Wat is de beste hondenfietskar met vering?

Laatst bijgewerkt door Simon op september 20, 2023

Als je er graag met je hond op uit trekt, dan is een goede hondenfietskar een absolute must. Met een hondenfietskar kun je namelijk gemakkelijk je hond op elke fietstrip meenemen.

Om deze fietsrit nóg comfortabeler te laten verlopen, kun je ervoor kiezen om een hondenfietskar met vering aan te schaffen. Deze zorgt er namelijk voor dat jouw pup zich op een fijne manier kan laten vervoeren.

Maar als je een hondenfietskar met vering wilt kopen, waar moet je dan precies op letten? Kan mijn labrador wel mee? En heb je een hondenfietskar met vering voor een elektrische fiets?

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de wondere wereld van de hondenfietskarren met vering!

Vergelijk direct de beste hondenfietskarren met goede vering:

  1. Trixie Hondenfietskar
  2. Flamingo Doggy Liner Economy
  3. KARLIE Conditioner Doggy liner

Waarom een hondenfietskar met vering?

hondenfietskar_vering

Je kunt je misschien afvragen waarom een hondenfietskar vering nodig heeft. Dat is ook niet echt een gekke vraag, maar het antwoord ligt toch stiekem meer voor de hand dan dat je ten eerste instantie zou denken.

Net als met jouw eigen fiets, zorgt de vering ervoor dat de hondenfietskar ervoor dat de schokken van de weg worden opgevangen. Denk hierbij aan klinkerwegen, gaten in de weg of drempels.

Vooral als je een grotere hond zoals een labrador hebt kan dit erg handig zijn. Want als je hond groter is, dan zal deze ook zwaarder zijn en dus meer schokken van de weg opvangen.

Het is dan ook belangrijk dat een hondenfietskar voor een grote hond voorzien is van deze vering.

Waar moet ik op letten?

Maar voordat je een fietskar voor je hond gaat aanschaffen is het natuurlijk belangrijk dat je wel rekening houdt met een aantal dingen.

De veer zelf

We beginnen met de vering zelf. Want je wilt niet alleen een goede vering hebben, je wilt überhaupt een vering hebben!

Er zijn erg veel verschillende modellen hondenfietskarren op de markt vandaag de dag. Als je deze van plan bent aan te schaffen via internet, dan moet je er goed op letten dat het apparaat wel een veer heeft. Het is namelijk vrij snel gebeurd dat je per ongeluk een fietskar zonder vering koopt.

Ook als je de fietskar in de winkel wilt halen, is het goed om even te controleren of de veer er zit. Zodra je weet dat deze er zit kun je ook altijd even voelen hoe deze mee beweegt. Als dit soepel gebeurt dan weet je dat je goed zit.

Type wielen

achterwiel_hondenfietskar

Je kunt je misschien wel voorstellen dat, met de grote hoeveelheid verschillende fietskarren op de markt, er ook veel verschillende soorten wielen te vinden zijn. Dit is ook absoluut waar.

Het is dan ook altijd verstandig om te kiezen voor de grootste wielen. Dit komt omdat grotere wielen over het algemeen de schokken van de weg een stuk beter kunnen opvangen dan kleine wielen.

Hierdoor is de vering niet alleen wat meer ontlast, maar voelt deze nog net soepeler aan. Dit is vooral aan te bevelen voor grotere honden.

Ook is het belangrijk om rekening te houden met wat voor een soort banden je gebruikt. Zo zijn kunststof banden vaak harder. Deze vangen de schokken minder goed op, maar gaan aanzienlijk minder snel kapot.

Ook kun je gaan voor klassieke luchtbanden. Deze hebben het omgedraaid; betere schokabsorptie, sneller kapot.

Kan hij achter mijn elektrische fiets?

Heb je een elektrische fiets? Dan is het natuurlijk ook wel prettig als je nieuwe hondenfietskar te gebruiken is met je e-bike.

Het aanschaffen van een fietsaanhanger voor honden met vering voor elektrische fiets is dan ook geen eenvoudige klus. Let er goed op dat je niet alleen een goede fietskar hebt, maar dat deze dus ook te combineren is met je elektrische fiets.

Waar koop je een hondenfietskar met vering?

Als je al een tijdje op zoek bent naar de ideale hondenfietskar met vering, dan zul je misschien al wel zijn opgevallen dat deze soms wat lastig te verkrijgen zijn.

Zo kun je op veel verschillende plekken prima een hondenfietskar kopen, denk aan Bol.com of Amazon, maar een model met vering is soms lastig te vinden.

Het is dan ook verstandig om te kijken op websites van specialisten. Denk hierbij aan niet alleen fietsspeciaalzaken, maar ook dierenwinkels. Hoewel het assortiment nog wel wil wisselen zijn dit de beste plekken om een hondenfietskar met vering te kopen.

Let er wel op dat je waarschijnlijk een stukje duurder uit bent dan met een normale hondenfietskar.

Bekijk hier het huidige aanbod op bol.com >>

Conclusie

fietskar_hond_demping

Als baasje van een hond is er weinig zo lekker als er op uit trekken met je favoriete viervoeter. En als je ook nog eens gek bent op een stuk fietsen, dan is het al helemaal geen overbodige luxe om een hondenfietskar aan te schaffen.

Maar ondanks dat je een fietsaanhanger voor honden al voor een erg vriendelijk prijsje kunt kopen zijn deze lang niet allemaal voorzien van een vering.

Het is dan ook van belang dat je er goed op let dat de hondenfietskar over deze vering beschikt. Als je online besteld moet je dus goed kijken naar het model en op de afbeelding de vering zien zitten. Als je fysiek in een winkel bent dan kun je dit natuurlijk gemakkelijk controleren.

Wees dan ook niet bang om de vering te testen. Want als je een hondenfietskar voor een grote hond nodig hebt, moet deze het gewicht wel goed aankunnen.

Ook is het erg belangrijk om te kijken of de hondenfietskar met jouw fiets samen kan. Dit is natuurlijk erg belangrijk als je een elektrische fiets hebt.

Want een hondenfietskar met vering past niet meteen achter elke elektrische fiets. Zoek dus een hondenfietskar met vering voor een elektrische fiets uit als je deze hebt.

Je moet even goed zoeken als je een hondenfietskar met vering wilt, maar zodra je er eentje hebt kunnen jij en je viervoeter op de meest fantastische fietsavonturen!

Vergelijk direct de beste hondenfietskarren met goede vering:

  1. Trixie Hondenfietskar
  2. Flamingo Doggy Liner Economy
  3. KARLIE Conditioner Doggy liner


Bekijk ook:


Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *