Fietsslot Action: Aanbod & Ervaringen | Aanrader of niet?

Laatst bijgewerkt door Kaz op september 19, 2023

Wil jij weten of het slim is om een fietsslot bij de Action te kopen? In dit artikel kom je meer over het Action fietsslot te weten. 

We vertellen je eerst welke fietssloten er bij de winkel worden verkocht. Daarna gaan we in op de kosten en vergelijken we de kwaliteit van het fietsslot met dat van andere merken.

Tot slot ontdek je meer over de ervaringen met de sloten. En vertellen we je of het Action fietsslot een aanrader is. 

Welke fietssloten verkoopt Action?

Als het om fietssloten gaat, heeft Action een ruim en wisselend aanbod. Welke fietssloten er bij Action precies worden verkocht, verschilt per moment.

Wel zijn de fietssloten nagenoeg altijd bij de Action beschikbaar. Ook in de webshop van de Action is er altijd wel een Action slot te vinden. 

Het kan dan gaan om diverse soorten sloten. In het assortiment vind je een spiraalslot, maar ook een kettingslot of een kabelslot.

Het is ook mogelijk dat je een beugelslot of een ringslot tegenkomt. Daarnaast zijn er fietssloten voor kinderfietsen en voor volwassen fietsen

Ook als je een dure fiets wilt kunnen vergrendelen kun je bij Action terecht. Het kan namelijk zijn dat er een ART 3 slot of ART 4 slot bij Action verkrijgbaar is. Dit zijn gekeurde sloten, die extra veilig zijn en goed uit de test komen. 

Nog een slot dat bij de winkel verkrijgbaar is, is het Action hangslot. Het Action hangslot zou je kunnen combineren met een losse kabel. Op die manier creëer je een eigen fietsslot. 

De sloten bij de Action zijn vaak van onbekende merken. De kans is dus klein dat je een AXA slot bij de Action tegenkomt.  

Wat kost een fietsslot van Action?

De prijzen voor fietssloten bij Action zijn erg laag. Zelfs nog lager dan de kosten voor een Hema fietsslot.

Al vanaf enkele euro’s kun je een Action slot kopen. Voor dat geld heb je waarschijnlijk een spiraalslot, cijferslot of beugelslot. Ook een Action kettingslot kost ten hoogste 15 euro. Daarmee zijn de sloten bijzonder voordelig. 

Het fietsslot van Action in vergelijking met andere merken

fietsslot action

Om een beter beeld van de kwaliteit te krijgen, vergeleken wij het Action fietsslot met fietssloten van bekende merken. Wij wogen de kwaliteit tegen elkaar af. Daaruit kwam het volgende naar voren. 

Een Action fietsslot is gemaakt van materialen die weinig stevigheid bieden. De sloten zijn niet voor niets erg goedkoop. Het slotmechanisme is redelijk makkelijk te kraken als je het fietsslot met andere fietssloten vergelijkt. 

Ga je namelijk voor een van de beste fietssloten? Dan heb je meer zekerheid dat jouw fiets niet gestolen wordt. 

De sloten zijn steviger gebouwd. Daarnaast zie je dat ook het slotmechanisme beter in elkaar zit. Dit is allereerst een stuk dikker dan bij de fietssloten van de Action. Ook zijn ze technologisch beter ontworpen. Je kunt zelfs sloten aanschaffen met een alarmsysteem. 

Wel van goede kwaliteit zijn het ART 3 slot van de Action en het ART 4 slot van de Action. Dit zijn gekeurde fietssloten, die wél betrouwbaar zijn.

Als de Action dit type fietsslot verkoopt, kun je rekenen op een goede kwaliteit. Ze zijn echter niet altijd bij de winkel beschikbaar. 

De ervaringen met een Action fietsslot

Wij namen ook de bestaande reviews onder de loep. De ervaringen die mensen met het Action slot hebben, zeggen immers ook iets over de kwaliteit. En wat bleek: de ervaringen met het Action fietsslot zijn niet altijd even positief. 

De goede aspecten die uit de reviews naar voren kwamen, waren dat het fietsslot goedkoop is en toch enige beveiliging biedt. Dat geeft net een stukje zekerheid als je de kans wilt verkleinen dat jouw fiets gestolen wordt. 

Toch blijken de fietssloten van de Action ook tegen te vallen. Het vastzetten van het slot gaat redelijk eenvoudig. Maar het slot is erg slecht bestand tegen inbraak. Het is te makkelijk te kraken. 

Voor wie is een Action fietsslot geschikt?

Een Action fietsslot kan een nuttige aankoop zijn, als je snel een goedkoop fietsslot zoekt. Ondanks de mindere kwaliteit van het fietsslot, biedt het toch meer stevigheid.

Het kan geen kwaad om jouw fiets er extra mee te beveiligen. Al helemaal als het fietsslot zo goedkoop is.

In sommige wijken is er daarnaast weinig diefstal. Dan kan een fietsslot van de Action voldoende zijn om de fiets net iets beter te beveiligen. Dat kan ook het geval zijn als je jouw fiets op de oprit, in de tuin of bij je werk wilt vastzetten. 

Het maakt ook uit hoe je het fietsslot gebruikt. Alleen met een juiste bevestiging kun je diefstal al voor een groot deel voorkomen.

Zet jouw fiets vast aan het frame en aan een fietsrek, paal of object dat niet verplaatst kan worden. Of maak het slot vast aan het frame en aan het fietswiel. 

Fietsslot van de Action: een aanrader?

Als je jouw fiets erg goed wilt beveiligen, is het fietsslot van de Action geen aanrader. De fietssloten bieden geen optimale beveiliging.

De materialen waarvan de sloten zijn gemaakt zijn niet erg stevig. En dat geldt ook voor het slotmechanisme. De Action sloten zijn relatief makkelijk te kraken

Daarom is het naar ons idee beter om voor een fietsslot van een A-merk te gaan. Ook al zijn dit type sloten een stuk duurder. Dat is de investering meer dan waard. Al helemaal als je je bedenkt dat de fiets zelf al snel duizend euro kost. 

Ga ook voor een fietsslot van betere kwaliteit als je in een omgeving woont waar fietsen vaak worden gestolen. Dan heb je namelijk een betrouwbaar fietsslot nodig, zoals een kettingslot van een bekend merk. Dat kan diefstal effectiever voorkomen.

Neem een kijkje bij onderstaande webshop en vergelijk een groot aantal goede fietssloten:


Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *