Fiets Pechhulp nodig? Bekijk & Vergelijk hier de aanbieders!

Laatst bijgewerkt door Joni op oktober 10, 2022

Heb je wel eens met een lekke band aan de zijkant van de weg gestaan? Dan begrijp je het voordeel van pechhulp maar al te goed.

Gelukkig is het niet duur om verzekerd te zijn voor pechhulp. Met een goede aanbieder zit je binnen de kortste keren weer op de fiets!

We hebben de 3 bekendste aanbieders van fiets pechhulp vergeleken. Zo heb je een makkelijk overzicht van de voor- en nadelen van elk pakket.

Wat is de beste keuze voor jou? Bekijk het hier!

Pechhulp fiets aanbieders vergeleken

1. ANWB Wegenwacht

anwb fietsverzekering

Bij de ANWB wordt Wegenwacht Fiets aangeboden. Dit is een dienst die je waar en wanneer dan ook te hulp staat.

Je kunt namelijk 24/7 bellen met de ANWB Alarmcentrale. Zij zullen je zo snel mogelijk weer de weg op krijgen. 

De ANWB is actief in zowel Nederland als geheel België. Bij pech onderweg kun je in veel gevallen ter plekke geholpen worden. Op die manier kun je je fietstrip vervolgens doorzetten.

Kunnen de medewerkers van de ANWB je niet helpen? Dan zetten ze je af op een locatie naar jouw keuze. 

Wat uniek is aan de ANWB, is dat ze je ook thuis kunnen helpen met een kapotte fiets. Hulp en advies worden dus niet beperkt door pech die je onderweg oploopt.

Ben je betrokken bij een ongeval op de fiets? Dan kan de ANWB juridisch advies geven. Het is echter niet mogelijk om de Wegenhulp Fiets in te schakelen bij een ongeval. 

Let op: de Wegenwacht Fiets is geen fietsverzekering. Bij diefstal zul je dus geen vergoeding ontvangen.

Wel krijg je korting bij sommige fietsenmakers. Ook ontvang je een jaarlijkse veiligheidscontrole en een gratis fietscheck.

Wil je graag je fiets verzekeren? Dan kun je een kijken naar de Blijven Fietsen Fietsverzekering van de ANWB. 

Ben je al lid van de ANWB? Dan kun je korting ontvangen op Wegenwacht Fiets. Met je lidmaatschap kun je ook je partner of kinderen korting geven op hun pechhulp. 

👍 Voordelen:

  • Beschikbaar in Nederland en België
  • Meeste problemen met fiets kunnen ter plekke worden opgelost
  • Ook hulp aan huis

👎 Nadelen:

  • Geen pechhulp na ongeval
  • Geen verzekering bij diefstal
  • Geen pechhulp in Duitsland




2. Univé

unive-fietsverzekering

Pechhulp voor de fiets kun je bij Univé in combinatie met een fietsverzekering aanschaffen. Bij een elektrische fiets is pechhulp zelfs gratis bij een verzekering.

Ook is het mogelijk om een ongevallenverzekering af te sluiten. 

De fietsverzekering van Univé is volgens de Consumentenbond de beste die je kunt vinden.

Je krijgt 3 jaar lang de aankoopprijs terug. Word je (elektrische fiets) in deze periode gestolen? Of valt deze niet meer te repareren? Dan word je dus keurig terugbetaald.

De pechhulp van Univé is ook zeer aantrekkelijk. Omdat je deze in combinatie met een verzekering aanschaft, is de prijs zeer gunstig. 

Ook in het buitenland kun je terecht bij Univé. Ook in Duitsland en België kun je om hulp bij pech vragen.

Dit geldt echter alleen tot 25 km afstand van de Nederlandse grens. Een wagen van Univé komt in dat geval naar je locatie toe. 

Gaat het om een lekke band? Dan kan deze ter plekke gerepareerd worden. Andere pechgevallen worden niet aan de weg opgelost.

Wel kun je aanvragen om naar een fietsenmaker gebracht te worden. Deze kan je fiets repareren, waarna je je tocht eventueel kunt doorzetten. 

Heb je pech in de buurt van je huis? Dan kun je niet terecht bij Univé. Deze biedt alleen dekking vanaf 2 km afstand van je woning of verblijf.

👍 Voordelen:

  • 3 jaar lang aankoopbedrag terug ontvangen na diefstal of total loss
  • Mogelijkheid voor ongevallenverzekering
  • Pechhulp gratis bij e-bike verzekering

👎 Nadelen:

  • Geen pechhulp aan huis
  • Alleen plaatselijke reparatie van lekke band
  • Pechhulp tot 25 km van grens in Duitsland en België




3. Allianz

alianz verzekering fiets

Ook bij Allianz heb je de keuze om pechhulp aan te schaffen in combinatie met je fietsverzekering. Net als bij Univé kun je dit dus niet los aanschaffen. 

Kies je voor het dekkingspakket Compleet, ontvang je pechhulp bij je verzekering. Ook een ongevallenverzekering is hierbij inbegrepen.

Naast een vergoeding bij schade na een ongeval, ontvang je ook eventuele juridische hulp.

In heel Nederland kun je gebruikmaken van de pechhulp van Allianz. Dit is ook mogelijk tot 30 km van de grens in Duitsland of België.

De gemiddelde wachttijd is slechts 35 minuten. Bij de meeste pech onderweg kan je fiets ter plekke gerepareerd worden. Lukt dit niet? Dan word je afgezet op een locatie naar jouw keuze.

Bevind je je op een lastige locatie, waar een fietsmonteur niet kan komen? Dan wordt er een bergingsvoertuig jouw kant opgestuurd.

Deze kan niet je fiets repareren, maar wel je fiets meenemen naar een gewenste bestemming.

Bij Allianz kun je kiezen tussen een kortlopende of doorlopende fietsverzekering. Waar de één na 3 jaar afloopt, wordt de ander automatisch verlengd.

Bij racefietsen, all terrain fietsen en mountainbikes gelden andere regels. Daar wordt een eigen risico bij diefstal en schade gerekend.

👍 Voordelen:

  • Pechhulp en ongevallenverzekering bij dekkingspakket Compleet
  • Keuze tussen kortlopende of doorlopende fietsverzekering
  • Meeste problemen met fiets kunnen ter plekke worden opgelost

👎 Nadelen:

  • Geen pechhulp aan huis
  • Eigen risico bij racefietsen, all terrain fietsen en mountainbikes
  • Pechhulp tot 30 km van grens in Duitsland en België




Aandachtspunten bij het uitzoeken van fiets pechhulp

Pechhulp met of zonder fietsverzekering?

Wegenwacht fiets pechhulp

Het grootste verschil tussen de ANWB en andere aanbieders is de verzekering. De ANWB biedt namelijk pechhulp zonder dat het deel uitmaakt van een fietsverzekering.

Dit betekent dat je bij hen niet kunt aankloppen als je fiets gestolen wordt. De ANWB heeft wel een fietsverzekering, maar deze hoeven niet samen aangeschaft te worden.

Bij andere aanbieders is de pechhulp vaak een extra optie bij de aanschaf van een fietsverzekering. Het voordeel hiervan is dat je ook bij diefstal verzekerd bent.

Deze aanbieders zijn echter niet gespecialiseerd in pechhulp. Het is daardoor mogelijk dat de hulp bij pech minder uitgebreid is.

Welke (elektrische) fietsen vallen onder pechhulp?

De ene fiets is de andere niet. Daar zijn ze zich bij pechhulp ook bewust van. Het is daarom mogelijk dat sommige fietsen bij schade of pech onderweg niet kosteloos gerepareerd worden. 

Het gaat hier vooral om duurdere fietsen. Denk bijvoorbeeld aan elektrische fietsen, racefietsen of mountainbikes.

In sommige gevallen is het nodig om een extra dure fiets verzekering af te sluiten bij dit soort modellen. Bij andere aanbieders zul je bijvoorbeeld een eigen risico moeten betalen. 

Een speed pedelec heeft een hogere maximumsnelheid dan een elektrische fiets. Daarom valt deze onder de categorie bromfiets. Je kunt deze dus niet als fiets laten verzekeren.

Ook bij pechhulp zul je een specifiek pakket voor bromfietsen moeten vinden.

Is hulp bij pech onbeperkt?

Lekke band fiets pechhulp

Het lezen van de kleine lettertjes is altijd belangrijk. Ook bij pechhulp kun je onbewust akkoord gaan met dingen waar je geen weet van hebt.

Daarom is het belangrijk om te kijken naar de voorwaarden van de aanbieder. 

Het is bijvoorbeeld mogelijk dat je maar enkele keer per jaar beroep mag doen op pechhulp. Bij de ANWB is dit bijvoorbeeld 7 keer.

De eerste 3 hiervan zijn gratis. Vervolgens wordt er een bedrag van 50 euro gevraagd voor de ophaalservice. 

De meeste fietsers zullen hier geen last van hebben. Je gaat immers niet opzettelijk met pech langs de weg staan.

Toch is het goed om op de hoogte te zijn van de beperkingen. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Juridische hulp

De aanbieders van fiets pechhulp kunnen ook voor je klaarstaan na een ongeval.

Juridische hulp kan nuttig zijn als je schade aan je fiets hebt opgelopen. Op die manier kun je een schadevergoeding indienen bij je verzekering. 

Let op: De ophaalservice van pechhulp is niet bedoeld voor ongevallen. Bel de politie of ambulance als je in een ongeluk terecht bent gekomen. Pechhulp is alleen van toepassing op je fiets. Letsel dat je zelf hebt opgelopen kan niet behandeld worden.

Hoeveel kost fiets pechhulp?

Fiets pechhulp anwb

Je zult geen bakken met geld kwijt zijn aan fiets pechhulp. In de meeste gevallen ben je 2 à 3 euro per maand kwijt.

Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat dit kan afwijken. Is de pechhulp onderdeel van je fietsverzekering? Dan zal dit bedrag nog lager liggen. 

Uiteraard betaal je in totaal meer voor een fietsverzekering met pechhulp. Het voordeel hiervan is dat je ook in het geval van diefstal gedekt bent.

Bij een verzekering geldt hoe duurder je fiets, hoe hoger je maandelijkse kosten. Pechhulp zal hier echter maar een klein verschil maken. 

Categorieën: Fietsen

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *