Opvouwbare hondenfietskarren – Beste inklapbare modellen

Laatst bijgewerkt door Simon op september 20, 2023

Inklapbare hondenfietskar

Trek jij er graag samen met jouw hond op uit? Dan is de aanschaf van een hondenfietskar absoluut een goed idee.

Of beter gezegd; de aanschaf van een opvouwbare hondenfietskar is een goed idee.

Met dank aan een opvouwbare hondenfietskar geniet je namelijk van veel gemak. En van nog véél meer voordelen.

In dit artikel laten wij je graag kennis maken met de beste inklapbare hondenfietskarren. Dat doen we aan de hand van ons eigen onderzoek, waarna wij een top 4 samen hebben kunnen stellen.

Hieronder vind je dan ook informatie over de 4 beste opvouwbare hondenfietskarren van dit moment!

De Top 4 opvouwbare hondenfietskarren

1. Trixie hondenfietskar opvouwbaar grijs 74x58x93 cm

trixie_hondenfietskar

Ben je op zoek naar de beste inklapbare hondenfietskar? Dan is deze variant van Trixie de beste keuze voor je. Zowel uitgeklapt als ingeklapt heeft deze hondenfietskar gewoonweg veel voordelen te bieden. Voordelen waar je samen met jouw hond van kunt genieten.

Zo is deze opvouwbare fietskar voor jouw hond echt comfortabel. Dit is te danken aan de afmetingen, maar ook dankzij de ligmat. Deze ligmat is lekker zacht en is ook nog uit te nemen. Nadat je de ligmat uitgenomen hebt, kun je ‘m makkelijk reinigen.

Verder biedt deze opvouwbare hondenfietskar voor jóu ook veel gemak. Dat is te danken aan onder meer de vastzetrem, de achterdeur en de in hoogte verstelbare duwstang.

Als je na gebruik deze hondenfietskar op wilt vouwen, gaat dit onwijs makkelijk. Wat vervolgens resteert, is een compacte fietskar. Een compacte fietskar die je makkelijk in bijvoorbeeld jouw auto mee kunt nemen!

Voordelen:

 • Erg comfortabel voor jouw hond
 • Makkelijk op te vouwen
 • Veilig, dankzij onder meer reflectoren en vastzetrem
 • Prima kwaliteit
 • Interessant geprijsd

Nadelen:

 • Niet ideaal voor oneffen ondergronden
 • Maximaal belastbaar gewicht van 15 kilogram
2. Paws Hondentrailer Fietskar, Opvouwbaar

paws_hondentrailer_opvouwbaar

Zie jij de voordelen van een opvouwbare hondenfietskar in? Zie je het alleen niet zitten om hier de hoofdprijs voor te betalen? Dan is deze variant van Paws voor jou op het lijf geschreven. Deze variant is alles behalve prijzig, maar biedt wel ongekend veel voordelen.

Zo gaat het in- en uitklappen van deze hondenfietskar oprecht makkelijk. Je hoeft slechts enkele handelingen uit te voeren, waarna de kar al volledig ingeklapt is. Vanaf dat moment neemt deze opvouwbare hondenfietskar nagenoeg géén ruimte meer in beslag.

Dit is tevens een behoorlijk robuuste hondenfietskar. Zo is het maximaal belastbaar gewicht 30 kilogram. Ook als je een zwaardere hond hebt, kun je deze opvouwbare hondenfietskar dus prima gebruiken. Alle overige facetten zijn ook in orde; denk hierbij aan het comfort van jouw hond en de veiligheid. Al met al een interessante inklapbare hondenfietskar mét een gunstig prijskaartje.

Voordelen:

 • Makkelijk in- en uit te vouwen
 • Eenvoudig doch doeltreffend ontwerp
 • Comfortabel voor jou én jouw hond
 • Erg gunstig geprijsd
 • Veilig, stevig en kwalitatief hoogwaardig

Nadelen:

 • Niet geschikt voor oneffen ondergronden
 • Niet 100% waterdicht
3. M-wave Fietsaanhanger Hond

fietsaanhanger_hond_inklapbaar

Vind jij het niet erg om lekker op te vallen? Dan is de gele hondenfietskar van M-wave interessant voor je. Deze fietskar is volledig in het geel uitgevoerd, waardoor de fietskar van een kilometer afstand al opvalt.

Uiteraard is dat niet de belangrijkste eigenschap van deze hondenfietskar. Nee, het belangrijkste is toch wel dat dit een opvouwbare hondenfietskar betreft.

Je vouwt deze fietskar makkelijk in, waarna je ‘m overal mee naar toe kunt nemen. Op de plek van bestemming kun je deze hondenfietskar ook weer makkelijk uitklappen.

Ideaal wat ons betreft. Ook is het ideaal dat het maximaal belastbaar gewicht maar liefst 30 kilogram is. Tevens zijn de wielen stevig, zorgt het vlaggetje voor extra veiligheid en is ook de stang vouwbaar. Echt een super fijne inklapbare hondenfietskar, volgens onze bevindingen.

Voordelen:

 • Erg makkelijk in- en uit te vouwen
 • De aanhangerstang is ook vouwbaar
 • Maximaal belastbaar gewicht van 30 kilogram
 • Inclusief vlaggetje voor de veiligheid
 • Stevige wielen

Nadelen:

 • De gele kleur is mogelijk iets té opvallend
 • Het is niet de goedkoopste opvouwbare hondenfietskar
4. Bicycle Gear Fietskar Hond

opklapbare_hondenfietskar_bicyclegear

Weet je niet 100% zeker of je de opvouwbare hondenfietskar vaak gaat gebruiken? Dan is het eigenlijk zonde om hier veel geld aan uit te geven.

Gelukkig kun je voor de aanschaf van deze Bicycle Gear fietskar kiezen. Deze fietskar is opvouwbaar, is comfortabel voor jouw hond én is erg gunstig geprijsd.

Ten opzichte van de andere varianten is deze hondenfietskar zelfs goedkoop te noemen. Dat merk je echter niet aan de kwaliteit en dergelijke terug.

Nee, deze hondenfietskar is stevig, is veilig en is ook nog eens comfortabel voor jouw trouwe viervoeter. Het feit dat je deze hondenfietskar makkelijk in- en uit kunt vouwen, maakt ‘m eigenlijk helemaal af!

Voordelen:

 • Erg gunstig geprijsd
 • Makkelijk in- en uit te vouwen
 • Bijzonder compact op te bergen
 • Stalen frame = stevig & robuust
 • Inclusief regenhoes

Nadelen:

 • Reflectoren zitten niet al te stevig vast
 • De wielen hadden iets breder gemogen
Wat is de beste opvouwbare hondenfietskar?

Voor welke van bovengenoemde hondenfietskarren kun je nou het beste kiezen? Dat is dé vraag der vragen die je voor jezelf moet gaan beantwoorden.

Om je hier een handje bij te helpen, hebben wij deze koopgids opgesteld. In deze koopgids vind je veel handige tips voor het uitkiezen van de beste opvouwbare hondenfietskar.

Afmetingen en belastbaar gewicht

Allereerst moet je goed naar jouw hond kijken. Hoe groot is jouw hond? En wat is het gewicht van jouw hond? Als je dit exact weet, kun je gericht op zoek gaan naar een bijbehorende hondenfietskar. Deze hondenfietskar moet groot genoeg én stevig genoeg zijn.

Let hierbij ook heel goed op de afmetingen als de hondenfietskar ingevouwen is. Hierbij is het uiteraard wenselijk dat de opgevouwen hondenfietskar zo min mogelijk ruimte in beslag neemt.

Manier van opvouwen

Check tevens goed hóe je de fietskar op kunt vouwen. Heb je hier aanvullend gereedschap voor nodig? Of kun je dit gewoon met de ‘losse hand’ doen? Dat laatste is sowieso het meest gewenst.

Comfort voor jouw hond

Houd uiteraard ook het comfort voor jouw hond in de gaten. Heeft de opvouwbare hondenfietskar bijvoorbeeld een aangename ligmat? En kun je mogelijk nog aanpassingen aan de hondenfietskar uitvoeren voor het comfort van jouw hond?

Uitstraling van de hondenfietskar

Kijk tevens of de uitstraling van de hondenfietskar naar jouw wens is. Bekijk goed de kleurstelling, de gekozen materialen en de algehele vormgeving.

Veiligheid

Ook doe je er verstandig aan om de veiligheid in de gaten te houden. Check bijvoorbeeld of de opvouwbare hondenfietskar een rem heeft. Ook is het wenselijk dat de inklapbare hondenfietskar over een vlaggetje en reflectoren beschikt.

Prijs-kwaliteitverhouding

Tot slot willen wij je wijzen op de prijs-kwaliteitsverhouding van de opvouwbare hondenfietskar. Op dit vlak hebben wij twee afsluitende tips voor je:

 • Kies altijd voor een inklapbare hondenfietskar van een gerenommeerd merk
 • Durf te investeren in de beste inklapbare hondenfietskar


Relevante artikelen:


Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *