5x goedkope vouwfiets die het kopen waard is (Aanbieding)

Laatst bijgewerkt door Kaz op februari 8, 2024

Wil je een vouwfiets kopen en niet de hoofdprijs betalen? Dan is een goedkope vouwfiets de juiste keuze. In dit artikel geven we je de top 5 goedkope vouwfietsen.

Daarnaast gaan we in op de kosten van een vouwfiets. En geven we je 3 tips om de vouwfiets goedkoop aan te schaffen. 

Top 5: Goedkope vouwfietsen

Er zijn genoeg goede vouwfietsen, die niet te duur zijn. Wij zochten voor je uit welke vouwfietsen goedkoop én van goede kwaliteit zijn.

De volgende 5 types zijn aan te raden:

1: B’TWIN FOLD 100

Op de eerste plaats staat de B’TWIN Fold 100. Dit is een goedkope vouwfiets, waar je in verhouding veel kwaliteit voor terug krijgt. De vouwfiets is compact en ideaal voor in de stad. 

Het kost je nog geen 30 seconden om de vouwfiets op te vouwen. Eenmaal opgevouwen, berg je de vouwfiets makkelijk op. Of kun je de vouwfiets makkelijk vervoeren. 

Het formaat van de wielen is 20 inch en het frame is gemaakt van staal. De vouwfiets weegt 13,3 kg.
2: B’TWIN OXYLANE 120

Nog een B’TWIN vouwfiets die kan worden aangeraden, is de Oxylane 120. De B’TWIN Oxylane 120 heeft een grijsblauwe kleur en is gemaakt van staal. De vouwfiets heeft 20 inch wielen en kan erg compact worden opgevouwen. 

Dat opvouwen gaat bovendien erg snel en eenvoudig. Het kost je hooguit 30 seconden om de vouwfiets in elkaar te zetten. 

Andere voordelen zijn de 6 versnellingen en het gewicht van 14,5 kg. Deze eigenschappen zorgen voor een stabiele wegligging. En maken het mogelijk om veel snelheden aan te nemen. 
3: CityGo 14

CityGo-kleine-vouwfiets-14

Ook de CityGo 14 is een goede én goedkope vouwfiets. In tegenstelling tot de andere vouwfietsen, heeft deze CityGo 14 inch wielen. Hierdoor is de vouwfiets nog compacter. Na het opvouwen is de fiets hierdoor makkelijk op te bergen of mee te nemen. 

De vouwfiets is voorzien van trommelremmen. Daarnaast is zowel het zadel als het stuur in hoogte verstelbaar. De fiets heeft een mooie witte kleur met zwarte details. Qua design kan dit daarom een mooie vouwfiets voor zowel heren als dames zijn. 
4: Aurelia Dino 321 Vouwfiets

Tot de goedkoopste vouwfietsen hoort ook de Aurelia Dino 321. Dit is een 20 inch vouwfiets van goede kwaliteit. De fiets heeft een wit met zwarte kleur. 

Het zadel én het stuur kun je in hoogte verstellen. De vering in het zadel is ook een pluspunt. Dit geeft je tijdens het fietsen een extra stukje comfort. Verder heeft de vouwfiets V-brake remmen en verlichting
5: PACTO Eleven

Nog een goede vouwfiets die als goedkoop kan worden beschouwd, is de Pacto Eleven. Dit is eveneens een 20 inch vouwfiets. De fiets heeft een chique zwarte kleur en een cognackleurig zadel. Dat maakt de vouwfiets geschikt voor dames als voor heren. 

De goedkope vouwfiets is uitgerust met 3 versnellingen. De fiets heeft daarnaast 2 handremmen. Het zadel en het stuur zijn verstelbaar en de fiets is voorzien van verlichting

Verder kost het je 10 seconden om de fiets in- en uit te klappen. Erg praktisch in het openbaar vervoer of als je de fiets wilt vervoeren. 
Wat kost een goedkope vouwfiets?

Voor een goedkope vouwfiets betaal je enkele honderden euro’s. De prijs voor een vouwfiets begint bij 200 à 300 honderd euro. Rond deze bedragen worden de vouwfietsen dan ook echt als goedkoop beschouwd. 

Ga je namelijk voor een vouwfiets van topkwaliteit? Dan loopt het bedrag zeker al op richting de duizend euro. De prijs kan daar zelfs ruim overheen gaan.

Daar krijg je wel een stuk kwaliteit voor terug. De duurdere fietsen bieden meer comfort, gebruiksgemak en stevigheid. 

Het is dus maar net wat je aan de vouwfiets uit wilt geven en welke kwaliteit je zoekt. De kosten voor de vouwfiets moeten binnen je budget passen. Ook met een goedkope vouwfiets kun je al van de voordelen van dit type fiets genieten. 

3 Tips voor het kopen van een goedkope vouwfiets

Ben jij op zoek naar een goedkope vouwfiets? Neem dan de volgende 3 tips in overweging. Ze helpen je een betaalbare vouwfiets te vinden, waar je lang plezier van hebt. 

1: Zoek naar een vouwfiets aanbieding

Een vouwfiets aanbieding is een goede manier om geld op de vouwfiets te besparen. Regelmatig zijn er vouwfiets aanbiedingen te vinden.

Bijvoorbeeld bij bekende fietsenwinkels. Het kan zomaar zijn dat je een vouwfiets van een goed merk vindt, die flink is afgeprijsd. 

Er zijn daarnaast altijd veel soorten vouwfietsen in de aanbieding te vinden. Of je nu een kleine vouwfiets of juist een grote vouwfiets zoekt.

En of je nu een elektrische- of niet-elektrische vouwfiets zoekt. Er zijn altijd wel vouwfiets aanbiedingen te vinden die je veel geld kunnen schelen. Het proberen waard dus. 

2: Ga voor de juiste soort vouwfiets

Het ene type vouwfiets is duurder dan het andere. Kijk allereerst maar eens naar het verschil in prijs tussen de elektrische- en niet-elektrische vouwfiets. Het elektrische aspect maakt de vouwfiets namelijk een stuk duurder. 

Voor een elektrische vouwfiets van topkwaliteit betaal je al snel zo’n duizend euro.

Als je toch over een vergelijkbaar elektrisch vervoermiddel wilt beschikken, is de elektrische step met zadel misschien een betere optie. Die zijn over het algemeen een stuk goedkoper. 

Daarnaast kan het flink schelen om voor een ouder type vouwfiets te gaan. Ga bij een merk op zoek naar de modellen die al langer in het assortiment voorkomen. Deze vouwfietsen zijn namelijk vaak een stuk goedkoper. 

3: Vergelijk de prijs met de kwaliteit van de vouwfiets

Het is wel zo verstandig om je niet alleen op de prijs blind te staren. Kijk liever naar de prijs- kwaliteitverhouding.

De vouwfiets moet immers wel de investering waard zijn. Als je er dan eentje koopt, wil je er ook op een veilige manier voor een langere tijd van kunnen genieten. 

Om een beter beeld te krijgen van de kwaliteit, kun je onder andere letten op het merk en de reviews. Koop je een goedkope vouwfiets van een goed merk? Dan is de kwaliteit vaak betrouwbaar. Ook bieden de merken meestal garantie aan. 

Daarnaast geven de reviews je een beter beeld van de prijs- kwaliteitverhouding. Verdiep je dus eens in de ervaringen van andere mensen met de goedkope vouwfiets in kwestie.
Veelgestelde vragen

Wat betaal je voor een vouwfiets?

Voor een vouwfiets betaal je al snel een paar honderd euro. Bij een vouwfiets van topkwaliteit kan het bedrag oplopen tot meer dan duizend euro. Toch zijn er ook goedkope vouwfietsen te vinden. Dat zijn vouwfietsen waar je ong. 200-300 euro voor betaalt.

Hoe is de top 5 goedkope vouwfietsen geselecteerd?

Aan het selecteren van de top 5 is een uitgebreide vergelijking vooraf gegaan. Er werd een selectie gemaakt van de goedkoopste vouwfietsen. Vervolgens is de kwaliteit onderling vergeleken. Er werd gelet op de eigenschappen, het materiaal en het gebruiksgemak. 


Meer vouwfietsen:


Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *