Dahon vouwfiets kopen? Blik op het aanbod & ervaringen

Laatst bijgewerkt door Kaz op januari 30, 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe vouwfiets? En spreekt een Dahon vouwfiets je aan? In dit artikel geven we je meer informatie.

Eerst ontdek je welke soorten Dahon vouwfietsen er zijn. Vervolgens kom je te weten wat de Dahon vouwfiets typeert en wat de ervaringen zijn.

Het aanbod vouwfietsen van Dahon

Er zijn veel soorten vouwfietsen van het merk Dahon verkrijgbaar. Het merk biedt praktische vouwfietsen voor in de stad aan.

Maar dat niet alleen..

Ook zijn er vouwfietsen die geschikt zijn voor in de vrije tijd en vouwfietsen die je voor het sporten kunt gebruiken.

Wil je een Dahon vouwfiets kopen? Dan is het goed om iets van de verschillende modellen af te weten. Daarom werpen we een blik op het aanbod.

We zetten de veel voorkomende vouwfiets modellen van het merk op een rij. Per serie geven we je meer informatie. Zo kom je te weten wat een Dahon vouwfiets in deze serie typeert. En kun je bepalen welke Dahon vouwfiets bij jou past.

Dahon vouwfiets Ciao

Een goede serie van het merk Dahon, is Dahon Ciao. De vouwfietsen van deze serie zijn niet voor niets in de prijzen is gevallen.

In 2006 werd de Dahon Ciao gezien als een van de beste vouwfietsen uit de test. Onder deze serie vallen ook de Dahon elektrische vouwfietsen.

De Dahon Ciao vouwfiets is geschikt voor stadsverkeer. De vouwfietsen uit deze serie zijn zo gebruiksvriendelijk mogelijk. Dat zie je bijvoorbeeld terug aan de lage instap.

Voor minder valide mensen of mensen die in een jurk willen fietsen, is dat erg praktisch.

Bovendien is dit type Dahon vouwfiets heel eenvoudig op te vouwen. De vouwfiets is voorzien van alle functies die je nodig hebt. De verlichting werkt op basis van een dynamo en de fiets is voorzien van spatborden.

Dahon vouwfiets Mariner

Zoek je een Dahon vouwfiets? Dan is de kans groot dat je een vouwfiets uit de Mariner serie tegenkomt.

De Dahon Mariner staat bekend om het lichte gewicht. En dat terwijl de vouwfiets erg stevig is. Het lichte gewicht is handig bij het vervoeren van de vouwfiets.

Het opvouwsysteem van de Dahon Mariner vouwfiets is erg innovatief. Je vouwt de fiets snel en eenvoudig op, in slechts 15 seconden. Dat is overigens typerend voor de Dahon vouwfiets. De Mariner is een Dahon vouwfiets van 20 inch.

Dahon vouwfiets Briza

Zoek je juist een dahon vouwfiets van 24 inch? Dan is het de moeite waard om eens naar de Dahon Briza te kijken.

De Dahon Briza vouwfiets heeft namelijk 24 inch wielen. Daarmee is de Dahon vouwfiets net wat groter dan gemiddeld. Dat fiets een stuk sneller, comfortabeler en effectiever.

Het formaat komt overeen met een normale stadsfiets. En dat terwijl de fiets nog steeds opvouwbaar is.

Dat opvouwen heb je in no-time gedaan. Eenmaal opgevouwen kun je de fiets al rollend verplaatsen. Tillen is dus niet nodig. Verder heeft de Dahon Briza vouwfiets een lage instap.

Dahon vouwfiets Curve

Nog een serie van Dahon, is Curve. De Dahon Curve is een vouwfiets van 16 inch. In vergelijking met de andere Dahon vouwfietsen is dit een wat kleinere vouwfiets. Al is 16 inch voor een vouwfiets wel erg gebruikelijk.

De Dahon Curve is geschikt voor woon- werkverkeer. De stabiliteit en het gebruiksgemak komen in het dagelijkse gebruik goed van pas. Het opvouwen doe je in een handomdraai. Bovendien is de Curve vouwfiets licht van gewicht.

Dahon vouwfiets Espresso

Nog een Dahon vouwfiets in 24 inch, is de Dahon Espresso. De Dahon Espresso staat bekend om de sportieve uitstraling. Dit is vouwfiets die je ook voor sportieve doeleinden kunt gebruiken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met de fiets te gaan touren.

De vouwfiets is van veel markten thuis. De Dahon Espresso heeft veel versnellingen en een stevig aluminium frame. Dat frame is licht van gewicht. Dat maakt het fietsen soepel en comfortabel.

Dahon vouwfiets Eco

Voor dagelijks gebruik is ook de Eco Dahon vouwfiets geschikt. De Eco serie richt zich op het vouwfietsen in de stad. De Eco vouwfiets van Dahon is een relatief betaalbare serie van het merk. Dat maakt de prijs- en kwaliteitverhouding optimaal.

Ook al is de Eco vouwfiets van Dahon wat goedkoper, je ziet toch de voordelen van het merk goed terug. De Eco Dahon vouwfiets is snel opvouwbaar, licht van gewicht en toch stevig. Dit is een Dahon vouwfiets van 20 inch.

Dahon vouwfiets Unio

Zoek je specifiek naar Dahon elektrische vouwfietsen? Dan is ook de Unio serie geschikt. De Unio Dahon vouwfiets is elektrisch. De vouwfiets is voorzien van een batterij die je op kunt laden. De Unio vouwfiets is een Dahon vouwfiets van 20 inch.

Verder heeft de fiets een sterk aluminium frame. En is ook het opvouwen van de fiets snel te realiseren. Na het opvouwen neemt de Dahon vouwfiets weinig ruimte in beslag.

Wat typeert een Dahon vouwfiets?

dahon_elektrische-vouwfiets

De Dahon vouwfiets heeft meerdere unieke kenmerken. Veel daarvan kwamen ook al uit de omschrijvingen van het aanbod naar voren.

Wat je duidelijk in de Dahon vouwfietsen terugziet, is de jarenlange ervaring. Dahon is een Amerikaans bedrijf dat al tientallen jaren vouwfietsen produceert.

Het merk richt zich voornamelijk op vouwfietsen voor woon- werkverkeer. Binnen die categorie zijn er van Dahon elektrische vouwfietsen en normale vouwfietsen.

Pluspunten Dahon vouwfiets

De unieke kenmerken van de Dahon vouwfiets kunnen als volgt worden omschreven:

  • Compact

De Dahon vouwfietsen zijn compact opvouwbaar. Met het opvouwen kun je het formaat behoorlijk verkleinen. Op die manier neem je de vouwfiets eenvoudig met je mee.

  • Snel opvouwbaar

Een groot pluspunt van de Dahon vouwfiets is dat ze snel opgevouwen kunnen worden. Binnen 15 seconden kan de fiets al opgevouwen zijn.

  • Gebruiksgemak

Duidelijk is, dat gebruiksgemak bij het merk centraal staat. Dat zie je terug in het formaat en opvouwsysteem van de vouwfietsen. Maar ook in eigenschappen als een lage instap. Dit maakt de vouwfietsen geschikt voor minder valide mensen.

  • Soepele fietservaring

De Dahon vouwfietsen zijn over het algemeen vrij licht van gewicht. Dat levert een comfortabele fietservaring op. De fietsen trappen daardoor erg makkelijk.

  • Onderdelen van hoogwaardige kwaliteit

De vouwfietsen van Dahon beschikken over veel handige eigenschappen. Er is goed gedacht aan zaken als versnellingen en verlichting. De materialen en onderdelen die hier vervolgens voor worden gebruikt zijn van goede kwaliteit.

Minpunten Dahon vouwfiets

Tegenover de unieke kenmerken, staan ook wat nadelen. Ook die zetten we voor je op een rijtje. Zo krijg je een volledig beeld van de Dahon vouwfiets:

  • Prijzig

In vergelijking tot andere vouwfietsen van goede kwaliteit, is de Dahon vouwfiets prijzig.

  • Niet ruim verkrijgbaar

De Dahon vouwfietsen zijn bij verschillende winkels verkrijgbaar. Toch is het aanbod aan winkels waar je de vouwfietsen kunt kopen, niet ruim. Je ziet de Dahon vouwfiets niet bij grote en bekende Nederlandse fietsenwinkels. Vooral op kleine webshops en tweedehands worden de Dahon vouwfietsen aangeboden.

  • Onderdelen niet verkrijgbaar

Naast de vouwfietsen zelf, is het ook lastig om aan de onderdelen te komen. Dat kan een nadeel zijn als er iets kapot gaat. Zonder vervangend onderdeel is de Dahon vouwfiets lastig te repareren.

De ervaringen met een Dahon vouwfiets

Over het algemeen zijn de ervaringen met een Dahon vouwfiets erg positief. Uit reviews komt naar voren dat de vouwfietsen lekker fietsen en lang meegaan.

Met de kwaliteit zit het volgens de beoordelingen erg goed. De Dahon vouwfiets is stevig en is voorzien van hoogwaardige onderdelen.

Het blijft echter wel zo, dat de Dahon vouwfiets niet door veel winkels wordt verkocht. Daardoor kan het nuttig zijn om naar alternatieven te kijken.

Daarin heb je ook genoeg keuze. Er zijn genoeg merken met vouwfietsen van topkwaliteit. Dat zie je ook terug in de beste elektrische vouwfiets test.

Waar zijn Dahon vouwfietsen te koop?

Wil je een Dahon vouwfiets kopen? Dat kan bij diverse winkels. Het is aan te raden om voor een goede betrouwbare winkel te kiezen.

Bekijk het aanbod bij de onderstaande webshop voor een uitgebreid assortiment aan Dahon vouwfietsen en zo nodig voldoende alternatieven:
Meer vouwfietsen:


Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *