Fietsendrager ophangen: 3 tips voor een veilige opbergplek

Laatst bijgewerkt door Kaz op februari 9, 2024

Als je je fietsendrager kunt ophangen, dan heb je een mooie opbergplek voor als je deze niet gebruikt. Je fietsendrager is namelijk niet altijd bevestigd aan je auto.

Als je hem goed kunt opbergen is hij veilig en beschermd totdat je hem weer nodig hebt.

Er zijn verschillende manieren waarop je je fietsendrager veilig kunt opbergen. Lees deze 3 tips en er is vast een geschikte optie voor jou.

1. Hang je fietsendrager op aan de muur

fietsendrager ophangen aan muur

Heb je een schuur of een garage? Dan kan je investeren in een systeem waarmee je je fietsendrager kunt ophangen aan de muur. Je hebt dan 2 opties.

Een trekhaak wandhouder

Zoals de naam al doet vermogen is een trekhaak wandhouder een systeem in de vorm van een trekhaak. Daar kan je je fietsendrager aan ophangen net zoals je hem op je auto plaatst.

Hier is het belangrijk om te controleren wat het maximale draagvermogen is van de trekhaak wandhouder.

Dit is een handig systeem als je een lichtgewicht fietsendrager hebt. Een zware grote fietsendrager voor 4 fietsen is vaak te zwaar.

Een muurbeugel

Investeer in een beugel die je aan de muur monteert en waar je je fietsendrager aan kunt ophangen. Dit zijn 2 beugels naast elkaar. Deze zijn beschikbaar bij de winkel waar je ook je fietsendrager koopt. Deze muurbeugels zijn vaak universeel.

Controleer toch even of ze geschikt zijn voor jouw fietsendrager en of er bevestigingsmaterialen worden meegeleverd.

Omdat dit 2 muurbeugels betreft, kunnen ze vaak een hoger gewicht dragen. Dit is dus een uitstekende keuze voor een zware fietsendrager voor elektrische fietsen, bijvoorbeeld.

Tip: investeer ook in een fiets ophangsysteem en je kunt je fietsen ophangen aan de muur of het plafond voor een opgeruimde en nette schuur.

2. Berg je fietsendrager standaard op in je auto

ophangen fietsendrager

Heb jij een opvouwbare fietsendrager? Dan is deze vaak erg compact in te klappen. Je kunt je fietsendrager opbergen in je auto in de meegeleverde opbergtas.

Kies je voor deze optie, dan is het wel belangrijk dat je weet wat de afmetingen zijn als de fietsendrager is opgevouwen. Dit staat altijd bij de specificaties vermeld. Door je fietsendrager op te bergen in je auto, heb je hem altijd bij de hand.

3. Berg je fietsendrager netjes op in de schuur

Als je je fietsendrager niet kunt ophangen en ook niet in de auto kunt bewaren, dan kan je er altijd een mooie plek voor vinden in je garage of schuur. Ook hier is het weer handig als je een opvouwbare fietsendrager hebt met opbergtas.

Voordat je je fietsendrager opbergt maak je hem schoon. Leg hem op of in de kast of ergens op een handige plek in de schuur.

Krijg je er geen draagtas bij, dan is het een goed idee om hem in een deken of doek te wikkelen. Hij komt dan mooi weer tevoorschijn als je hem weer nodig hebt.

Waar kan ik een ophangsysteem kopen?

fietsendrager accessoires

Wil je investeren in een systeem waarmee je je fietsendrager kunt ophangen aan de muur? Of is een opvouwbare fietsendrager meer iets voor jou?

Fietsendragers en fietsendrager onderdelen kan je vinden bij goede autowinkels, winkels voor weggebruikers en online warenhuizen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Bol.com en de ANWB.
Veelgestelde vragen

Hoe zwaar is mijn fietsendrager?

Gemiddeld wegen fietsendragers ongeveer 18 kilo. Als je je fietsendrager wilt ophangen aan de muur, dan moet je weten hoe zwaar deze exact is. Dat vind je in de specificaties. Deze staan in je handleiding, maar ook online.

Waar moet ik op letten als ik mijn fietsendrager wil ophangen?

Koop muurhaken met voldoende maximaal draagvermogen. Het is ook belangrijk om even te controleren of ze universeel zijn of alleen voor een specifiek merk fietsendrager.


Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *