 180 graden verlichting.

Ook het alarm is erg veilig, bij diefstal gaat er een licht- en geluidssignaal af. De e-bikes beschikken dan ook over meerdere veiligheidscertificaten

 • Betaalbaar

In vergelijking met andere e-bike merken zijn de Bird fietsen betaalbaar. De prijs- kwaliteitsverhouding is bij de fietsen goed in balans. 

Nadelen Bird Bike

 • Aanbod is nog beperkt

Bird Bike is een vrij nieuw merk. Je hebt daardoor nog geen ruime keuze aan Bird fietsen. Ook zijn er geen personalisatiemogelijkheden, je kunt de Bird bike niet naar wens samenstellen met de specificaties die jij zoekt.

Dat is bij andere e-bikes, zoals de Qwic e-bike, wel het geval. 

 • Fietsen niet voor iedereen geschikt

De Bird Bikes hebben één vaste framemaat. Als die framemaat niet bij jouw lengte past, is de Bird Bike voor jou niet geschikt. 

Ervaringen van gebruikers met de Bird fiets

De ervaringen met de Bird Bike zijn positief. De Bird fiets fietst soepel, geeft een redelijk natuurlijke ondersteuning en biedt de gewenste veiligheid. Het frame biedt veel stabiliteit en kan ook off-road fijne prestaties bieden. 

Het alarm geeft fietsers een veilig gevoel. Via de app kun je het alarm inschakelen als je de fiets geparkeerd hebt. Het verkleint de kans dat de fiets gestolen wordt. 

Daarnaast is de Bird Bike een fiets waarmee mensen gezien willen worden. De Bird Bike heeft een stijlvol en strak design. De geïntegreerde verlichting en het display passen daar goed bij. Hier zijn veel gebruikers erg over te spreken. 

Een minpunt is wel dat de fiets in slechts één maat te bestellen is. 

BirdBike vs VanMoof

Als je kijkt naar het design van de Bird fiets, lijkt de fiets erg op een e-bike van VanMoof. De VanMoof e-bikes zijn wereldwijd erg populair, mede vanwege het Urban design. De Bird Bike heeft een soortgelijk design, maar is wat minder subtiel afgewerkt

Technisch gezien zijn er ook meerdere verschillen. De Bird fiets heeft derailleurversnellingen, een accu die ingebouwd is in het frame en een achterwielmotor.

De VanMoof is daarentegen voorzien van een voorwielmotor. Daarnaast is de accu bij de VanMoof op een mooie manier in de framebuis geïntegreerd en heeft de e-bike een automatische versnellingsnaaf. 

De prijskaartjes van de VanMoof e-bikes zijn echter een stuk duurder. En dat terwijl je daar niet veel extra kwaliteit voor terug krijgt.

VanMoof blinkt niet uit in innovatie of technische functionaliteiten. Om die reden kan gesteld worden dat de prijs en kwaliteit bij Bird Bike beter in verhouding is. 

Conclusie Bird Bike review

Als het om innovatieve, milieuvriendelijke vervoermiddelen gaat, is Bird Bike een goed merk. Al jaren weet het elektrische steps van goede kwaliteit te produceren. En die kwaliteit wordt ook weer doorgevoerd in de e-bikes van het merk.

Maar produceert het merk de beste elektrische fiets? Dat is de vraag. 

Gesteld kan worden: dat de Bird fiets een goede keuze is als je zoekt naar een fiets binnen deze prijscategorie.

Het zijn misschien dan wel niet de beste e-bikes op de markt, maar als je een e-bike zoekt die goedkoper is dan 2 duizend euro, heb je aan deze e-bike toch wel een hele goede. 

Deel jouw ervaringen

Heb je zelf ervaringen met e-bikes BirdBike? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel. Daar help je anderen weer mee!


Categorieën: Elektrische fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

2 reacties

Ron liefting · juni 3, 2023 op 8:26 pm

BIRD BIKE aangeschaft, na drie maanden spijt van.
Accu is al stuk geweest. Oplader wordt bloedheet. Kettingkast ontbreekt. Accu heeft lang niet het bereik wat opgegeven is. Koplamp schijnt in de bomen en is niet in te stellen.

  R.Hertog · augustus 12, 2023 op 11:05 am

  Een jaar geleden een Bird bike gekocht. Stoere leuke fiets. Bagagedrager en bar-ends erop gemonteerd. Ik gebruik de fiets voor woon-werk, afstand zo’n 26 km (totaal p.d.). Bij een volle accu, in stand 1(= minimale ondersteuning), kan ik maximaal zo’n 50/55 km overbruggen. Toch heb je dan al het gevoel dat je niks hoeft te doen. Stand 2 en hoger, gebruik ik bijna nooit. Je hebt dan het gevoel dat je vooruitgeduwd wordt.
  Na een jaar, vind ik het nog steeds lastig om een goede houding op de fiets te vinden. Bij de Bird kun je de stuurhoogte niet instellen (=vaste positie), en dat geeft voor mij, en ik ben 186, problemen.Je hangt dan sterk naar voren. Sportieve zit, zegt men dan.
  De fiets is verder zeer stabiel en rijdt soepel.
  Wat ik verder lastig vind, is dat de fiets ECHT begrenst is bij een snelheid van 25,0 km p.u. Daarna trap je direct veel zwaarder, en lijkt het alsof je geremd wordt. Nu rij ik regelmatig op een racefiets boven de 25 km.p.u, en voelt het op de Bird-fiets alsof je je continu moet inhouden.
  De begrenzer van de Bird is dan ook, in Nederland, niet met bv. een paar km te verhogen. In Amerika(waar het vandaan komt), is de begrenzer op 32 km.p.u. afgesteld, maar dat is me hier nog niet gelukt om het te veranderen, zodat je niet meer het gevoel hebt dat je steeds geremd wordt.
  Kortom:
  Zoek je een stabiele, mooie, stoere fiets, dan is de Bird iets voor jou. Ook de prijs is een pré.
  Zoek je een fiets die je een ondersteunig van meer dan 25 km.p.u. geeft, en ben je wat langer, dan kun je beter op zoek gaan naar een alternatief.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *