Snelbinders voor fiets kopen? Dit zijn de beste

Laatst bijgewerkt door Kaz op januari 30, 2024

Zoek jij snelbinders voor jouw fiets? En vraag je je af welke de beste zijn? In dit artikel helpen we je op weg!

Wij geven je namelijk een top 6 van de beste snelbinders. Daarnaast geven we je de verschillende soorten en kom je te weten waar je op kunt letten. 

Beste snelbinders voor de fiets: Top 6

Ben jij op zoek naar goede snelbinders? Dan maken wij jouw zoektocht graag makkelijker. Wij deden namelijk research en testten veel soorten snelbinders.

Wij controleerden de snelbinders op stevigheid, gebruiksgemak en kwaliteit. De beste soorten zijn in de top 6 opgenomen.

In de top 6 vind je verschillende soorten snelbinders. Zo zit er voor iedereen een geschikte variant tussen. Of je nu snelbinders voor de bagagedrager of voordrager zoekt.

De volgende 6 snelbinders kwamen goed uit de test.

1: Beste snelbinders fiets – Widek Trio snelbinder

De beste snelbinders zijn deze Trio snelbinders van het merk Widek. Op meerdere manieren blinken de Widek snelbinders uit. Ze zijn stevig, duurzaam en bieden veel grip. Ideaal voor dagelijks gebruik. 

Het stevige materiaal zorgt ervoor dat je lang plezier kunt beleven aan de snelbinders. Ze zijn zó ontworpen, dat slijtage amper op kan treden. Daarnaast biedt het materiaal veel grip, zodat bagage niet heen en weer kan schuiven. 

Verder doet de naam al vermoeden dat de snelbinders uit 3 elastieken bestaan. De snelbinders zijn qua afmetingen geschikt voor een 28 inch fiets.
2: Extra lange snelbinders – Simson snelbinder extra lang

Zoek je extra lange en stevige snelbinders? Deze van Simson zijn erg aan te raden. De snelbinders bestaan uit 4 elastieken. Het stevige materiaal zorgt ervoor dat jouw bagage goed op zijn plek blijft. 

De Simson snelbinders zijn geschikt voor de omafiets. Je kunt de binders eenvoudig monteren. Dat doe je met de universele clips, die je op de achteras plaat kunt bevestigen. De snelbinders hebben een zwart met witte kleur.
3: Snelbinders kinderfiets – Widek snelbinder 20

De Widek snelbinders hebben een goede prijs- en kwaliteitsverhouding. De snelbinders zijn geschikt voor een wielmaat van 20 inch. Dat maakt het handige snelbinders voor een kinderfiets

De snelbinders zijn erg sterk. Het materiaal van de snelbinders is slijtvast en bestendig tegen weersinvloeden. Voor de montage is er een universele RVS beugel aan de snelbinders bevestigd. 

Wat verder opvalt is de roze kleur. De snelbinders zijn daarmee een vrolijke toevoeging aan de kinderfiets.
4: Snelbinders met haak – Bibia spinbinder Euro

Bibia is een erg goed merk als je nieuwe snelbinders wilt kopen. De Bibia Euro is daar een goed voorbeeld van. Dit zijn snelbinders met een haak. De haken kun je op verschillende plekken op jouw fiets bevestigen.  

De snelbinders zijn 65 centimeter lang en 1 centimeter dik. Vanwege de universele maten, zijn de snelbinders voor veel soorten fietsen geschikt.

Zowel de haken als de snelbinders zelf zijn erg stevig. Bij een goede bevestiging kun je er zeker van zijn dat jouw bagage niet verplaatst. Ook bij dagelijks gebruik gaan de snelbinders lang mee.
5: Snelbinder voordrager – Widek Quickly spinbinder

Ook deze Widek Quickly Snelbinders zijn absoluut aan te raden. Dit type snelbinder wordt ook wel een spinbinder genoemd. Het zijn snelbinders met een haak. Door middel van die haak kun je de snelbinders aan jouw fiets frame bevestigen. 

De snelbinder is dus ideaal om op meerdere plekken te gebruiken. Je kunt ze enerzijds vasthaken aan jouw bagagedrager. Maar je kunt de snelbinder ook aan de voordrager bevestigen. 

De afmetingen van deze snelbinders zijn 65 x 1,1 cm. De kleur van de snelbinders is zwart met een lichtgrijs patroon.
6: Sterke snelbinders – Simson snelbinder

Deze snelbinders van het merk Simson horen ook zeker in de top 6 thuis. De Simson snelbinders kunnen op vrijwel iedere fiets worden bevestigd. De snelbinders zijn stevig, gebruiksvriendelijk en hebben een stijlvolle bruin/zwarte kleur. 

Het sterke ontwerp garandeert dat de snelbinders jaren mee kunnen gaan. Het materiaal is bestand tegen slijtage. Ook al gebruik je de snelbinders dagelijks, ze gaan niet snel kapot. 

Bovendien zijn ze makkelijk te bevestigen aan de asplaat. De snelbinders bestaan uit 4 elastieken en de afmetingen zijn 59 x 1 cm.
Soorten snelbinders voor de fiets

In de zoektocht naar snelbinders, merk je waarschijnlijk al snel dat er veel soorten zijn. Ten eerste zijn de soorten onder te verdelen in de verschillende maten. Er zijn snelbinders voor de kinderfiets, maar ook voor volwassen fietsen. 

Een ander verschil is waar de snelbinders geplaatst kunnen worden. De ene snelbinder is geschikt voor de bagagedrager en de ander is juist een goede snelbinder voor een voordrager.

Bij de voordrager worden vaak snelbinders met haak gebruikt. 

Snelbinders voor de fiets kopen? Hier let je op:

Heb jij snelbinders nodig? En weet je niet goed welke je moet kiezen? Let dan op de volgende eigenschappen.

Zodra je meer van de eigenschappen weet, kun je bepalen welke snelbinders bij jouw fiets en wensen passen. 

Montage

De meeste snelbinders zijn te bevestigen op de asplaat van jouw fiets. Dit zijn universele bevestigingshaken, die je als het ware in de asplaat kunt schuiven.

Vervolgens span je de snelbinders over jouw bagagedrager heen. Daarnaast kunnen snelbinders ook voorzien zijn van een ring of haak. 

Kijk goed welke montage het meest geschikt is voor jouw fiets. Heb jij geen asplaat waar je universele snelbinders op kunt vastmaken? Dan zijn snelbinders met haak iets voor jou.

Bovendien kan het zijn dat je snelbinders moet bestellen van hetzelfde merk als jouw fiets. 

Lengte

Het kiezen van de juiste lengte is bij snelbinders essentieel. Snelbinders moeten niet te strak én niet te los zitten. Jouw bagage moet immers goed worden vastgebonden, zodat het niet kan verschuiven.

Het kan namelijk gevaarlijke situaties veroorzaken als bagage niet stevig bevestigd is. Het kan van de fiets af vallen of zelfs in de spaken van jouw fiets terechtkomen. 

Om te weten welke snelbinders je nodig hebt, kijk je naar de wielmaat. Het gaat hierbij om het aantal inches van jouw wiel. Bij de product omschrijving van de snelbinders staat vermeld voor welk aantal inches de snelbinders geschikt zijn. 

Zo zijn 20 inch snelbinders geschikt als snelbinders voor een kinderfiets. En zoek je voor een volwassen fiets naar snelbinders voor een wielmaat van 26 of 28 inch. 

Het vinden van de juiste lengte is vooral van belang bij snelbinders. Bij spinbinders, oftewel snelbinders met haak, is de lengte minder van belang.

Je kunt de haken immers op meerdere plekken en meerdere manieren bevestigen. Dit type snelbinders wordt ook vaak als snelbinder voor de voordrager gebruikt. 

Elasticiteit

snelbinder fiets

Welke snelbinders geschikt zijn voor jou, hangt ook af van de elasticiteit die je zoekt. Wil je jouw bagage strak vast kunnen binden? Dan is een dik en sterk elastiek aan te raden.

Ook kan het slim zijn om te gaan voor snelbinders met meerdere elastieken. 

Design

Bij het kopen van snelbinders is het goed om te letten op het ontwerp. De snelbinders hebben diverse kleuren.

Daardoor kun je snelbinders vinden die goed bij jouw fiets passen. Voor kinderfietsen wordt er vaak voor felgekleurde snelbinders gekozen. 

Prijs

De prijzen van de snelbinders liggen over het algemeen dicht bij elkaar. Qua kosten kun je denken aan een bedrag van zo’n €15,-.

Meestal zijn de snelbinders extra goedkoop als je ze bij een discount winkel koopt, zoals de Action. Andere opties zijn online bestellen of kijken bij een winkel als de Hema of Praxis.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste snelbinders voor de fiets geselecteerd?

Voor het samenstellen van de top 6 zijn veel fiets snelbinders met elkaar vergeleken. Wij hebben de snelbinders getest op stevigheid. En ging na of de verhouding tussen prijs en kwaliteit bij de snelbinders goed in orde was. De snelbinders uit de top 6 kwamen daar het beste uit naar voren. 

Wat is het verschil tussen een spinbinder en een snelbinder voor de fiets?

Een snelbinder bevestig je meestal met een clip aan de fiets. Terwijl je dat bij een spinbinder met haken doet. De spinbinder kun je dan ook zien als snelbinders met een haak. De haak bevestig je aan het frame van jouw fiets, meestal aan de voordrager of bagagedrager. 

Waar koop je snelbinders voor de fiets?

Bij veel winkels zijn snelbinders te koop. De producten uit de top 6 zijn verkrijgbaar bij Bol.com, Internetbikes en Halfords. Ook zou je bij winkels als de Praxis, Hema of Action voor snelbinders kunnen kijken. 

Hoe herken je snelbinders van goede kwaliteit?

Voor het controleren van kwaliteit is het goed om op reviews en het merk te letten. Bij producten van bekende merken, zit het met de kwaliteit meestal goed. Dat geldt ook voor producten met veel goede reviews. 

Wat kosten snelbinders?

Snelbinders voor de fiets kosten gemiddeld tussen de 10 à 15 euro. De prijs verschilt per product. 


Meer accessoires voor de fiets:


Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *