Prologo zadel kopen? Het aanbod bekeken

Laatst bijgewerkt door Kaz op september 4, 2023

Prologo zadels zijn zadels van topkwaliteit. Ze staan bekend om het comfort en de optimale prestaties. Je ziet de Prologo zadels niet voor niets bij veel professionele fietsers.

Wil jij een Prologo zadel kopen? En wil je weten welke Prologo zadels aan te raden zijn? Dat ontdek je in dit artikel.

We geven je de top 5 van de beste Prologo zadels. Daarna gaan we in op de unieke eigenschappen van een Prologo zadel.

Ook kom je te weten voor wie de zadels geschikt zijn. We sluiten af met informatie over het merk en alternatieve merken. 

De beste Prologo zadels: Top 5

Ben jij op zoek naar een Prologo zadel voor jouw fiets? Wij zochten voor je uit welke zadels van Prologo de beste zijn.

De volgende top 5 is daaruit naar voren gekomen:

1: Beste prologo zadel – Prólogo Scratch M5 AGX Space Tirox

Beste-racefiets-zadel-Prologo-Scratch-M5-AGX-Tirox

Het beste Prologo zadel, is de Prologo Scratch M5 AGX. Dit Prologo zadel is speciaal ontworpen om jouw prestaties naar een hoger niveau te tillen. 

Het zadel bestaat uit verschillende compartimenten. Die compartimenten zijn op verschillende manieren samengesteld en hebben diverse diktes. Hierdoor wordt de trapbeweging en de rotatie volledig ondersteund. 

Ook aan comfort is gedacht. Zo heeft dit zadel een extra dikke padding en is het zadel breder dan gemiddeld. De breedte is namelijk 147 mm. Het Prologo zadel is geschikt voor heren en dames
2: Prologo zadel Zero – Prólogo Zero II TT CPC

Het Zero Prologo zadel is geschikt voor de racefiets en de mountainbike. Bovendien kan het zowel voor heren als dames geschikt zijn. 

Wat het zadel uniek maakt, is het relatief lichte gewicht. Het Prologo Zero zadel weegt namelijk slechts 208 gram. Daarnaast is het zadel met een breedte van 136 mm nét iets breder dan gemiddeld. 

Het Prologo Zero zadel heeft een zwarte kleur met rood-witte details. Op het zadel is extra profiel aangebracht. Zo heb je ook bij slechte weersomstandigheden genoeg grip
3: Prologo Dimension comfort zadel – Prólogo Dimension NDR

De Prologo Dimension is een erg goed Prologo zadel. De Dimension NDR staat bekend om de extra comfortabele pasvorm. Het zadel is namelijk voorzien van extra padding voor meer comfort. De rails van het zadel is daarnaast licht van gewicht. 

Ook bijzonder is de geïntegreerde 3D nano laag. De laag is op verschillende plekken in het zadel aangebracht. Het geeft extra grip, zodat je ook bij slechte weersomstandigheden optimaal kunt presteren. 

Dit zadel is niet alleen geschikt voor de racefiets, maar ook voor de mountainbike
4: Prologo zadel Dimension – Prólogo Dimension T4.0

Comfortabel-racefiets-zadel-Prologo-Dimension-T4.0

Nog een aanrader voor een goed Prologo zadel is de Dimension T4.0. Door de uitsparing in het midden is dit een comfortabel racefiets zadel. Zowel voor dames als voor heren

Wat het zadel ook extra comfortabel maakt, is de kortere neus. De neus van het zadel is maar liefst 3,5 centimeter korter dan bij andere racefiets zadels. Hierdoor komt er minder druk op het frontale gedeelte te staan.  

Daarnaast is dit Prologo zadel 143 mm breed en weegt 319 gram
5: Prologo zadel Kappa – Prólogo Kappa Pas T2.0

Een Prologo zadel met een goede prijs- en kwaliteitsverhouding, is de Prologo Kappa PAS. Dit is een racefiets zadel voor heren en dames

Met de term PAS wordt de ruimte in het midden van het zadel bedoeld. Het verlicht de druk die op de gevoelige delen van het zitoppervlak komt te staan. 

Zowel het zadel als de zadelrails hebben een zwarte kleur. Het zadel weegt 275 gram en is 147 mm breed
Wat typeert de Prologo zadels?

De Prologo zadels zijn niet voor niets erg populair. De kwaliteit van de zadels is erg hoog. Dat realiseert het merk met enkele unieke eigenschappen.

Bij het merk staan de volgende kenmerken centraal:

  • Technologisch vooruitstrevend

Bij Prologo worden de laatste technologieën ingezet om de beste zadels te maken.

Een bekende technologie van Prologo is de PAS (Perineal Area System) technologie. De pasvorm biedt extra ruimte in het midden van het zadel. Zo worden de drukpunten beter ondersteund. Ook de CPC (Connect Power Control) technologie is uniek.

Samen bieden de technologieën de optimale pasvorm voor elk type fietser. 

  • Comfortabel 

Waar de zadels van Prologo in uitblinken, is comfort. De zadels hebben over het algemeen een uitsparing in het midden en een kortere neus. Hierdoor biedt het zadel ondersteuning. Op een aangename manier kun je op die manier een aerodynamische houding aannemen. 

  • Grip

Op het Prologo zadel is vaak een speciale 3D structuur aangebracht. Dat zorgt ervoor dat je altijd genoeg grip hebt. Bij slechte weersomstandigheden komt dat goed van pas. Zo kun je immers minder snel op jouw zadel heen en weer schuiven.

De structuur geeft grip, stabiliteit en zorgt dat je minder last hebt van trillingen. 

  • Geschikt voor diverse disciplines 

De Prologo racefiets zadels zijn vaak ook geschikt voor de mtb. Daarnaast vind je bij het merk zadels voor cyclo cross, triatlon en nog veel meer.

Zelfs voor een stadsfiets of e-bike zadel kun je bij Prologo terecht. 

Voor wie is een Prologo zadel geschikt?

prologo zadel kopen

Wil jij het maximale uit jouw racefiets zadel halen? Dan is een Prologo zadel iets voor jou. De zadels zijn ontwikkeld voor optimale prestaties. En daarbij richten ze zich op meerdere racefiets disciplines. Van triatlon tot cyclocross en van gravel tot marathon

Elk type fietser kan blij worden van de Prologo zadels. De Prologo zadels zijn er voor professionals, maar ook voor recreatieve fietsers

De Prologo zadels zijn daarnaast geschikt voor zowel dames als heren. Als je een comfortabel dames fietszadel of heren fietszadel zoekt, is een Prologo zadel dus een goede keuze. 

Bovendien zijn Prologo zadels geschikte zadels tegen zadelpijn. De comfortabele pasvorm zorgt voor een goede doorbloeding. Tijdens het fietsen zal zadelpijn daardoor minder snel optreden. 

Over het merk Prologo

Prologo is een Italiaans merk, dat sinds 2007 bestaat. Als het om sportieve fietszadels gaat, is Prologo een toonaangevend merk.

De Prologo zadels worden door professionals gebruikt. Bij belangrijke wielerwedstrijden of de Olympische Spelen is het groot dat er wordt gefietst met een Prologo zadel. 

Het merk staat bekend om de zadels van topkwaliteit. Bij Prologo staat comfort en innovatie centraal.

Een bekende technologie die voor de zadels wordt gebruikt is de PAS technologie. Dit staat voor Perineal Area System. Het is een pasvorm om drukplekken te ondersteunen en doorbloeding te verbeteren. 

Alternatieven voor een Prologo zadel

Past een racefiets zadel van Prologo toch niet bij jouw wensen of budget? Dan zijn er gelukkig meerdere alternatieven. Andere goede merken voor een racefiets zadel zijn bijvoorbeeld Selle Italia of SQ Lab

En ben je specifiek op zoek naar een zadel voor een stadsfiets? Kijk dan eens naar het Selle Royal zadel. Dit zijn comfortabele zadels van topkwaliteit, die meestal voor stadsfietsen gemaakt zijn.
Veelgestelde vragen

Waarom een Prologo zadel?

De Prologo zadels zijn van de hoogste kwaliteit. Ze bieden optimaal comfort, zodat je goede prestaties neer kunt zetten. 

Hoe zijn de beste Prologo zadels geselecteerd?

Het toplijstje is samengesteld na een uitgebreide vergelijking. Veel soorten en modellen van de Prologo zadels zijn met elkaar vergeleken. Er werd gelet op comfort, prijs, pasvorm en kwaliteit. De beste zadels werden geselecteerd. 

Wat kost een Prologo zadel?

De kosten zijn uiteenlopend. Een Prologo zadel kun je vinden voor enkele tientjes. Maar de prijs kan ook oplopen tot enkele honderden euro’s.


Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *