Tacx Blue Matic T2650 – Een unieke fietstrainer!

Laatst bijgewerkt door Simon op april 27, 2022

Het gebruiken van hometrainers en andere fietstrainers is vandaag de dag steeds populairder aan het worden. Het zorgt ervoor dat we fit blijven en helpt ons met het afvallen van onze overtollige kilo’s.

De Tacx Blue Matic T2650 is dan ook een erg unieke en opvallende fietstrainer. Het toestel zorgt ervoor dat je gemakkelijk binnen kunt fietsen waardoor je het risico op een nat pak misloopt.

Maar wat maakt deze fietstrainer anders dan andere?

In dit artikel gaan we je alles vertellen over de Tacx Blue Matic T2650 dat je moet weten. We vertellen je precies voor wie deze unieke fietstrainer geschikt is en wat de voor- en nadelen zijn!

Let op: dit model is momenteel niet meer nieuw te verkrijgen. Bekijk hier de beste Tacx trainers als alternatief.


Een blik op de Tacx Blue Matic T2650

Titel tacx-blue-matic-fietstrainer-t2650 Bijschrift Beschrijving Bestand URL: https://bestefietskopen.nl/wp-content/uploads/2021/07/tacx-blue-matic-fietstrainer-t2650.jpg Kopieer URL naar klembord Geselecteerde media actiesUitgelichte afbeelding kiezen

Maar voordat we je alles gaan verklappen voor wie het is en wat de voor- en nadelen zijn gaan we eerst kijken naar het apparaat zelf.

Simpele fietstrainer

Hoewel de meeste fietstrainers vandaag de dag met allerlei speciale functies komen, is de Tacx Blue Matix T2650 een aanzienlijk eenvoudiger model.

Je kunt gemakkelijk je fiets vastmaken bij het achterwiel in de fietstrainer. Deze draai je aan met de klemmen van de trainer waardoor je stabiel op je plek blijft.

Weerstand

blue_magic_tacx

Uiteraard is een fietstrainer enkel zo goed als dat zijn weerstandssysteem is. Dat zit bij de Tacx Blue Matic T2650 dan ook wel goed.

De fietstrainer is voorzien van een magnetisch weerstandssysteem. Dit weerstandssysteem zorgt voor een constante weerstand zonder enkele mogelijkheid tot slijtage.

Met de bijgeleverde schakelaar, die je eenvoudig aan het stuur van je fiets kunt bevestigen, kun je gemakkelijk het weerstandsniveau aanpassen.

Zo heeft de fietstrainer 10 verschillende van deze niveaus, waardoor er gegarandeerd wel een niveau voor jou bij zit.

Verschillende apps

Ondanks dat je niet over een trainingscomputer beschikt zoals met bijvoorbeeld een hometrainer of spinningfiets, kun je toch gebruik maken van verschillende apps.

Zo kun je onder andere je fietsritten doen met de hulp van Kinomap en Zwift. Deze nemen je mee over de leukste en meest uitdagende routes van de wereld.

Maar naast deze uitdagende apps van derden heeft Tacx zelf ook apps waarmee de fietstrainer gekoppeld kan worden. Zo kun je gebruik maken van Tacx app en Tacx Software die ervoor zorgen dat jij het beste uit de Tacx Blue Matix T2650 kunt halen.

Voor wie is de fietstrainer geschikt?

tacx_blue_magic_test

Het kan goed zijn dat je na wat onderzoek toch wel oren hebt gekregen naar deze Tacx Blue Matic fietstrainer. Maar voor wie is deze eigenlijk?

Hoewel het toestel te gebruiken is voor iedereen met een wielerfiets, is het toch wel gericht op de fanatiekere wielrenner.

Het toestel heeft verschillende uitdagende weerstandsniveaus en een gemakkelijke opzet. Hierdoor kun je jouw wielerrondes blijven oefenen, ook op regenachtige en stormachtige dagen.

Voor- en nadelen

Uiteraard is ieder apparaat voorzien van een eigen set van voor- en nadelen. Zo ook de Tacx Blue Matic T2650. Speciaal voor jou hebben we ze hieronder op een rijtje gezet.

Voordelen ✅

Laten we beginnen met het positieve en leuke nieuws, de voordelen. Want ondanks dat het toestel als niet veel oogt heeft hij toch een aantal prettige voordelen.

Prijs/kwaliteitsverhouding

De Tacx Blue Matic T2650 is niet alleen een goed en fijn apparaat in gebruik, het is ook nog eens ronduit betaalbaar.

Waar de meeste fietstrainers rond de € 200,- liggen ligt de prijs van de Tacx Blue Matic T2650 hier een kleine € 50,- onder ongeveer.

Verschillende apps

Het gebruiken van fitness- en sportapps is een heuse toevoeging aan ons sportieve leven. Gelukkig is de Tacx Blue Matic 2650T hier ook geen vreemde mee.

Het apparaat kan gebruikt worden met verschillende apps. Deze apps zijn:

  • Kinomap
  • Zwift
  • Tacx App
  • Tacx Software
  • TrainerRoad

Weerstand

Het magnetische weerstandssysteem van de fietstrainer maakt het mogelijk om tot een vermogen van wel 700 Watt te trainen. Dit zonder je zorgen te hoeven maken over enige vorm van slijtage.

Nadelen ❌

Ondanks dat het apparaat op papier natuurlijk als een topapparaat uit de bus komt, zitten er ook wel wat nadelen aan. Hieronder hebben we de nadelen van de Tacx Blue Matic 2650T voor je op een rijtje gezet.

Geen voorwielsteun

Om gebruik te kunnen maken van een fietstrainer moet je je eigen fiets op het apparaat zetten. Een voorwielsteun biedt dan ook extra stevigheid zodat je niet omvalt en stabiel kunt blijven tijdens het trainen.

Helaas is de Tacx Blue Matix 2650T niet voorzien van een voorwielsteun. Hierdoor zal je deze zelf los moeten aanschaffen.

Geluid

Hoewel een magnetische weerstand een van de meest stille weerstandssystemen op de markt is, maakt ook deze wel eens geluid.

Bij intensief gebruik kan het voorkomen dat de fietstrainer gaat zoemen. Hierdoor kan het zijn dat je buren hier wat last van kunnen hebben.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een goede fietstrainer voor een relatief klein prijsje, dan zit je met de Tacx Blue Matix 2650T wel goed.

Het apparaat is voorzien van een afstelbare magneet weerstand die je via de bijgeleverde schakelaar kunt instellen. Deze kan bij fanatiek gebruik wel wat geluid produceren.

Desalniettemin is de Tacx Blue Matic 2650T een prima toevoeging voor iedere wielrenner die tijdens wintermaanden, regen of stormbuien graag wilt trainen.

Let op: dit model is momenteel niet meer nieuw te verkrijgen. Bekijk hier de beste Tacx trainers als alternatief.


Mogelijk ook interessant:

Categorieën: Indoor fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *