Saris H3 Fietstrainer – Test en Review | Aanbieding

Laatst bijgewerkt door Joni op februari 7, 2024

Zoek je een sterke en interactieve fietstrainer? Dan is de Saris H3 een zeer interessante optie voor jou.

Deze fietstrainer heeft alle eigenschappen van een luxe fietstrainer en dat ook nog eens voor een schappelijke prijs.

In deze Test en Review gaan we deze Direct Drive fietstrainer onder de loep nemen. Ook houden we een oogje open voor mooie aanbiedingen.

Lees gauw verder en ontdek of deze fietstrainer bij jou past!

Alle mogelijkheden van de Saris H3 trainer

Een sterke Direct Drive fietstrainer

Saris H3 Fietstrainer

De Saris H3 is echt een sterke fietstrainer. Je kan er een maximaal wattage van 2000W op leveren en dat is echt veel.

Dankzij die kracht kan de Saris H3 ook een maximaal hellingspercentage van 20 procent simuleren.

Met deze eigenschappen kun je de steilste bergen bedwingen vanuit je eigen huiskamer.

De Mont Ventoux in Frankrijk, de Stelvio in Italië of de Lagos de Covadonga in Spanje liggen nu allemaal binnen handbereik.

Welke klim knal jij als eerste op?

Hier vind je de voordeligste deal >>

Connectiviteit van de Saris H3

De Saris H3 beschikt over een uitstekende connectiviteit. Je kan deze fietstrainer koppelen met Bluetooth Smart, ANT+ en ANT+ FE-C.

Hiermee verbind je zonder problemen allerlei apps op je smartphone, tablet of computer aan de fietstrainer.

Denk bijvoorbeeld aan deze apps:

 • Zwift
 • The Sufferfest
 • Rouvy
 • FulGaz
 • Kinomap
 • TrainerRoad
 • Bkool Indoor
 • Skuga
 • GoldenCheetah
 • PerfPro Studio
 • Velo Reality

Je kan dus een heleboel interactief fietsplezier met de Saris H3 beleven.

In apps als Zwift kun je online werelden verkennen en racen tegen andere fietsers die op dat moment ook op hun fietstrainer zitten. Dat is toch leuker dan in je eentje.

Als je een parcours fietst met heuvels of bergen, dan past de Saris H3 de weerstand ook automatisch aan op basis van het stijgingspercentage.

Gaat de weg omhoog? Dan maakt de fietstrainer het dus gelijk een stukje zwaarder. Dit is dus mogelijk tot wel 20 procent!

Ook je externe sensoren koppel je gemakkelijk aan deze fietstrainer. Denk bijvoorbeeld aan je hartslagmeter. Het verbinden gaat eenvoudig en het werkt allemaal uitstekend bij de Saris H3.

Het ontwerp van deze fietstrainer

Saris H3 Trainer

De Saris H3 ziet er strak uit. We wisten niet dat een fietstrainer er zo stijlvol uit kan zien. Het ontwerp is ook zeer solide.

De sterke basis van de fietstrainer vangt alle bewegingen goed op en hij komt niet van z’n plek. Je staat als een huis op de Saris H3.

Om te fietsen op de Saris H3, gebruik je je eigen racefiets. Je moet alleen wel even je achterwiel eruit halen. Je achtervork komt namelijk op de fietstrainer terecht.

Door dit ontwerp is de krachtoverdracht optimaal. Je traint gelijk op de machine en dat is anders bij fietstrainers met een remrol.

Geluid van de Saris H3

Qua geluid scoort de Saris H3 uitstekend. Volgens officiële metingen produceert deze fietstrainer minder dan 60 decibel bij een snelheid van 32 kilometer per uur.

Bij mindere fietstrainers zoem je dan bijna de kamer uit, maar bij de Saris H3 valt het dus enorm mee.

De Saris H3 vangt veel geluiden al op in de behuizing van de Direct Drive fietstrainer. Verder is ook de constructie zo gebouwd dat eventuele schokken en trillingen opgevangen worden.

Als je dus een stille fietstrainer zoekt, dan is de Saris H3 echt een aanrader.

Wat heb je nog meer nodig?

Saris H3 Fietstrainer

Deze fietstrainer is geschikt voor Shimano 9-speed, 10-speed en 11-speed. Ook met groepsets van Campagnolo en SRAM kun je op deze fietstrainer fietsen.

In alle gevallen heb je wel even een geschikte cassette nodig. Er wordt geen cassette meegeleverd bij de Saris H3.

Als je de fietstrainer nog stiller wil maken, is het ook de overweging waard om een geluidsdempende ondermat te kopen. Zo’n mat absorbeert veel geluiden en trillingen.

Hiermee maak je de fietstrainer nog stiller. Het is vooral aan te raden als je bijvoorbeeld klachten van onderburen wil voorkomen.

Ervaringen met de Saris H3

Over het hele internet vinden we positieve verhalen van gebruikers van de Saris H3. In alle webshops zijn de scores en beoordelingen uitmuntend te noemen.

Ook in Nederland zijn al vele tevreden gebruikers van de Saris H3. Ze zijn vooral enthousiast over de kracht, de stilte en de interactiviteit van deze fietstrainer. Dat zijn wat ons betreft ook de drie belangrijkste eigenschappen van een moderne fietstrainer.

Ook het kalibreren van de Saris H3 is volgens de gebruikers een fluitje van een cent. Je gebruikt namelijk de Saris App en vervolgens is het een kwestie van alle stappen doorlopen.

De app werkt prima en je bent er zo doorheen. Voor je het weet ben je van start op je perfect gekalibreerde fietstrainer.

Saris H3 vs Wahoo Kickr Core

Saris H3 vs Wahoo Kickr Core

De Saris H3 wordt best vaak vergeleken met de Wahoo Kickr Core. Dit is ook een mooie fietstrainer, maar dan van het merk Wahoo. De Wahoo Kickr Core is te koop voor zo’n 100 euro minder dan een Saris H3.

Toch kun je wel merken dat de Wahoo Kickr Core iets minder sterk is.

Deze fietstrainer kan namelijk een maximaal wattage van 1800W aan en een maximaal stijgingspercentage van 16 procent simuleren. Met 2000W en 20 procent scoort de Saris H3 duidelijk beter.

Qua connectiviteit en interactiviteit zijn deze fietstrainers vergelijkbaar. Verder scoort de Saris H3 een stuk beter qua stilte. Al met al vinden wij de Saris H3 die extra 100 euro dus wel waard.

Vooral de stilte en de extra 4 procent aan stijgingspercentage maken een groot verschil in het plezier en de mogelijkheden op de fietstrainer.

Waar vind je een Saris H3 aanbieding?

Een Saris H3 kost je ongeveer 850 euro. Dat is natuurlijk best een hele aanschaf, maar als we het vergelijken met de prijs van andere fietstrainers, dan valt het ons heel erg mee.

De meeste fietstrainers in deze prijsklasse scoren namelijk minder dan de Saris H3. Deze fietstrainer gaat de concurrentie aan met de top, maar dan voor een lagere prijs.

Voor de allerbeste fietstrainers betaal je al gauw meer dan dan 2.000 euro. Dan is een prijs onder de 1.000 euro een stuk aantrekkelijker.

Zo nu en dan hebben verschillende webshops een interessante fietstrainer aanbieding voor de Saris H3. Bekijk de aanbiedingen voor de meest gunstige prijs en weet zeker dat je geen cent te veel betaalt voor deze moderne fietstrainer.

Hier vind je de voordeligste deal >>

Conclusie: het kopen waard?

De Saris H3 is een sterke en stille fietstrainer met uitstekende prestaties op het gebied van connectiviteit en interactiviteit.

Het is echt een moderne fietstrainer waar je veel heel jaren plezier van kan hebben. Dat heeft Saris toch maar mooi voor elkaar gebokst.

Op basis van het maximale weerstandsvermogen (2000W), het maximale stijgingspercentage (20 procent) en het beperkte geluid (minder dan 60 decibel bij 32 kilometer per uur) vinden wij de Saris H3 echt een topper. En dat ook nog eens voor een aantrekkelijke prijs.

Wat ons betreft is de Saris H3 absoluut het kopen waard. Saris is in de wereld van de fietstrainer niet zo’n grote naam als Tacx of Wahoo, maar met de H3 verdienen ze dat wel.

Ga jij ‘m kopen? Zo ja, dan wensen we je alvast heel veel plezier op je nieuwe fietstrainer!


Meer fietstrainers:


Categorieën: Indoor fietsen

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *