Buddyrider Hond: Informatie, Voordelen & Alternatieven

Laatst bijgewerkt door Kaz op september 20, 2023

Ben je van plan een Buddyrider voor je hond te kopen? Maar wil je eerst wat meer informatie over dit hondenzitje inwinnen? Dat kunnen we maar al te goed begrijpen en daar helpen we je dan ook graag bij!

Na uitgebreid onderzoek hebben we de belangrijkste informatie over de Buddyrider voor je uitgelicht. We bespreken onder andere voor welke honden dit zitje geschikt is. Maar ook de voor- en nadelen en eventuele alternatieven nemen we met je door.

Waarom een Buddyrider voor je hond kopen?

Ben je gek op fietsen, maar heb je een hondje die niet lang alleen thuis kan blijven? Dan is het wel zo fijn dat je je trouwe viervoeter mee op pad kunt nemen. En dan is een Buddyrider de perfecte oplossing.

Met een Buddyrider kun je je hondje comfortabel en veilig vervoeren op de fiets. Je plaatst het hondenzitje namelijk in het midden van je zadelpen. Hierdoor wordt jouw stuur niet zwaarder en zit je hond veilig tussen je armen in.

De centrale plaatsing zorgt niet alleen voor een betere gewichtsverdeling. Op deze manier kun je ook makkelijker contact houden met je hond. Ook fijn: je kleine viervoeter kan lekker om zich heen kijken en zit een stuk stabieler dan in een hondenfietsmand.

Buddyrider: voor welke hond geschikt?

De Buddyrider is geschikt voor verschillende kleine hondensoorten. Weegt jouw hond tussen de 0 en 13 kilogram? Dan weet je zeker dat de Buddyrider geschikt is.

Weet je niet precies hoe zwaar jouw hond is? Dan betekent dit niet automatisch dat je geen Buddyrider kunt kopen. We hebben de website van Buddyrider geraadpleegd en onderstaand hondenrassen overzicht gevonden.

Onderstaande 35 hondenrassen passen volgens Buddyrider zelf sowieso in het hondenzitje fiets:

Australische TerriërDuitse TerriërMaltipoo
Basset Fauve de BretagneDwergpinscherMarkiesje
BoerenfoxFranse BulldogMopshond
BoomerFoxterriërNorfolkterriër
BorderterriërHavanezerNorwichterriër
BostonterriërJackrussellterriërPekingees
Bichon FriséJapanse SpitsSchipperke
CairnterriërKooikerSchotse Terriër
Cavalier King Charles SpanielLabradoodleShiba Inu
ChihuahuaLeeuwhondjeTeckel
DwergkeesMaltezerWest Highland White Terriër
Shih TzuYorkshire Terriër 

Hoe werkt een Buddyrider fiets hondenzitje?

Eigenlijk kun je een Buddyrider een beetje vergelijken met een fietsstoeltje voor je kind. Maar dan voor je hondje en met gecentreerde bevestiging in het midden van je zadelpen.

Deze plaatsing zorgt ervoor dat je meer controle over je fiets behoudt. Net als in het geval bij een hondenfietsmand die je de achterkant van je fiets plaatst bijvoorbeeld. In beide gevallen heb je dus geen extra gewicht aan het stuur hangen.

Na het monteren van de Buddyrider op je fiets til je je hondje in het zitje. Zodra je hond comfortabel zit, zet je hem vast met de 4-punts gordels.

Deze veiligheidsgordels zijn ontworpen om bewegingen te beperken. Zo loop je niet het risico dat je hond ineens opstaat of uit het zitje kan springen.

Zit je kleine viervoeter veilig vast? Dan raden we aan om eerst eens een klein stukje te gaan fietsen in een rustige omgeving. Gewoon om te kijken hoe je hond erop reageert.

Eenmaal gewend? Dan kun jij heerlijk lange fietsritten maken samen met je hond!

Is de Buddyrider veilig om je hond mee te vervoeren?

Ja, de Buddyrider is een veilige manier om je hond op je fiets mee te nemen. Niet alleen voor je hondje, maar ook voor jou.

Zoals eerder al benoemd is de plaatsing hiervan een groot onderdeel. Geen extra gewicht aan je stuur betekent extra controle over je fiets. Ook het vastzetten van je hondje met de gordels maakt de Buddyrider een veilige optie.

Voor- en nadelen van de Buddyrider

buddyrider hond

Vraag je je af wat de voordelen van een Buddyrider nu eigenlijk zijn? Of ben je benieuwd of er ook nadelen aan het hondenzitje zitten? We sommen de grootste voor- en nadelen van de Buddyrider hieronder voor je op:

👍 Voordelen:

 • Geschikt voor alle honden tussen de 0 en 13 kilogram;
 • Perfect om je hond op een veilige manier te vervoeren op de fiets;
 • De plaatsing van het hondenzitje op je fiets is ideaal. Je voegt namelijk geen extra gewicht toe aan je stuur, waardoor je betere controle over je fiets houdt;
 • Je hondje zit tussen jou in, lekker dichtbij en kan vrijuit om zich heen kijken. Hierdoor heb je altijd goed zicht op je hond en zijn gedrag;
 • Dankzij de gordels zit je hond een stuk stabieler op de fiets ten opzichte van een hondenfietsmand bijvoorbeeld;
 • Eenvoudige montage op de zadelpen van je fiets;
 • Het vastzetten van je hondje is makkelijk en beperkt bewegingen, hierdoor kan je hond niet zomaar uit het zitje springen;
 • Dankzij een quick-release borgpen kun je de Buddyrider eenvoudig uit de beugel halen. Hierdoor kun je hem tussentijds, als je je hondje niet meeneemt op de fiets, veilig opbergen in plaats van op je fiets te laten zitten.

👎 Nadelen:

 • Niet geschikt voor middelgrote of grote hondenrassen;
 • Niet alle hondjes vinden het even fijn om in een zittende positie vervoert te worden. Als jouw hondje liever ligt of staat tijdens het fietsen, kun je misschien beter kiezen voor een hondenfietskar bijvoorbeeld. Hier kan je hondje namelijk lekker in bewegen tijdens het rijden;
 • De Buddyrider is niet compatibel met fietsen met verende zadelpennen. Als jouw fiets een verende zadelpen heeft, moet deze worden vervangen door een normale zadelpen.

Alternatieven voor het fiets hondenzitje

We hebben het al eerder in dit artikel aangehaakt. Vind jouw hondje het niet fijn om zittend op de fiets vervoerd te worden? Dan is een Buddyrider misschien niet de beste keuze.

In dit geval zou je eventueel kunnen uitwijken naar een hondenfietsmand. Deze kun je aan de voor- of achterkant van je fiets bevestigen. Afhankelijk van de grootte kan jouw hondje hier gewoon lekker in liggen.

Is jouw hond te groot om in een Buddyrider te passen? Of wil jouw kleine dierenvriend liever gewoon vrijuit kunnen bewegen? Dan kun je als alternatief uitwijken naar een hondenfietskar of een bakfiets voor je hond.
Veelgestelde vragen

Wat kost een Buddyrider voor mijn hond?

Afhankelijk van jouw wensen kun je kiezen uit een Buddyrider met of zonder kussen. Je betaalt hier tussen de 189 en 215 euro voor. Een optionele montagebeugel kost zo’n 33 euro.

Voor welke fietsen is de Buddyrider geschikt?

De Buddyrider is compatibel met bijna alle volwassen fietsen, van stadsfietsen tot e-bikes. Je moet wel rekening houden met een minimale afstand tussen de zadel- en stuurpen. Deze moet minimaal 48 centimeter zijn, anders past het hondenzitje niet op je fiets.


Meer voor de hond:


Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *